Gibson Model Siralamasi

Başlığı yoluna sokalım dedik, çocuklar yine mahalleyi paylaşamamış :)
Nedir derdiniz huu?! Bazı konular da zevk renk işte. oşuna tartışmayın Coil tap birinize çekici görünür, birinizi sarmaz, bazıları ince nitro sever, bazıları cam tabut gibii hard case gibi cila ister (benim gibi sakarlara da gider aslında :D ), bazı işler zevk renk.

Zaten başlığı açandan da yedik paparayı, adam başlığı değiştirdi bizim yüzümüzden :D

Yok estafurullah :) muhabettin seyrine gore basligi tekrar degistiririm konu ile alakali olur diger arkadaslara da fatdasi dokunur hem :D yaklasik 8-9 sene once bu foruma yine uye idim o zamandan bu zamana cok degismis hersey gibson almaya heveslendim bir dunya model cikmis. Basligida o nedenle actim. Genel olarak sunu soyliyim hic bir gitar icin kaliteli yada degil kavrami ancak ve ancak gitarin uzerindeki agactan tutunda tum hardware icin soyleyebilirsiniz. Onun haricindeki tum konular kisisel zevktir. Yani kopru icin burgu icin o icin bu icin kaliteli veya degil kavramini ancak kullanilan metalyer kalitesi cabuk paslanma renk solmasi akort sorunu gibi olabilecek hadiseler icin kullanabilirsiniz. Ama geri kalan tona yonelik olan tum hadiseler kisisel zevktir. Ornek veriyim gibson abr-1 koprusu cogu kisi tarafindan sevilen kopru sistemidir ama yine gibsonun kullandigi schaller yapimi nashville koprulerde vardir bildiginiz gibi.. Bu iki koprunun iyi kotu kavramini yapabilmemiz icin yukardada soyledigim gibi once metalyer kalitesi renk solmasi akort sorunu gibi unsurlarin uzerinde durarak kalitesini tartisabiliriz tonal kismi gorecedir mesela abr kopru bana gore tel salinimini nashville gore daha iyi aktardigi kanaatindeyim. Bir baskasi akort kararliligi icin nashville tercih edebilir. Vs vs ... Umarim anlatabilmisimdir. Genel olarak kisisel zevkle alakali olan bu unsurlarda iyidir yada degildir kavrami cok basit kalir iyi bir muzisyen bu kavrami kullanmamali.
 
Coil tap'li bir Gibson çaldınız veya chambnered bir Gibson çalıp karşılaştırma yaptınız da mı bunu yazdınız?

Coiil tap bence Gibson'ın Les Paul'lere yaptığı en büyük güzellik... Tamam single iken strat gibi o metalik sesi vermiyor ama özellikle clearnde ton yelpazesini baya bir genişletiyor...

Chambered konusunda da şunu söyliyim, chambered ve chambered olmayan iki gibson arasındaki farkı "bu chambered", "bu değil" diye ayırt edebilecek insan ben şimdiye kadar tanımadım... Nette de bununla ilgili videolar var... İnsanlara aynı setup ile iki gitar dinletiyorlar, "bu chambered, şu değil" vs. diyorlar, bir de bakıyorlar ikisi de chambered değil :)

Ben denedim, hangisi hangisiydi bildim diyorsan da saygı duyarım o ayrı...

Chambered gövde ile chambered olmayan gövde arasındaki en büyük fark bariz bir ağırlık farkı olmalı, sonuçta gövdeden hatırı sayılır bir oranda ahşap eksiliyor. Bas gitaristler bilirler, chambered gövde olup da herkesin ayılıp bayılarak çaldığı Sadowsky markası vardır misal, ben de bir tanesine sahip olabilmek için neler vermezdim...

Ya sen anlayamazsın çembırd gövde ile normal gövde arasındaki farkları geyiğini de geçiniz birader... Bir enstrüman ile hatırı sayılır bir vakit geçirmiş bir insan farkları mutlaka anlayacaktır.

Sevgiler...
 
Zevk renk olayı bazı şeyleri kavgaya dökmemenin pratik yolu. Başlık daha köprüler, akord burguları gibi olaylara girmedi daha.

