Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

slm arkadaslar ben mg15cdr'mi satıp daha iyi bir amfi almak için para biriktirdim, aşağı yukarı 300ytl civarıbir bütçem var. simdi gitarımı müziksetine baglıyorum, cok sevdigim pedalım ds-2 benim distortion ihtiyacımı simdilik karsılıyor, yani drive kanalından cok clean kanalına önem veriyorum pedal kullanacagım için, cok metal kafa sayılmam daha cok grunge calıyorum.. pedalların performansını az da olsa ev ortamında alabilecegim bir pratik amfisi arıyorum,çok öyle üzerinde efektleri olsun die bir şartım da yok. analog pedal dizecegim için ona göre bi fiikir verirseniz süper olur, şimdiden teşekkürler.. :)
 
Sahsi kanaatim ev icin alinacak en iyi amfinin roland micro cube oldugu yonunde. Hem paran da cebinde kalir. Ya da tuplu amfilere yonelebilirsin. O zaman da paran yetmez. Illa 300 ytl lik bir amfi alicagim dersen de bence parani bosa harcamis olursun.

Gene de ideal kosullar her zaman gecerli olmuyor biliyorum. O yuzden senin butcenin biraz uzerinde ama cok da abarti pahali olmayan bildigim/denedigim birkac amfi modeli verebilirim. Fender Stage 112, Princeton vs gibi amfiler; Peavey 112 serisi amfiler (tam model ismini hatirlamiyorum), Laney'in hybrid amfileri, sanirim modeli LV ile basliyordu bu serinin, biraz daha eski versiyonlari TF (tube fusion) diye gecer. Bazen 2. el 400-700 civarinda bulabiliyorsun bu tarz amfileri. Gayet de yeterliler aslinda.
 
elime takastan peavey studio pro 112 transtube usa amfi geçti 400 ytlye maloldu bana ama 400 ytlnin çok üzerinde bir sesi var.böyle arka planda kalan amfileri takip etmek lazım mg serisine fm serisine para vermektense laneyin peaveyin bu tarz amfilerini almak daha mantıklı.gerçi bunuda sattık bi arkadaşımıza ama güzel amfiydi :D
 
hmm biraz bütçe artımı uygularım bu saydıgınız amfilerden birinii duyarsam.. sanırım vs30r, roland 20x(veya60 ama dijital oldugu için çok scak bakmıyorum bu seriye) veya mg30dfxi önermiyorsunuz değilmi?

edit: biraz araştırmayla aşağıdaki modelleri buldum, hangisini önerirsiniz? yoksa baska amfilerin de piyasaya düşmesini bekleyim mi:

Laney TFX200 65watt
Laney TF50 30watt ingiliz

150 Watt Fender Anfi Orjinal USA 1989 model STAGE 185
(bütçemi en çok bu aşıyor yani 450ytl, eğer çok farkyoksa yukarıdaki Laney TubeFusion modelleriyle, almayım?)
 
Evet aynen o amfileri onermiyoruz. :). Gerci cube serisini istisna gecmek lazim. Onlar iyidir.

Saydigin amfiler arasinda tf-50'yi kullanmistim. Jam Session'da vardi bir ara, hala duruyor mu bilmiyorum. Cok cok iyi bir amfiydi. Davulla, 2. gitarla falan rahatlikla calisabiliyorduk. Yani 30 watt yeterli geliyordu. Fiyati uygunsa bence kacirma. Bahsettigin diger fender amfiyi ise hic bilmiyorum. Su anda bir stage 112 se var elimde. Eger ayni seridense o da muhtemelen cok iyi bir amfidir. Tabi amfinin durumu da onemli simdi. Ne kadar saglam aletler de olsalar iyi kullanilmazlarsa ariza cikarabiliyorlar.

Ne yaparsan yap, marshall mg ve fender fm serisinden uzak dur. Yani sifir olarak alinacak amfiler degiller bence. 2. el fiyat uygunsa belki dusunulebilir. (satan arkadaslar var forumda simdi onlari rahatsiz etmeyelim. :) )
 
fender squier deluxe strat
epiphone les paul standard
900 YTL olan bütçeme göre olan gitarları denedim ve bu ikisi en çok hoşuma gidenlerdi.Squier biraz iyi gibi geldi ama sonuçta ikiside alt markalar.Tonu bir yana bırakarak kalitelerini karşılaştıracak olursanız hangisi daha iyi bir seçim olur.1 hafta içinde birisini alıcam yardımcı olursanız sevnirim.
 
