Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

cobain67; js30 değilde x serisi bi jackson almanı tavsiye ederdim ben. japon işçiliği sonuçta ve modifiye yede cvp verir. daha sonra manyetik değiştirip kendine özgün bi gitar yaptırabilirsin.
 
merhaba.slayer-metallica çalacağım bu tonlara uygun max.1800 ytl gitar almayı düşünüyorum gitar turkçe rock şarkılarına da az çok gitse yeterli.
sizce sıfır mı almalıyım yoksa 2.el eski yapım bir gitar bulup mu alsam acaba.
teşekkür ederim
 
Arkadaşlar Merhaba Benim 1.500 ytl civarı bir param var ve gitarlar arasında seçim yapamadım tamamen tarz ile alakalı diyceksiniz ama ben fikirlerinizi sorim yinede.tarzım yeni oturdu denilebilir gitar çalma şeklim olarak yani doğaçlamalarda falan yeni oturmakta ama en haz aldığım insanlar hendrix david gilmour yavuz çetin vb stratocaster kullanan insanlar. ve bunların dışında en sevdiğim gruplar içinde alternatif gruplarda var mor ve ötesinin tonları olsun bb kings in gitarı olsun les paul ve epiphone bunları da çok seviyorum ama grupla çalmaktan çok virtiöz şarkılarına çalışmayı ve çalmayı daha çok seviyorum şimdi seçenekler :
a) 1.5 milyar civarında les paul (epiphone plus olabilir çin üretimi oluyor epiphone lar biliyorsunuz.)
b)1.5 milyar civarında stratocaster ama mexico bunlar biliosunuz.
 
Virtüöz kısmına kadar bir sorun yoktu, kesinlike Fender önerecektim ancak... eğer çok fazla virtüöziteye gireceksen ellerin (parmakların) büyük değilse (yani uzun değilse) bu iki tip gitarlada bu iş biraz zor olur... İyi düşünmeni öneririm, ancak önerebileceğim en güzel şey şudur: Gidip bir adet Fender Stratocaster, Bir adet Les Paul (Epiphone demiyorum çünkü o paraya 2. el bir Gibson Les Paul alabilirsin) ve de bir adet ince saplı (Ibanez RG veya S serisi zevkine göre) gitar denemen. Bu işlerde elin gitarın sapına alışması, uyması gerçekten çok önemli... Bu arada son olarak 1500 TL'ye Meksika yapımı Strat almaya hiç gerek yok, Highway One veya Lite Ash (Kore yapımı) olan serilerine bakabilirsin
 
teşekkürler yorumun için de arkadaşımın şuanda rg ibanezi var japon değil ama japon da denedim ve benimde ibanezim var 500 ytl lik ama ben sabit eşik istiyorum artık bu yüzden ibanezi direk çıkarttım yoksa ibanez s serisi de favorilerimdendi.Gibson satan yok bulamıyorum şehrim hatay olduğu için elden satan zaten yok türkiyede piyasası da yok yurtdışından getirme olayı karışık ve tırsıyorum ama biriyle elden alışveriş yapabilirim Highway i biliyorum ve mantıklı da ama lite ash leri bilmiyorum.Elin alışması konusunda sorun çekeceğimi sanmıyorum çünkü şuan perdelerim medium ama jumbo ları da çok seviyorum 3-5 ayda sorun kalmaz sanırım malum avantajları var:)
 
reddiye demiş ki:
teşekkürler yorumun için de arkadaşımın şuanda rg ibanezi var japon değil ama japon da denedim ve benimde ibanezim var 500 ytl lik ama ben sabit eşik istiyorum artık bu yüzden ibanezi direk çıkarttım yoksa ibanez s serisi de favorilerimdendi.Gibson satan yok bulamıyorum şehrim hatay olduğu için elden satan zaten yok türkiyede piyasası da yok yurtdışından getirme olayı karışık ve tırsıyorum ama biriyle elden alışveriş yapabilirim Highway i biliyorum ve mantıklı da ama lite ash leri bilmiyorum.Elin alışması konusunda sorun çekeceğimi sanmıyorum çünkü şuan perdelerim medium ama jumbo ları da çok seviyorum 3-5 ayda sorun kalmaz sanırım malum avantajları var:)

Bence Gibson gibi bir gitar alabilmek için Ankara, İstanbul gibi yerlere gidip elden almaya değer :)

Lite Ash serisi yeni sayılabilicek bir seri, yamulmuyorsam Cort üretiyor o modelleri İşçiliği iyidir ve zira manyetikleri de Seymour Duncan'dır vesaire, araştırmanı öneririm...

Fender ve Gibson'lara yönelebilirsin. Gitarın şekli gibi konular da seçim nedeni olabilir bu kendi fikrin. Fender daha geniş ton yelpazesi elde etmek için daha avantajlı olabilir (malum single boyutlu humbucker takabilme imkanı...)