Gibson'a dönelim. Bu konuda hayli çelişkiliyim. Normalde SG hastasıyımdır. Kağıt üzrinde Sg Standart, Sg Faded'ın çok üzerinde. Bir ara alabilecek gibiyken, iki standart bir de Faded denedim ki standartlardan birinde Iommi manyetik takımı vardı. Lakin bir baktım, Faded iki standartı da geçiyor. Aman Allah! O sustain, o yoğun ton, sanki en güzelinden Iommi SG çalıyorum. O Faded'ı kıl payı kaçırdım, bir daha standart yüzüne bakamayacaktım neredeyse. Faded modellerde binding yokmuş. E o tonu Faded'tan aldıktan sonra yemişim bindingi derim ben. İşte burası ekonomi ile karışık zevk renk. Faded gövdeleri kağıt üzerinde iki bazen üç parça, Standart tek parça. Gel de kafa karışıklığı yaşama :)

Büyük ihtimal o aralar benim çattığım o iki Standart kötüydü. Normalde Standartın Faded'ı acı acı dövmesi gerekir. Bu tip olaylarda basitinden de olsa açıklamayı bulabiliyorsunuz. Ama yine de genel olarak bakınca, eskiden gözü kapalı alabildiğimiz Gibson için de "Denemeden alınmaz" demek durumunda kalıyoruz.

Gözü kapalı demişken bir olay daha ekleyeyim. Bir arkadaş SRV'de traditional denedi gözümün önünde. Akustik tonu maşallah dükkanın diğer ucundan işitiliyor. Ama V30 yüklü kabine bağlı Slash JCM ile anlaşamadı gitar. Biraz boğuk kaldı ton. Fender Hot Rod Deluxe amfiye girdik, inletti ortalığı. Şimdi, gitar mı kötü, amfi mi? Kağıt üstünde Gibson-Slash JCM ikilisinin gayet iyi anlaşması gerek ama yok, olmadı. Adam Marshall kullandığı için de emin olamadı, alamadı gitarı. Belki chambered bir Standart veya Studio, hatta en ekonomiğinden LPJ Gibson o amfiyle mükemmel bir ikili olur. Ayrıntı o kadar çok ki. Biraz da nasip kısmet. Her oyuk Gibson da kötü olacak diye bir kural kaide yok. Ama biraz daha özen göstermesi gerek Gibson'un, en azından her modelin belli bir standartı olması gerek. Adı ve tecrübesi gereği, aynı gün aynı üretim bandından çıkan iki Gibson arasında büyük farklar olmamalı, donanıma ucuz parçalar, potanslar, kapasitörler ekleyerek iki kuruşun hesabını yapmamalı. Bu adamların bir Ar-Ge'si olmalı, (vardır mutlaka da mesai saatlerinden çalışanların birilerinin torpilli akrabası olduğundan şüpheliyim :D )bazı modellerde senede bir manyetik takımı değiştirmemeli.
 
Coil tap'li bir Gibson çaldınız veya chambnered bir Gibson çalıp karşılaştırma yaptınız da mı bunu yazdınız?




boyle bir üslupla gelirseniz , boyle bi üslüpla karşılaşırsınız.

hayatınızda bunu ayırt edemeyen insanlardan bahsetmişsiniz, bende bunu ayırt etttiğimi , ve nasıl tecrübeler ile ayırt ettiğimi yazdım.

bence saçmalık. müzik işinde hiyerarşi yoktur. müzisyen müzisyendir,

ancak gitar üreticileri profesyonel modellerden değil, çok yönlü , yeni özellikli , robotlu adı altına basit gitarları ticari amaçları için kullanır. zaten büyük parayı da bu hamlelerle kazanır.

Bu topicde hangi gibsonu alması konusunda kafası karısan birisini aydınlatıyoruz . yani kısacası hangi gitarı alsam sorusuna cevap arıyoruz dolaylı yoldan. ilgilenmiyor isen ignore edebilirsin yazdıklarımı.

coil tap olan gitarların humbucker modu da kötü zaten. mantetikler sefil bence güncel üretimlerin. o yüzden coil tap olması cazip gelmiyor.

daha önceki ve forumdaki gibson ile ilgili olan yazılarımızı okursan orda da görebileceğin gibi cila dan , abanoz tipinde ama rosewood bile olmayan tuşeden, şeker kamışından mapple adı altında satılan beyaz ağaçtan çok bahsettik. burda da sipariş üzerine tekrar yazmak yerine okumanı tercih ederim.

didişmeye gerek yok .

saygı duyuyorum. dilediğiniz gitarı beğenin. zaten sürekli " ben" diyerek kişisel görüşlerim olduğunu vurguluyorum.

benim o gitara 3000 dolar vermek içimi acıtır . sana dokjunmuyorsa al. ben o fiyata vintage gibson kovalıyorum.

forumdan da gitar alacak gençlere 3000 dolarınızı BENCE öyle bir gitara gömmek yerine , daha stabil bir alet alın diyorum.

konu sen - ben değil yani :) alınmana gerek yok.
 
Chambered ile Chambered olmayan gitarı ayırt edemeyen kişi çok dert etmesin zaten. Ki Chambered gitarları çok severim. bunu da eklemek isterim.

Ama ayırt eden tanıdıklarınız yok diye bunu ayırt eden insanları yadırgamanız garip.

