Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hasan senin yaş kaç ,babanın mesleği ne?Ya çok zenginsin ona eyvallah "gir bir dükkana birkaç tane 5000$ lık gitar birsürü alltube amfi al rahatla" yada milletin zamanını çalan ergenlik çağını geçememiş bir çocuksun.Bir malmsteen signature yada eric clapton signature alıyordun şimdi 4000$ - 4500$ metal gitarı soruyorsun.
 
Bence 50 tane Tata al kardeşim, çarpıp eğlenirsin daha keyilfi olur :p

Ben öyle yaptım...

Şimdş bu kadar param var ne alayım diyenlere kolay bir yol: Beğendiğiniz grubun gitaristin gitarına bakın. Paranız varsa o modelden alın. Çok kolay...
 
arkadaslar 7 telli gitar almayı düsünüorm fiyat olarak 1200 ytl civarı bütcem var ibanez rg1527 nin namını duydum fakat hiç çalmadım. schecter c7 hellraiser caldm 7 telli olarak floyd rose olan bi gitar olması tercihimdir. schecter jeff loomis signature var ebay da satılıo bi tel floyd rose lu hangisini alsam cok kararsızım...
fikirleriniz bnm için önemi
 
İkisinin arasında dağlar var. Sound olarak özellikle.

Ibanez Rg1527 kullandım kısa bir süre. Amacına ve tarzına göre çok başarılı bir alet olduğu kesin. Ama bu gitardan (basswood gövdeden) öyle gümbür gümbür new metal tonları beklemek hata olur. Ha üzerine manyetik alırsan o zaman bir nebze istediğin sounda uydurabilirsin.

Schecter c7 hellraiser bulman nerdeyse imkansız şu an. Muhtemelen güzel bir gitardır. Bende Schecter S1 var. Fiyat performans açısından bakarsak gerçekten güzel bir gitar. C7 de öyledir sanırım. Çok iyi yorumlar yapıyorlar bu gitar hakkında.

Sonuçta tarz ve alışkanlık meselesi. Üniversite sınavından 300 aldım nereye gireyim der gibi olmuş :)

Şu tarz müzik yapıyorum bu tarz soundlar hoşuma gidiyor, alma amacım şudur gibi birşey söylersen net bir fikir verilebilir.

Son olarak, floydrose özellikle 7 tel gitarlarda bir beladır. Bana kalırsa eğer floyd rose kolunu çok kullanmıyorsan, sürekli diving yapmıyorsan tavsiye etmem. Sabit köprü, hem ayar açısından, hem entonasyon açısından hem de sustain açısından gitara çok artı katıyor. Kullanmayacaksan floyd rose fazla bence bulaşma :)
 
tarz olarak trash tabanlı progressive öğeler iceren sarkıları calmayı planlıyorum nevermore gibi floyd rose a gelince daha önce hic kullanmadım diyebilrim kullanmak icin almak istiyorum bu benm 2. gitarım olacak ilki sabit köprülüydü... önerilerin icin tesekkürler aklımda bulunduracam.
 
Rg1527 de uyar, C7 de uyar sana o zaman.

Tabi eğer C7 bulabilirsen fiyatını Rg1527 ile karşılaştırırsın biz de yardımcı oluruz sana fikir bazında. İstanbulda Do Re müzik getirtiyor Schecter gitarlarını. Muhtemelen de yaza doğru getirecekler bir çok modelden. Sanırım 1-2 gün içinde gelen bütün gitarlar satılacak :)

Schecter, ESP nin sahibi tarafından yıllar önce kurulmuş bir firma. Tahminen 80lerden beri (belki öncesi vardır) gitar üretiyorlar. Ama son 1-2 sene içinde çok ciddi bir pazar payı oluşturdular dünyada. Trend olan bir marka oldu. İşçilik ve kalite açısından gayet tatmin edici gitarlar.

Floyd rose konusunda ben sana önerimi yaptım. Ama madem kullanacaksın, o zaman katlanacaksın :)
 
Aynı benim gibi Draconian, bende floyd u bu gitarda kullanmayı öğrendim ve 2. gitarım oldu rg1527(birincisini hiç sorma :D) . Acemilikler oldu tabi ki başta ama öğreniyorsun sonra. Yalnız şunu diyeceğim ben, manyetik konusunda bence bir modifiyeye gitmen şart. Ben mesela sh8 düşünüyorum köprüye. Dİstortionda pek tat vermiyor açıkçası.
 
fiyat olarak c7 jeff loomis signature 999dolar + 99 dolar yol parası ebay de 99 dolar daha verirsen hardcase de yolluyorlar bn pazarlık yapacam adamla onu bedava yollasın diye eger alırsam tabi. ibanezde zaten bedava gelio hardcase i c7 lerin modifiyeye ihtiyacı yok emg 707 yeterince ii bi manyetik bnce radyo sinyallerini alıo bazen :) ibanez alırsam gitara alısıp floyd u iice öğrenene kadar devam edecem ondan sora modifiyeye giderim bnde ton olarak bilmedigim icin actım bu baslıgı ama gercekten cok yardmcı oldunuz cok tesekkür ederm.
 
