Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

KM-6 MK II sahibi olarak düşük akort çalacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. Ama E standart veya drop D için bence fazla tiz. 12-56 Drop B şuan bende. 56'yı 58 veya 60 yapacağım ama.
 
Bendeki EC1000 24 perde abanoz klavye, Eclipse ise 22 perde ve gülağacı klavye. Yani 2 gitar birbirinden çok farklı.
Kıyaslamak gerekirse, öncelikle EC1000 daha ağır, manyetikleri aynı her ikisinde de 81-60 var.
Ton olarak EC1000 daha tok, Eclipse ise daha buğulu kendine has bir tona sahip. İşçilik olarak ta öyle gözle görülür bir fark yok fakat ayrıntılarda fark olabilir, onu da ben farketmedim bugüne kadar. Belki bir virtüöz karşılaştırsa farklar bulabilir ben bulamıyorum. Her ikisini de çok sevdiğimden bunları satmayı hiç düşünmedim bile. :)
Sonuç olarak ikisi arasında ayrım yapamıyorum. Her ikisinin de tonları çok çok iyi, PM leri gövdende hissediyorsun, sustainden bahsetmeme gerek bile yok.
Umarım faydalı olmuştur.

Faydali oldu tabi olmaz mi, elinize saglik.

Iki modelden birini edinmek istiyorum, fakat uzun süre önce caldigim icin tecrübelerimi bir araya getiremedim, karsilastiramadim kafamda.

Kagit uzerinde yazdiklariniza bakinca, Eclipse'de bahsettiginiz nispeten kapali ton, gülagaci tuseden kaynakli olabilir. Abanoz ile karsilastirdigimizda, abanoz daha maple tarafinda(cok yakin) oldugu icin tizler daha önde olabilir. 81-60 cok guzel bir set.

22-24 perde farki da tona yansiyor, özellikle alt perdelerdeki tuse acisindan. Kisisel tercihtir, ben 22 perde rosewood'lu bir Eclipse tercih ederim sanirim...

Acikcasi ikisi de cok guzel modeller, ozellile EC1000'i fiyatina gore cok begenmistim. Hatta LTD EC400 gibi bir gitar varken Epiphone'a donup bakmam mesela. Bu konuda LTD'leri epey seviyorum.

Yorum cok faydali oldu, tesekkur ediyorum :)
 
@byleww12
Bu tip yüksek bütçeli alınık ilanlarını özellikle takip eden ve elinde kelepir fiyata bırakabileceği ürün olduğunu söyleyenler olacaktır. Şüpheli tavır sergileyenlere karşı dikkatli olun, kimseye koşulsuz güvenmeyin ,tedbiri elden bırakmayın.
 
Jackson Japonya üretimini durdurduktan sonra Bolt-on bağlantı şekline sahip Jackson Pro serileri (Örn: Dk2) Meksika da üretilmekte Thru neck bağlantı şekline sahip Jackson Pro serileri (Örn: RRMG, KVMG...vs) ise Endonezya' da üretiliyor diye biliyorum.
 
Selamlar geçen seneden beri gitar alma fikri aklımda sonunda bu haziran düzlüğe çıkacağım ve istediğim gitarı alabileceğim ama sorunda burada başlıyor almak istediğim gitarların arasında kaldım.

Dinlediğim müzik türleri hard rock thrash metal ve classic rock bunun dışında da dinlediğim müzikler var tabii asıl çalmak istediğim tür bunlar. (Metallica, Megadeth, Iron madien, gnr gibi gruplar favorim) Metal her ne kadar çok sevsemde rock çalmayıda çok isterim o yüzden pickup araştırması yaptığımda seymour duncan jb ve emg de metal için uygun olduğunu gördüm ama tabiki sadece pickup etkilemiyor ağaç olsun işçilik olsun vs. gibi durumlarda etkiliyor beni bu kararsızlıktan kurtarıp öneri verecek kahramana ihtiyacım bu arada epiphone china schecter nerede yapılıyor bilmiyorum ama ltd olması yanında gelen case filan ayrıca gitarın kendisi beni al diye bağırıyor ve güzelliğe kolay aldanan birisiyim cevaplar için şimdiden teşekkürler

ilk defa başlayacağım için alırken güzel bir model istiyorum

Arada kaldığım modeller ise şunlar

Schecter hellraiser c-1
Schecter Hellraiser C-1 BLK Elektro Gitar

Epiphone Tommy Thayer white lightning
Epiphone Tommy Thayer White Lightning Signature Les Paul Outfit Elektro Gitar
 
Şimdi forum karışık öneri yapmaya korkuyorum ama :) Yeni Üyelerin Bir Kısmının Tuhaf Tavırları