Bunun dışında pek de öneride bulunulamaz sanırım şu durumda, zira Mercedes ile BMW'yi kıyaslamak gibi olur gerisi... :)
 
Arkadaşlar bu gitarı deneyen yada sahip olan varsa gitar hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?
Birkaç gitar arasında kaldım; jackson RR3, bu ve duruma göre zuhalin internet sitesindeki kerry king signaturelerden ya en üst modeli yada bir altı. Tarzım thrash/heavy metal, artık düzgün bir gitar almak istiyorum ve bütçem 1000ytl civarı.. Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler..
 
arkadaşlar ben akustik gitar almayı düşünüyorum. 400-500 arası bişi istiyorum. 500 ü kesinlikle geçemem. Birazdan yazıcağım modellerde 500 civarı da olabilir ama onlarda indirim yaptırmayı düşünüyorum.Arkadaşlar düşündüğüm modeller şunlar :
- ibanez aeg10e
-fender cd60e
-takamine eg320c, eg320sc, eg320sc ns ( bu model biraz pahalı)
-takamine eg321c

Alacağım gitarın çıplak sesinin güzel olmasını istiyorum. Amfiyle de güzel ses alayım ama elektro özelliğini ileriye dönük düşünüyorum ama öncelikli olarak çıplak ses önemli. tok bi ses almak istiyorum gitardan tatmin etsin dinleyeni.

Şimdiden teşekkürler ...
 
Ibanez sas32fm gitarım var yumusak bi gitar.. Steve Vai tonuna en yakın tona ulasmak istiyorum... Manyetik modifiyesi yapıcam bunun için... Hangi manyetikleri almalıyım... H-H


Bir de merak ettigim birsey, 7 telli gitarlar yanlızca hardcorecuların işi midir? Ben virtüözlere kasıyorum sürekli, tek amacım da öyle olmak, öyle herkesin çaldıgı piyasa sarkılarla zaman öldürmek istemiyorum.. 7 telli bir gitarın işime yarayabilecegini düşünüyorum ve sabit köprülü olması şart... ibanez rg7321 nasıl bir gitardır? Petrucci , Vai , Satriani tarzı çalınır mı?
 
7 telli hardcore cu işi değildir. rg7321 en ucuz 7 telli gitarı ibanezin. manyetik modifiyesi yapabilirsin sonradan. bir de beklerim diyosan, jackson christian olde wolbers signature-dinky 7 string alabilirsin. rg 7321 den çok daha kalitelidir. japon yapımı ,emg 707 var köprüde tek manyetik olarak, abanoz klavyeye sahip, sap maun, kasa maun. beklerim, paramda var dersen tavsiye ederim. diğer markaların 7 tellileride mevcut. onlar için bi şey söyleyemem.
 
arkadaşlar ben gitar alacam ve elime 2. el epiphone gibson standart diye gitar düştü tam modelini bilmiyorum sorduğumda epiphone gibson dendi ve artık üretilmeyen bi gitarmış. fazla ilceleme şansı bulamadım, elime aldım baktın ve geri verdim :)
gitarın epiphone yazısının altındaki ufak siyah bölümde de yukarıdan aşağıya gibson yazıyor. gitar endonezyaymış
bu gitarla daha önceden karşılaşan varmı diye soracaktım benden isteyeceği parada 750-800 arası sizce nasıl uygunmu ?. pek anlatamadım gibi geldi ama belki bi çağrışım yapar . şimdiden teşekkürler. bide epiphonenin ilk les paul' lerindenmiş.
gitarın böle bi görüntüsü var :)

http://www.elderly.com/vintage/items/images/30U/30U-12859_body-front.jpg
 
Arkadaslar merhaba. 1500 ytl civarı bir gitar alacam. Dk2 kesindi benim icin marty, megadeth... sololarına kasacaktım ama birden dusunceler degisti. Simdi gilmour, yavuz cetin, blues, led zeppelin oldu. O zaman da fender almalıyım diyorum. Ama marty solosu atma hevesim azalsa da bir turlu bitmeyecek. Fenderi alırsam da metal solosu calmak zevk vermeyecek. Elimin altında floyd rose olmayacak, klavye vb..(simdiki gitar floyd roselu)

O zaman tek care var benim icin. Dk2 alıp ton ayarlayıp gilmour, yavuz cetin calmak. Dk2 ile yapabilir miyim? Strat tonlarına benzetebilir miyim? Tabii ki strat gibi olmayacaktır ama ne kadar benzeyecektir merak ediyorum. (Bu arada sizde böyle tonlarla kayıtlar varsa yollayabilir misiniz cok iyi olur) Youtubeda dk2 ile calinmis blues vs kayıtları bulmaya calistim bulamadım :)

Sizden bu konuda ve gitar secimi konusunda yardım istiyorum cok sagolun...
 
Geri
Üst