Ben iki farklı gibsonumu çok farklı amaçlar için kullanıyorum. benzer modellerin bile çok büyük farklılıkları var, chambered olmayan bi les paul ile chambered bi les paul ü nasıl ayırt edemiyorsunuz esas onu merak ediyorum.
 
Bak bak arabeske bağladılar pis fakirler :D

Yahu insan da bilgi paylaşımı adına denedim, biliyorum dese suç, demese paylaşmasa suç. İlle de iki tarafı herzeli değneği vuracaksınız insanın kafasına :)
 
Yeni üretim Les Paul Traditional modeller pek hoşuma gitmedi aslında. Çaldım ama pek ısınamadım gitara. Plus modeli çok iyi diyorlar. Düz Traditonala o kadar para verilmez bence. Bu da benden olsun :) Hala Gibson'ım yok.
 
Yeni üretim Les Paul Traditional modeller pek hoşuma gitmedi aslında. Çaldım ama pek ısınamadım gitara. Plus modeli çok iyi diyorlar. Düz Traditonala o kadar para verilmez bence. Bu da benden olsun :) Hala Gibson'ım yok.
Sen o farkı daha net anlarsın normalde de fakirlikten anlayamıyorsun, açken sen sen değilsin @Tüpçü
ah85.jpg
 
Benim icin durum soyle,
Psikolojik tatminim icin gibsonim var hee super bir gitar mi tatmin ediyo(genis capli gitar calmak konseptinde) mu hayir ama gitar calmaya basladigimda hayalini kurdugum alet mi evet. Yani diyelim ki ayni segment 2 araba var x araba az yakiyo,performansi tatmin edici, tipi guzel bozulmuyo saglam, y arabasi tipi biraz daha guzel daha cok yakiyo performansi tatmin edici ama stabil degil, saglam sayilmaz, bozulur parcasi da hem pahalidir hem de bulunmaz, fiyati x arabasinin iki katidir ama o segmente akla gelen ilk marka o dur. Sonuc olarak insanlarin yuzde 90 i y arabasini alicak paraya sahipse y arabasini alir gibson icin de olan olay budur.
 
lotion sana ne denir ki bu saatten sonra? "Çaldın da mı bunları yazıyorsun" sorusuna seviyesiz cevaplar verip sonra da öyle usluba böyle cevap diyorsun... Ondan sonra da saygı duyarım bilmem ne diyorsun... Hayata karşı ne tür bir öfken var da gelip burada kustun bilmiyorum ama yazdıklarında gram bilgi, gram tecrübe yok... İnsanların ellerindeki eski gitarları satabilmek için yeni çıkanları kötülediği yabancı forumlardan okuduklarını yazıyorsun buraya... Kimseyi aydınlatacak birşey yazdığın da yok... Sana gibson'larınla mutluluklar dilerim...
 
Son düzenleme:
lotion sana ne denir ki bu saatten sonra? "Çaldın da mı bunları yazıyorsun" sorusuna seviyesiz cevaplar verip sonra da öyle usluba böyle cevap diyorsun... Ondan sonra da saygı duyarım bilmem ne diyorsun... Hayata karşı ne tür bir öfken var da gelip burada kustun bilmiyorum ama yazdıklarında gram bilgi, gram tecrübe yok... İnsanların ellerindeki eski gitarları satabilmek için yeni çıkanları kötülediği yabancı forumlardan okuduklarını yazıyorsun buraya... Kimseyi aydınlatacak birşey yazdığın da yok... Sana gibson'larınla mutluluklar dilerim...

Birader sen troll müsün?
 
Bir başka boyut daha var bence bu mevzularda, hep geriye gitmeye çalışıyoruz, hep bir vintage sevdalısıyız...
İyi güzel kötü istekler değil bunlar peki, 2014 Les Paul Futura'ya ne diyorsunuz ey Gibson dostları ? (bu yıl içinde bir les paul alma niyetim var benim de )
Push Potans ile gelen feature'lar çok hoşuma gitti manyetikleri bölmek, ve 15 dB boost olayı aradığım şeylerden, bunun yanı sıra MinE tune çok pratik geliyor bana çoğu kişi sevmese de olayı :)
Ne diyorsunuz bu hususta teknoloji Les Paul'a entegre olmalı mı ? Futura sizce iyi bir LP tercihi mi ?

Sevgiler ;)
 
Bir başka boyut daha var bence bu mevzularda, hep geriye gitmeye çalışıyoruz, hep bir vintage sevdalısıyız...
İyi güzel kötü istekler değil bunlar peki, 2014 Les Paul Futura'ya ne diyorsunuz ey Gibson dostları ? (bu yıl içinde bir les paul alma niyetim var benim de )
Push Potans ile gelen feature'lar çok hoşuma gitti manyetikleri bölmek, ve 15 dB boost olayı aradığım şeylerden, bunun yanı sıra MinE tune çok pratik geliyor bana çoğu kişi sevmese de olayı :)
Ne diyorsunuz bu hususta teknoloji Les Paul'a entegre olmalı mı ? Futura sizce iyi bir LP tercihi mi ?