Ikıncı el düşünün bence. Sabit köprü yeni başlayan birisi çok daha uygun olacaktır tabi ki. Schecter ile çok deneyimim yok. Kendi deneyimlerimden elimden geldiğince anlatayım.
Epiphone ben sevmiyorum ve açıkçası gibson profil sapları olduğu için herkes kolay kolay rahat edemeyebilir. Benim parmaklarım biraz küçüktür mesela o yüzden ben aşırı dikkat ederim sap profiline. Yeni başlayan birisisiniz sanırım tam anlamadım yazdıklarınızdan ama ilk başlarda bence ton arayışları biraz daha geri planda olmalı. Elbet metal çalıyorsanız ona uygun bi gitar olacak ve gitara baktığınızda sizi motive etcek "ulan bi tur daha" dedirtecek ama calim rahatligi cok onemli. O yüzden bireysel denemediğiniz bi gitar almayın. Bu rahatlık konusu biraz subjektif çünkü.
Schecter denediklarim kadarı ile rahat sap profili olan gitarlar ama ltd ec 1000 deluxe düşünebilirsiniz hatta tavsiye ederim. Deluxe olması daha iyi olur akord stabilizasyonu acısından. Ya da schecterinda lp tipi gitarları var onlar başlarda daha iyi olabilir. Lpler daha çok yönlü gitarlar. Pickup olarak genelde çoğu schecter ve ltd de üst serilerde tabi stok pickup olarak aktifse emg pasife seymour duncan geliyor. Ikiside modeline göre değişir ama başarılı manyetikler. Daha bilgililer yalında aydınlatır ama prs önerecekler. Çünkü en çok yönlü ve rahat gitarlardan birisi.
Ama ben ltd veya prs tercih ederdim. Çok yoğun prs deneyimim yok normalde jackson önerirdim ama floyd rose bazen kanser edebiliyor ve alışkın olmayan insanlar için çok zor olabiliyor. O yüzden ben ec 1000 önereceğim. Ikisi arasından seçim yapmam gerekse tabi schecter. Ağaç konusuna bence çok takılmayın eğer dikkat etmek istiyorsanız kızıl ağaç veya maun olursa daha iyi olur. Ama bende tonwood olayına çok inanmıyorum.

Dipnot: gitar alma amfi al demişler.
 
Şimdi forum karışık öneri yapmaya korkuyorum ama :) Yeni Üyelerin Bir Kısmının Tuhaf Tavırları

Dipnot: gitar alma amfi al demişler.

Cevabınız için tekrar teşekkür ederim evet biraz karmaşık yazmışım. ltd ec 1000 deluxe baktım sıfır olarak satış yapan pek yok sanırım. Onun haricinde lee malia signature modeli gibson pickup kullanıyor çok olumlu yorumlar var. Alternatiflere açığım prs bakıyorum en önemlisi de sizin dediğiniz gibi zevk verecek kendini kullandıracak gitar önemli
 
Cevabınız için tekrar teşekkür ederim evet biraz karmaşık yazmışım. ltd ec 1000 deluxe baktım sıfır olarak satış yapan pek yok sanırım. Onun haricinde lee malia signature modeli gibson pickup kullanıyor çok olumlu yorumlar var. Alternatiflere açığım prs bakıyorum en önemlisi de sizin dediğiniz gibi zevk verecek kendini kullandıracak gitar önemli
Bence kesinlikle ikinci el bakın. Çok zararda olursunuz. Yanı sıfıra iphone5 ikinci ele iphone 7 alabilirsiniz. O yüzden sahibindende biraz vakit harcayın bence :) ya da bu forumda da alım satım var.
 
Bahsettiginiz gruplarin tonu gitardan once %60 amfide %30 tuşe ve kisinin ekipmanini tanimasinda bitiyor.
Kalan %10 gitarda bitiyor. Verdiginiz para ne olursa olsun, 2. eldeki o fiyat araliginda tum gitarlar 3 asagi 5 yukari aynidir. Benzer yaklasim 500lira butcede de var.
4000dolar skalasina kadar cok farketmedigi gorusundeyim, o fiyata kadar uretilen gitarlar hemen her tarzi yakalasin diye uretiliyor. Yuksek meblaglari odeyen ne istedigini biliyordur yaklasimi var firmalarda, custom, el yapimi gibi urunler o skalada.
Son olarak, mg 15 e cs gibson da baglasaniz, epiphone da baglasaniz alacaginiz ses cok yuksek oranda birebirdir.
Hosunuza ne giderse onu alin, deneme imkaniniz yoksa yaratin bir sekilde. Amfiye bir sekilde uyum saglanir ama gitar o kadar da kolay degil.
 
Epiphone les paul standard
Ltd ec1000 deluxe
İbanez rg350ex ( daha ucuz )
Schecter hellraiser c1

Bi mağazaya gidip bunların hepsini eline al iki tıngırdat işine sineni al :D Sonuçta bu gitarlar ömürlük gitarlar olmadığı için eninde sonunda değiştiriceksin. Hepsi aşağı yukarı aynı seviye gitarlar olduğu için görüntüsünü beğendiğin gitarı al böylece keşke şurası suraya doğru eğik olsaydı gibi şeyler düşünerek moralini bozmazsın. İlerde gitarda iyicene ilerledikten sonra ve stilini tam oturttuktan sonra Gibson, Esp, Fender, İbanez, Jackson arasından bir seçim yaparsın ömürlük gitarın olmuş olur ve için rahat olur. Bazı insanlar paraları çok olduğu için gitara başlar başlamaz çok üst seviye gitarlar alıyolar ki bence bu mantıksız. Çünkü en az 2 yıl gitar çalışmak gerekir o üst seviye gitarın vereceği zevki anlamak için.
 
Aynı türde onlarca,hatta yüzlerce başlık olabilir.Aynı muhabbeti yapıp kafa şişirmek istemiyorum.Sorunuza gelecek olursam bir müzik markete gidip kendi amfinizle deneyin,içinize sineni alın derim.
 
Selamlar herkese, forumda yeniyim ve başlıkta görüldüğü üzere bir gitar ve amfi önerisine ihtiyacım var. Daha önce herhangi bir enstrüman çalmadım ve bununla başlamak istedim. Bütçem 1500 lira yakınında. İkinci el gitar çok düşünmüyorum fakat amfi ikinci el olabilir. Yardım eden herkese teşekkürler :)
 
Geri
Üst