Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Mesa Boogie'ye heveslendim fiyatları görünce koşarak uzaklaştım :)

İkinci el piyasası hakkında pek bilgim yok aslında. araştırmam lazım.

Peavey Transtube ve Nasville amfilerine baktım bugün. Nasıldır acaba...

Randall'ın yüksek wattlı büyük amfileri var bir de, acaba onlarda iyi olur mu diye düşündüm... JCM ikinci el bakayım biraz da...
 
selam arkadaşlar, ben explorer kasalara olan ilgim yüzünden esp ltd ex-400 almak istiyorum ancak türkiyede çok pahalı olduğundan amerikadan getirtmeye karar verdim. amerikada tanıdığım insanlar da var. buraya kadar herşey tamam da gitarı nerden alıcam, neresi ucuz olur hiç bir fikrim yok. eğer internetten bulabilirsem ikinci el almak daha çok işime gelir, daha ucuz olur :) tavsiye edebileceğiniz bir site veya daha değişik bir yöntem var mıdır? yurt dışından gitar alırken nasıl bir yol izlemeliyim?
 
@YT yurtdisindan gitar alirken, gitardan anlayan birisine denetmek gibi bir yol izlemelisin :). guitar center lar, sam ash music ler falan var. dukkana gitsin denesin alsin. internetten gitar siparisi vermek riskli. e-bay den enteresan secenekler bulabilirsin ama gene tanidiginin ugrasmasi gerekecek. bu arada bu saydigim magazalarda 2.el gitarlar da bulunabiliyor. hos ltd bulur musun bilemem.
 
evet e-bay'de baya hoş şeyler var :) ama dediğin gibi birinin uğraşması gerekecek, en iyisi biraz daha para biriktirip kaliteli bir guitar centerdan aldırmak, biraz daha bekleyeyim en iyisi. teşekkürler bu arada yorumun için...
 
istediğim gitarın fiyatı music 123, musican's friend gibi sitelerde 579 dolar..amerikadaki gitar satılan herhangi bir mağazada da bu fiyat geçerli midir yoksa sadece internetten sipariş verildiğinde mi bu fiyat geçerli oluyor? gitarı aldıracağım arkadaşın internetten kasabileceğini zannetmiyorum da..
 
selamlar lambalı bir amfi arıyorum. maksimum 50 watt olacak. daha çok marshall tarzı bir amfi istiyorum. tarzım hardrock, rock, blues, alternatif vs. 1000 ytl gibi bir bütçem var. ne önerirsiniz? bir de tavsiye ettiginiz amfinin drive kanalı nasıl sonuçlar verir onu açaklırsanız süper olur.
 
Biraz daha kas, zaman zaman forumda ikinci el olarak 1000 ila 1100 dolara satılan Peavey Classic 30lara bak. Veya Ashton VP50 geldiyse ona bir bak.

B ;)
 
birde benim güzel böyle Deep Purple, Van Halen, Rainbow, Aerosmith, Guns N Roses... tarzı bir ton alabilecegim pedala ihtiyacım var. Öncelikle kafamdaki şeyleri aktarayım belki ona göre daha rahat cevap verebilirsiniz. Bu alacağım pedalın yanında daha yüksek gainli tonlar için mxr Zakk Wylde'ı booster olarak kullanacağım. Onun yanında da genel bir booster olarak ve yumuşak tonlar için ts9 olacak.

Biraz araştırma yaptım sanırım fulltone fulldrive 2 güzel bir seçim olur benim için ama demolarda herkes daha bluesumsu riffler çaldığı için pek anlayamadım. Sizin önereceginiz bir pedal var mı?
 
Bence ilk önce amfiye kanalize ol. En önemli tarafı o olayın. Onun üzerine hem boost (FD2 veya ADD+ modlu bir sd1 vesaire) hem de drive pedalı (modlu bir ds1 veya jeckyll and hyde falan gibi bir şey) istediğin tonlar aynen olmasa da (çünkü 18 Wattlık plexi ve Silver Jubilee'den bahsediyorsun tam olarak o tonları almak için, ayrı ayrı olarak ki 5000 dolar demek bu) bayağı bir yaklaşırsın.

Sonra imzama bak, orada pedallar üzerien bayağı bir bilgi var.

B ;)
 
Herkese merhabalar ... Benim de bir kac sorunum
var aslında sorun değilde amfiler hakkında tam bir
bilgiye sahip olamam sanırım :) Kendime bir amfi
alacam konser ve ev için düşünüyorum... 2 gitar
kullandım için (ibanez ve shecter) 2 sininde en
iyi performansını alabileceğim bişiler düşünüyorum
prosesörden analoğa dondum... belki daha once sorulmuslardır ama gercekten onceki
sayfaları okucak zamanım yok 2 tane işte calısıyorum da :D umarım derdimi anlata bilmişimdir kafam cok bulanıkta
 
StratoMaster demiş ki:
Bence ilk önce amfiye kanalize ol. En önemli tarafı o olayın. Onun üzerine hem boost (FD2 veya ADD+ modlu bir sd1 vesaire) hem de drive pedalı (modlu bir ds1 veya jeckyll and hyde falan gibi bir şey) istediğin tonlar aynen olmasa da (çünkü 18 Wattlık plexi ve Silver Jubilee'den bahsediyorsun tam olarak o tonları almak için, ayrı ayrı olarak ki 5000 dolar demek bu) bayağı bir yaklaşırsın.

Sonra imzama bak, orada pedallar üzerien bayağı bir bilgi var.

B ;)

amfiyi ev ve sahne için sordum pedallarıda genel kullanmak için çünkü studyoya amfimi götüremiyorum dogal olarak amfi distortionu kullanırsam orada sorun çekerim bahsettigin grupların öküz gibi amfileri var onları kullanıyorlar benim için o tona yakın bi pedal lazım. biraz daha araştırdım Maxon ROD-881 güzel birşeye benziyor ama emind egilim bir fikrin var mı bu pedal hakkında? imzadaki siteye girdim üye oldum ama oturum açamıyorum sorun var galba ana sayfaya dönüyor.
 
selamlar gitar alacağım buaralar ama baya bir kararsızım 1.500 ytl kadar hangi gitarı önerirsiniz genellikle metal ağırlıklı çalıyorum ama sıcak tonlarıda olsun istiyorum aklımda ibanez rg2550 var nasıl sizce. uzun bir süre kullanacağım için aldın mı bir kere almak istiyorum.önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum
 
250-300 ytl bütçem var metal tarz müzik yapıcam.sabit köprü istemiyorum.elektroya yeni geçiyorum.ilerde modifiye edip kullanabileceğim bir 2.el gitar düşünüyorum sizce hangisini tercih etmeliyim.sizce cort x-6 doğru bi seçim mi
 
Geri
Üst