mg15, mg30 değil çok farklı amfiler aynı seri olduğuna bakma ibanez tbx15 ve 60 ı denedim ikside süper roland cube 60 başarılı oldukça peavey transtube da denedim şaştım kaldım laneyleri bilmiyorum bi denemek lazım bide cube dijital değil sinyali analog işler biraz tiz bir amfi okadar tercih meselesi
 
ibanez j serisi die bi gitarla fender squier sunburst arasında kaldım 2sininde fiyatı aynı yeni başlıycaım için öğrenme gitarı olcak bnm için ama ibanez j serisi die bi gitara rastlamadım sahte olmasından korkuyorum
 
dostlarım size bişi danışacam.gitarın görüntüsü sizce sesine etki edebilirmi.mesela bir firebird gitar emg ile donatılsa sert tonlar verebilirmi?sert müzikten hoşlanıyırum ama bu gitraın hastasıyım kendim çıkamadım işin içinden size sorayım istedim.
 
selamlar. Elimde 750 lira civarı var arkadaşlar. Metal tarzı yapıcam. Hangi gitarları tavsiye edersiniz. 2 seçenek düşünüuorum aslında : Ibanez RG370DX veya Cort X11.. Yardımlarınızı bekliorm =)
 
volvaxus demiş ki:
arkadaşlar ibanez art 300 mü cort evl z4 mü hangisi sizce daha iyi???

sırf sapında ''ıbanez'' yazdığı için para vermek olur bence art300 almak.ıbanezin düşük sınıf gitarlarından biri.LoZ-N ve LoZ-B manyetikleri hiç kullanma fırsatım olmadı ama EMG-HZ lerden daha kullanışlı ve üstün oldukları düşünmek güç olur bence.Mahogany body ve maple top ilk duyulduğunda kulağa hoş geliyor evet.ama her maun dan gibson lp sesi alınmayacağı bilinen bir gerçektir.
cort evl-z4 ü birkaç kez denedim.pasif emgler aktifler gibi kısıtlı bir alana hitap etmiyor sonuçta.çok daha geniş bir ton aralığı var.ve ibanezdeki manyetiklerden çok çok daha iyidir eminim.ağaç ve hardware kalitesi ise hiçte küçümsenmeyecek seviyede.gitarın bence tek olumsuz yönü iğrenç görüntüsü. (tamamen kişiseldir tabi bu)
bence seçimi corttan yana yap.
 
arkadaşlar bende cort x-th var.gitarımdan fazzzlasıyla memnunum aslında.ama şu sıralar kafama bir gitar takıldı. '' SLSMG Super Lightweight Soloist '' .x-th dan farkları köprü,klavye ve sap ağacı.sizce nasıl bir gitar bu.kullanan deneyen varsa eğer,düşüncelerini,yorumlarını alabilirsem çok iyi olur

(şimdi birkaç arkadaşımız biri cort biri jackson diyecek.bu arkadaşlarımızın cort x-th ı denemediğini varsayıp yorumlarına anlayışla yaklaşıcam)
şimdiden teşekkür ederim.
 
pasif emgler aktifler gibi kısıtlı bir alana hitap etmiyor sonuçta.çok daha geniş bir ton aralığı var.---yutup123458 böyle demiş...

arkadaşım peki açığa kavuşturur musun, aktif emg ler hangi "dar" alana hitap ediyor?

aktif emg ler sanıldığının aksine "cızırtı yapan", "clean ton alınamayacak" manyetikler değil, aksine dolgun, parlak ton veren manyetiklerdir..bu yüzdendir ki, kullanım alanı dar değildir...

hangisini alsam başlığı altında bu tür yanlış bilgilendirmeler, yararlanmak isteyen arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmek olur..
 
