Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Masif ağaç tamamı ile doğal ağaçtır, %100 kısaca.

Semi hollow örneği ise ;

30coe20.jpg
 
Genellikle semi hollowlar pahalıcadır. Klavyesi iyi bir ikinci el gitar almaktan korkma. Aslında ikinci el gitar almayı bilen insan çok daha karlıdır çünkü iyi bir sapa sahip ikinci el gitar aldığında, kozmetik unsurları kafaya takmıyorsan, ağacı daha çok oturmuş, nem oranı bulunduğu ortama çokça alışmış ve bu yüzden tonları tam olarak asıl doğasını gösterecek tonlar veren hale gelmiştir: örnek olarak gibson ve fenderlerin 15-30 yıllık olan ikinci ellerinin kozmetikleri iyi durumda olanların pek te kolay alınamayacak kadar yükselmiş fiyatlarıyla karşılaşırsın. Dünyaca kabul görmüş bir ağaç "yıllanma kalitesi" durumudur.
 
Oqulfobiq demiş ki:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzikal-enstruman-telli-gitar-stagg-nitro-telecaster-cift-humbucker-manyetikli-30033846/detay


bu gitar hakkında bilgi istiyorum bide nasıldır stagg hakkında iğrenc fln diolar ama bi danısayım dedim istedigim tonları alabilirmiyim sağlammıdır

ya arkadaşlar ne olur yardım edin LüTFEn

y arkadaş çift humbucker tele mi olur yahu ? tele istiyorsan ikinci el squier tele filan al.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...fender-squier-telecaster-350tl-31193520/detay
 
arkadaşlar iyi akşamlar, ben daha öncesinde de sizlerden fikir danışmıştım fakat uzun araştırmalarımın da sonucunda bi fender e sahip olmak istediğime karar verdim ancak bütçem biraz sınırlı ortalama 1200-1500 arası, fender classic series 50's stratocaster ile fender classic player 50's stratocaster arasında karşılaştırma yapmak istiyorum bilgisi olan hatta bu gitarları kullanmış yada kullanan arkadaşlar varsa onlardan bilgi almak isterim şimdiden teşekkürler müzikle kalın...:)
 
Ibanez Rg370B mi Rg370Dx mi ? 2.el alacağım B olanın fiyatı biraz daha uygun geldi, hangisi daha kalite gitardır dostlar ? Yarın sabaha kadar karar vermeliyim acil görüşlerinizi bekliyorum.
 
Evet gerçekten de sahteymiş. Headstock standard seriler ile uymuyor :(

Ayrıca birşey dikkatimi çekti, söz konusu ilanda herhangi bir şekilde imitasyon olduğuna dair bir ifade yok. Ne insanlar var yav, az kalsın beni de kandırıyordu. Gibson hayaliyle yanıp tutuşan bir genç buna 1800$ verebilir.. Yazık harbiden.
 
Gibson hayali ile yanıp tutuşan bir insan, Gibson' un özelliklerini, fake olup olmadığını, irdelemiş bir insandır diye düşünüyorum. He değilse daha Gibson ile yanıp tutuşmamıştır.
 
Internetten pahalı gitar alırken çok resmi olan, kod numarası görünen ve detaylı teknik bilgi veren ve ulaşımı kolay olan insanlarla alış veriş yapmak lazım. Eğer şansınız varsa da yenisini alın. Ha tabi ki bir de limited edition eski model pahalı bir gitar alcak olan da zaten o gitarı göünce ne olduğunu bilen insandır, soru sormaz, bilir :)
 
semizotu25 demiş ki:
Gibson hayali ile yanıp tutuşan bir insan, Gibson' un özelliklerini, fake olup olmadığını, irdelemiş bir insandır diye düşünüyorum. He değilse daha Gibson ile yanıp tutuşmamıştır.
Örneğin Slash hayranı bir genç gitara başlamak için Gibson almayı planlıyor olabilir, ayrıntıları bilmesine (ona göre) gerek olmayabilir. Zaten sanırım ilan bu tip genç arkadaşlar için hazırlanmış bir ilan :)
 
Merhabalar,

Biri klasik biri elektro iki gitara sahip olup ama okul bitiyor ama işe gireceğim ama ev değiştireceğim derken üzerine eğilememiş acemi bir gitar meraklısıyım ve bu ekipmana tekrar sahip olmak niyetindeyim.

Cort G254'ümden edindiğim tecrübe kadarıyla, sap kalınlığından, yeni başlamış biri olarak, ziyadesiyle şikayetçiydim. Bana öğretildiği gibi elimi yerleştiremiyor, yerleştirsem de kısa sürede bozmak zorunda kalıyordum.

500-1000 TL arası Epihone Les Paul ve Ibanez'lere bakınmaktayım. İyi bir 1000'liğin ikinci eline erişebilirim ancak.

Acaba sap rahatlığı konusunda doğru gitarlara mı bakıyorum ? Siz sap inceliği konusunda model veya başka markalar önerir misiniz ?

Teşekkürler.
 
Epiphone Les Paul'un sapı u şeklindedir, ve biraz kalındır; bu sustain sağlar. Sapı ince olsun, rahat olsun (gerçi les paul'e alışınca o da rahat gelecektir)diyorsanız strat tarzı öneririm.

Ama ilk önce ne tür parçalar çalmak istediğinizi, hangi müzik türlerinden, gruplardan hoşlandığınızı belirlerseniz keşke demezsiniz ve acele etmeyin derim.
 
İnce sap S serisi Ibanezlerde ve orta üst model jacksonlarda bulunur. En ince sap gibson gitarlar SG modelleridir ki diablo modelindeki en ince olmasına rağmen yine de bir S Ibaneze göre dana kalınlığındadır ( one demekse :p) ancak çalımı çok rahattır.

S470, S570 ler keyifle çalınır.
 
Çalmak istediklerim Türkler'den Sakin, Pilli Bebek civarında, yabancılardan ise aklınıza alternatif diyince ilk gelen gruplara ilaveten arada sırada da Offspring olur, bazen de Tom Waits. (oha diyeni vururum)

S570, S470'e göre daha ucuz şu an mydukkan.com'da, esbab-ı mucizesine dair bir fikri olan var mıdır ?

Alım-Satım'da da bulamadım S570 :/
 
zidane10 demiş ki:
Selam arkadaşlar.Ben yaklaşık 1500YTL ile 1700YTL arasında bir gitar almayı düşünüyorum.Fakat bu paraya amfi de alacağım.Amfiyi Marshall MG30DFX olarak düşünüyorum.Sert tonlar istiyorum fakat tek düze çalmak da istemiyorum yani sadece metal değil blues da çalınabilecek bir gitar olsun.Birkaç model araştırdım içinden hangisini önerirsiniz veya sizin bir öneriniz varsa hangisidir?

Modeller:
-ESP LTD KH-202
-Ibanez 2550
-Ibanez 2570
-Jackson MG DkMG Dinky
Veya bir squer strat alıp fenderin manyetiklerden takıp güzel bir elden geçirmeyle fendere yakın bir gitar mı alayım?
Görüşlerinizi bekliyorum... Bence bir gitaristin son kullanacağı marka LES PAUL custom dur.bir sürücününde MERCEDES araba. daha iyisi yokkkkkk.

Şimdiden teşekürler.
 
Geri
Üst