Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bir gitar yapımcısı olarak tavsiye etmiyorum. Arkadaşın ilacı radiusu 12"ten büyük tercihen 24 fret bir superstrat.
bu gitar yapımcısıyım geyiği baydı bence.. kaç tane yapilmiş ve şu anda çalınan gitarın var kardeşim ? hadi onu geçtim sana 2200 liralık özel gitar yaptiralim dedik solağim diye, sırf gitarin headstock unu aynı yapmam diye işi almadın. anlayamıyorum yani.
 
Erhan abi senin gitar konusunda önerin ne olur dün fender special düşünüyordum fakat hani , şimdi bu gibson her türe gidiyor gibi görünüyor ? .Hangisini almam mantıklı olur yani son gitarımı alıyorum.Onun için iyi düşünmem lazım
 
ben fenderciyim.. gibson un her tarza gittiği de küllüm yalan. HH gitar en nihayetinde.. clean bazlı müziklerin ilacı single coil manyetiktir. funk olsun hafif drive li blues tonları olsun gibson un humbucker i bunları sana veremez.. gir youtube a kaç tane pop gitaristi olsun blues gitaristi olsun funk gitaristi olsun elinde les paul var ?
 
Yok Erhan abi kalıcı alacam ama çıkacağım en yüksek fiyat 3000 . 2. eli düşünmüyorum sıfır alacağım kesinlikle .Onun için kararsızım gibson fender arasında?
 
Epi'nin klavyesi kalın diyorsun ve Gibson mı bakıyorsun? 50's neck mi 60's neck mi ona dikkat et diyeceğim de, onu alınca da alt perdelere ulaşılmıyormuş diye değiştireceksin tahminen. Bence boşver, elindeki gitarları birisine ver, hızlı çalabiliyor mu gör, ondan sonra bir daha düşün.
 
Şuan hız konusu biraz arkalara düştü obican hani sert karekterli gitarı geçtim ibanez var en kötü çok ince klavyesi var .Hani gibson mu fender mi derkende kalıcı birşeyler olmasından yanayım .
 
Kalıcı gitar, geçici gitar, hıza izin veren gitar, hıza izin vermeyen gitar... Yabancı forumlarda ve sitelerde böyle deyimler bul, ben gitarı bırakırım. Adamlar 20 30$ verip markasız gitar alıp bir ömür kullanıyorlar, bunu yapan kişilerin bir çoğu da gitardan ağaçtan anlayan tipler.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyorsun, bu forumda böyle çok insan var, sen onlardan olma. Gitarının sırf kasa ağacının 300-400$ değerinde olduğunu ve gitarına bu yüzden bu kadar çok para verdiğini sanan insanlar bile var.
 
abicim bak... al paranı cebine... atla git istanbul a.. gitar dediğin şey öyle düşünerek alınmaz ne istediğini bilmiyorsan ki sen ne istediğini bilmiyorsun... gir tünel e oraya buraya sağa sola.. gördüğün her gitari pahalı ucuz ayırımı yapmadan dene ki gitarların karakterlerini öğrenesin distortion u aç efekt ver, distortion u kapat cleanlere bak. zaten senin olacak gitar, gitari eline aldiğinda kendini belli edecektir, ben senin için buradayım diyecektir.. yok o mu olsun ? yok bu mu olsun ? böyle bi dünya yok.. git, gör, dene.
 
bluescaster'a sonuna kadar katılıyorum. 2500$ ile birlikte iki kez İstanbula gittim ve sırf bunun için. İyi bir strat almak için onlarca gitar denedim ve güzel bir Usa stratı 1000TL civarında aldım. Eminim ki 3000TL civarı ve üstündeki herhangi bir modeli denemeden alsaydım; şu anki kadar tatmin olmayacaktım. O modelleri de denediğim için hedefi, kendi isteklerim doğrultusunda, 12den vurdum. Çünkü kişisel beklentiler farklıdır. Gibson diye gidip Epiphone ya da LTD ile dönersin belki, kendi zevkine göre seçtiğin zaman gitar kalıcı olur.
 
Ben de Godin Session kadar "all access" bir strat sapı görmedim. Bir Fender'e göre çok daha kolay ulaşılıyor. Tabi superstratlar daha farklı. Benim kullandığım diğer gitarlarımda durum daha farklı çünkü onların üretim amaçları farklı.

Kişisel beklentiler farklı olabilir, amacım sana saldırmak değil mrtcntn. Yanlış anlamanı istemem, belki sana rahat gelmiyordur, ya da diğer gitarlardan alıştığın rahatlığı bulamamış olabilirsin.

Bunun dışında Godin Session benim 3 ay sabredip aldığım bir gitardır. Acele etmeden çok fazla marka denedim, iki kez bunun için İstanbula gittim. Sadece strat denedim ve gözüm arkada kalmadan Session aldım. Bunu da Ankarada 10 tane Session arasından deneyerek seçerek aldım, 2 saat sürmüştü sanırım. Tüm emeğime değdi ama, bir Custom Shop Fender olmadığı sürece başka strat bakmıyorum. Standard ve Deluxe modeller de dahil.

herkesin el yapısı bir değil sadece bana rahat gelmiyor da olabilir tabi. önceki gitarım 24 perdeli olduğu için belki böyle oldu ama bana fender stratlar o açıdan daha konforlu geldiği için öyle söyledim. sonuç olarak gitarı denemeden rahatlığını anlayamaz öneri yaptığımız arkadaş.
 
herkesin el yapısı bir değil sadece bana rahat gelmiyor da olabilir tabi. önceki gitarım 24 perdeli olduğu için belki böyle oldu ama bana fender stratlar o açıdan daha konforlu geldiği için öyle söyledim. sonuç olarak gitarı denemeden rahatlığını anlayamaz öneri yaptığımız arkadaş.

Aynen öyle, fiziksel özellikler ve beklentiler farklılık gösterebilir, denemek en iyisi.
 
ya olm napıcan nasılını masılını. sen cümlelerden alman gereken noktalara odaklan.. şans işte denk gelmiş almış, diyor ki sen de çık, belki sana da denk gelecek ;)
 
Geri
Üst