tabi tonun güzelliği göreceli olmasına rağmen aktif emg kullanıp clean ağırlıklı müzik (fun,jazz v.s.) yapan adam sayısı çok azdır.yine solo kariyer yapan enstrumantel müzik yapan abilerin çoğuda aktif manyetik kullanmaz.kısa sürelide olsa emg set ile birlikteliğim oldu ve sevdiğim müzik tarzına uygun bulmadım ve elden çıkardım.tabi bu tercih meselesidir.ama dimarzio sm set ve sd sh2-4 sette aldığım ton hassasiyetini hissedemedim.prosesörle çalıyormuş hissi verdi bana.ama bas ağırlıklı gümbür gümbür :D ton isteyenler için ideal olabilir.fakat andy timmons , guthrie govan vinnie moore gibi adamları seviyorsanız orta derece drivelarda alınan (hafif fender soundu etkili) tonu aktif emglerle yakalamanız biraz zor.kontrolsüz güç güç değildir hesabı.tabi timo tolkki ve michael angelo gibi süper adamlarda kullanıyor bu manyetikleri ama dediğim gibi onların olayları shredding :D aktif emg kullanan bir eric johnson sambora düşünemiyorum :D tabi bu benim şahsi kanaatim.yoksa ben emg ile pure jazz yapıyorum dersiniz yaparsınız bu zevk renk meselesi.
 
ekinozan demiş ki:
pasif emgler aktifler gibi kısıtlı bir alana hitap etmiyor sonuçta.çok daha geniş bir ton aralığı var.---yutup123458 böyle demiş...

arkadaşım peki açığa kavuşturur musun, aktif emg ler hangi "dar" alana hitap ediyor?

aktif emg ler sanıldığının aksine "cızırtı yapan", "clean ton alınamayacak" manyetikler değil, aksine dolgun, parlak ton veren manyetiklerdir..bu yüzdendir ki, kullanım alanı dar değildir...

hangisini alsam başlığı altında bu tür yanlış bilgilendirmeler, yararlanmak isteyen arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmek olur..

dediklerine katılıyorum.yanlış yönlendirme konusunda.ben yaklaşık bir yıldır zaten aktif emg kullanıyorum :) yani doğal olarak tüm + ve - yönlerini biliyorum.yinede açıklamaların için teşekkür ederim.
aktif emg leri kötülemek gibi bir amacım yok,ki ben her fırsatta aktif manyetikleri yücelten bir insanım :D evet aktif emgler ''dar'' kapsamlı manyetiklerdir.genellikle metal türevleri gibi sert müzik için kullanılır,bu tarza yatkındır.kalkıp bi blues,jazz vb. clean yada yumuşak ton ağırlıklı bir parça çalarken çokta hoş bir ton yakalanamaz emg aktiflerle (hoş ton konusu kişiseldir tabi,ama yinede 3 aşağı 5 yukarı belli kalıplardadır)
sonuç olarak benim demek istediklerimi aslında yukarda halilpazarlama açıklamış.aynılarını yazmaya gerek yok diye düşünüyorum.sağolasın harun abi ;)
 
Ben 2.el "Jackson Kelly" almayi düsünüyorum .Metal ağarlikli çaliyoruz arada hard rock sizce Jackson Kelly sert çalmak için ideal bi gitarmidir.
 
ltd m50 gıtar,roland cube 20x amfım var.tarzı degısıklıgınden dolayı yenı gıtar almayı dusunuyorum.hersey calabılcek bı gıtar almaktan yanayım.(bakarsın tarz degısıklıı olurda yıne gıtar degıstırmıyım:D)fender tele almak ıstıyorum.mex veya usa nın ne gıbı farklılıkları vardır? paylaşırsanız sevınırım arkadaslar.
 
YARDIMM

arkadaşlar yeni bi akustik gitar almayı düşünüorum şu anda kafamda epiphone ej-160e (john lennon) ile epiphone ej-200ce modelleri ile yamaha apx500 var,gövde olarak jumbo hoşuma gidio ve epiphone ej200ce düşünüorum ama aranızda bu markalar hakkında bilgisi olan var mı? epiphone gibson alamayanların gözdesi durumunda sanırım,önerbileceğiniz başka modeller var mı? tarzım country ve grunge, yardımcı olursanız sevinirim...
 
arkadaşlar epiphone les paul hard case almak istiyorum doğal olarak yabancı bir siteden, malum türkiye'de hard case piyasası pek şahane değil.

1) sizce hangi site olmalı? iki tane var baktığım ve zzounds'daki daha güzel duruyor. ama onlar da türkiye'ye yolluyor mu? yoksa ebay'den falan daha mı iyi olur?

linkler:

http://accessories.musiciansfriend.com/product/Epiphone-Les-Paul-Hardshell-Case?sku=517248

http://www.zzounds.com/item--EPILPCASE

2) herhangi bir sorun çıkar mı sizce gelmesinde? fiyat olarak da orda görünen fiyat + 5 dolar gibi gözüken shippingden başka daha herhangi bir ek oluyor mu?
 
Geri
Üst