19 yaşındayım emirizmir.bu foruma tek üyeligi olan benim arkadaşlarım arasında onun icin alacakları gitar yada aradıklarını ben soruyorum.ben kendım eric malmsteen topicinden sonra strat aldım ztn.bütcem kalmadı dogru düzgün kalanına amfi arıyorum.ona bakarsan bas gitar kısmındada sorum var hangisi die basda alcak deilim.bu arada cok yardımcı oldun saol.babamda zengin fln deil =)
 
hasancicek demiş ki:
19 yaşındayım emirizmir.bu foruma tek üyeligi olan benim arkadaşlarım arasında onun icin alacakları gitar yada aradıklarını ben soruyorum.ben kendım eric malmsteen topicinden sonra strat aldım ztn.bütcem kalmadı dogru düzgün kalanına amfi arıyorum.ona bakarsan bas gitar kısmındada sorum var hangisi die basda alcak deilim.bu arada cok yardımcı oldun saol.babamda zengin fln deil =)

Hayırlı olsun ben kötü birşey demek istemedim yanlış anlama fakat bazı arkadaşlar var müzik hakkında birşeyler öğrenip yok ben metallica takılacağım şöyle çalarım diye forumda atıp tutuyorlar.Forumda aylarca para biriktirip gitar alan arkadaşlar var böyle bana 4000$ lık gitar tavsiye edermisiniz deyince biraz garip geldi .Önce rock gitarı sonra en baba metal gitarı sonra bas gitar.Ama aldıysan ne mutlu.İyi günlerde kullan.

Gitar ve amfiye ayırdığın bütçenin dengeli olması önemli öyle bir gitar için marshall jcm amfiler var bulunması biraz zor ve fiyatıda tuzlu ona alternatif hybrit marshall avt ler var.Hepsi birarada prosesöler var.Nerede çalacağına ve komşuların sabrına bağlı yapacağın seçim.
 
ya ben özür dilerim öncelikle senden aslında sert cıkmak istemedim.şimdi apartman 4 katlı ve son kat bizim apartman akraba apartmanı halamlar yengemler dayımlar biz.ses sorunum kesinlikle yok cünkü halamların beni muzik setiyle aşagıdan acarak uyandırmasından sikayetciyim.fender american strat aldım.o metal gitarını bi tanıdıgım soruyor 4000 ytlem olsa ben bi daha gitara yatırmam ve kesinlikle metal gitarı almam.bas gitar konusundada ankaradan eski tanıdıgımın sorusuydu.hem gitar hem bas gitar gibi bi derdim yok cok sükür.amfi konusuna gelincede avt20 var şimdilik ama ses istiyorum ben :) prososrmudur nedir :D önermiyorlar g sistemmi ne varmıs tc elekronikin onu dediler güzel die ama cok cok pahalı onun yerine bi kac elektro harmonix pedal aldım imzamdada yazdıgı gibi ama amfi iyi birşey almam lazım.foruma biraz ızdırap oldum sanırım :D
 
ya dun bır fender deluxe 112 ıle kullandım gt8 ımı dk 2 ıle tonlarım apayrı bır sekıl aldı acaip dolgun nıtelıklı tonlar seklıne donustu ve sert tonlarda da bana cok basarılı gıbı ancak aletın preamp out unu kullandım yanı sanırım amfının preampını kullanmamıs oldum bu durum herhangı bır power amp dan alabılecegım ton ıle farklı bır durum olusturur mu acaba bu amfıden alsam benı hem sert hem yumusak tonlarda tatmın edecek bı amfı bulmus olur muyum bir de 2. el fıyatları ne durumdadır bır bılgısı olan var mı bu konuda?
 
gt8 ile kullanacaksan aslında amfinin hoparlör dışında kalitesinin pek bir önemi yok.çünkü linedan kullanman iyi sonuç verecektir.tech 21 in bir modeli vardı sadece poweramp+kabin şeklinde fiyatıda uygundu.onu kullanabilirsin bence.
 
selam ben gibson les paul studio almak istiyorum ama kararsızım.bildiğim kadarıyla baya ağır bir gitarmış ve alışması zaman alıyormuş.hiç deneme şansım olmadı.istediğim tonlar aslında birkaç örnek vermek gerekirse three days grace breaking benjamin 30 second to mars tonları gibi.acaip kararsızım amerikadan getirtebilirm o yüzden deneyemeden alma ihtimalim var.sizce o tonları yakalamak mümkünmü.eğer değil diyorsanız ne önerirsiniz?gibson almak istiyorum.
 
Geri
Üst