Sevgiler ;)

Şahsi görüşüm, teknoloji iyi güzel de, elektronik modifiyelere, janjanlı akort sistemlerine geçene kadar önce bir fret işçiliklerini düzeltsinler, maple kapakları adam gibi eşlesinler, finish departmanının çalışanlarını komple yenilesinler, 12" radiuslu gitarlara 14" radiuslu köprüler takmasınlar, hatta adam gibi malzemeden yapılmış köprü taksınlar, ucuz plastik akort burguları yerine adam gibi metal tulipler kullanılsın (Historic Reissue serisini tenzih ederim), bir de neck volute yapsınlar, 200 dolarlık chibson'da bilmemne sisters'ta bile adam gibi binding varken maliyet zart zurt gibi sebeplerden görsel olarak iğrenç duran Studio'lara binding yapmamayı bıraksınlar..

Saydıklarımın çoğu Gibson Memphis'de (daha çok hollowbody ağırlıklı üretim yapıyor) mevcut. Onlara laf yok -f deliklerine binding çekmemeleri dışında- :) Nashville'in -yani bizim LP'ları üretenin- benim gözümde çok eksiği var ama.

Bu eksiklikler giderildikten sonra gelir sizin saydıklarınıza :)

Ama Futura'daki neckte P90 olayını çok tuttum.
 
Şahsi görüşüm, teknoloji iyi güzel de, elektronik modifiyelere, janjanlı akort sistemlerine geçene kadar önce bir fret işçiliklerini düzeltsinler, maple kapakları adam gibi eşlesinler, finish departmanının çalışanlarını komple yenilesinler, 12" radiuslu gitarlara 14" radiuslu köprüler takmasınlar, hatta adam gibi malzemeden yapılmış köprü taksınlar, ucuz plastik akort burguları yerine adam gibi metal tulipler kullanılsın (Historic Reissue serisini tenzih ederim), bir de neck volute yapsınlar, 200 dolarlık chibson'da bilmemne sisters'ta bile adam gibi binding varken maliyet zart zurt gibi sebeplerden görsel olarak iğrenç duran Studio'lara binding yapmamayı bıraksınlar..

Saydıklarımın çoğu Gibson Memphis'de (daha çok hollowbody ağırlıklı üretim yapıyor) mevcut. Onlara laf yok -f deliklerine binding çekmemeleri dışında- :) Nashville'in -yani bizim LP'ları üretenin- benim gözümde çok eksiği var ama.

Bu eksiklikler giderildikten sonra gelir sizin saydıklarınıza :)

Ama Futura'daki neckte P90 olayını çok tuttum.

Beni de en çok etkileyen manyetik dizilimi tam istediğim şey bridge'de humbucker neckte P90 :)

Kozmetik olarak çok hoşuma gitmiyor benim de açıkcası Gibson'ın yaptıkları... Sırf bu yüzden kendi Les Paul'ümü yapmaya başlamıştım, bir neck alıp ona devam etme yolunda gaza getirdin abi beni :D
 
Bir başka boyut daha var bence bu mevzularda, hep geriye gitmeye çalışıyoruz, hep bir vintage sevdalısıyız...
İyi güzel kötü istekler değil bunlar peki, 2014 Les Paul Futura'ya ne diyorsunuz ey Gibson dostları ? (bu yıl içinde bir les paul alma niyetim var benim de )
Push Potans ile gelen feature'lar çok hoşuma gitti manyetikleri bölmek, ve 15 dB boost olayı aradığım şeylerden, bunun yanı sıra MinE tune çok pratik geliyor bana çoğu kişi sevmese de olayı :)
Ne diyorsunuz bu hususta teknoloji Les Paul'a entegre olmalı mı ? Futura sizce iyi bir LP tercihi mi ?

Sevgiler ;)

Gitarı inceledim. Bence çoğu yeni modelden daha kullanışlı ve ton açısından bir çok yeni modeli tokatlar gibi geliyor. Bir de yeni modellerde sap konusu çok can sıkıcı. Gerçi eski modellerde de var mı bilmiyorum. Çok kalın saplı yapmışlar denediğim bir iki modeli. Hatta 2013 model Epi LP Goth gitarım vardı. Sap profilleri hemen hemen aynı. Fark yok diyebilirim. Çalınacak gibi değil gitarlar. Ama bu gitarın sapı ince sanırım. O yüzden hoşuma gitti. Para olsa da alsak :)
 
Geri
Üst