İbanez ve Cort gitarların benzerlikleri/farkları

OnurBattal demiş ki:
-Sting vs Gençkan
-Villeshome vs onlylovemetal
-Nokia vs Alcatel
-Titanic vs Dünya'yı Kurtaran Adam 1
-P4 vs 486 hx
-Abdullah Çatlı vs Polat Alemdar
-Öğretmen vs Öğrenci
-Türkiye vs Afganistan

"Ibanez vs Cort"

kusura bakma ama bunun için bir açıklama yapman lazım.. :( onlylovemetal kim ?
 
abi bu olayın iyiye suyu çıktı.ama bende kendi fikirlerimi bir kere daha belirteceğim.bu başlığın ilk sayfasındada belirtmiştim bunları ve başımdan geçen bir olayı anlatacağım.şimdi birincisi ben gitarımı almadan önce çok yer dolaştım.internetten sürüyle gitara baktım.

ibanez almaya karar verdim.gittim denemeye.ibanez 7321 di hedefim.fiyat ise 470$ civarıydı peşinde.gittim gitarı denedim.bir kere işçilik çok kötüydü ve mayetikleri rezildi.neyse bunlardan dolayı soğudum aletten.dedim o zaman rg 370 dx deniyeyim.onun fiyatıda 450$ civarı idi peşinde. onuda denedim.gerçekten boyası falafn çok iyi değildi aletin mayetiklerde aynen.sustain falan zaten çok fazla değildi.kısaca o zamanlar kullandığım oyuncak gibi slammer ımdan faklı gelmedi bana.

gittim cortları denemeye.bi kaç modelini denedim.onlarda baktım öyle çok farklı gelmedi.denediğim modeller x-6 falandı.daha doğrusu baktıklarım.neyse sonra KX1F denemeye karar verdim.gittim denedim.aha birden en göreyim.hem uzun bir sustain hem rahat bir gitar.hem tipide güzel işçiliğide.fiyata geldik.540$ dediler.sonra ben kafaya onu koydum.gittim bi danıdık vasıtasıyla istanbuldaki depodan getirttim 475$a geldi bana.ve aynı fiyattaki ibanezlerden gerçekten çok çok kaliteli bir gitar.bakın sizin gibi bende ibanezde var cortta x2 im var prestige ibanezim var ibanez iyi demiyorum.aynı fiyattaki 2 ibanez ve bir cortu karşılaştırdım.ve gerçekten rg 7321 ide rg 370 dx ide ezer geçer.yorumlarımın yanlı olduğunu düşünmeyin.tamamen tarafsızım.çünkü 7321 almaya gittim beğenmedim cortu öyle aldım.

neyse şimdi gelelim başımdan geçen olaya.bir arkadaşıma gitarıma EMG takacam dedim.bu arkadaşımın önceden EMG kullanmışlığı vardı.şimdide prestige bi ibanezi var.arkadaş netten konuşurken gitarın ne dedi.cort KX1F dedim.komple maun.üzerindeki mayetikler güzel yüksek çıkışlı ama pasif mayetik ve yüksek çıkışlı oldukları için çok gürültü yapıyo.temiz çalması çok zor.onun için EMG alcam dedim.bana alma der gibisinden cortu pek beğenmez gibi konuştu.özellikle mayetiklerin 21 K gibi piyasanın en yüksek çıkışına sahip olduğunu söylediğimde sanırım cortun bişeyler çevirdiğini düşündü.neyse çok beğenmedi gibi davrandı.ama ben gitarımı savununca ii o zaman al tak dene gibisinden konuştu.bir kaç gün sonra aynı arkadaşın okulda gördüm.elimde şans eseri gitarım vardı.o kadar konuşunca üzerine getir bi bakıyım dedi.aldı gitarı baktı.sonra bana geri verirkenki tapkisi şuydu.abi sen buna hemen bi EMG tak.direk süper olur dedi.bi anda düşünceleri değişti gitara bakınca.sadede gelirsek.hiç bi gitar ellemeden yorum yapmak saçma.ayrıca aynı kalitede gitarları objektif karşılaştırmak lazım.prestige ibanezle cortu kıyaslıyo herkes.

ve en son kendi şahsi fikrim.oldum olası ibanezleri sevemedim.almaı düşündüm bir ara kaliteli diye ama yine beni mahçup etti.bende gittim cort aldım kullanıyorum.Allah'a şükür hiç bir sorunumda yok.gitarımıda seviyorum.ibanezin açıkcası marka sattığını düşünüyorum.

kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
vileshome demiş ki:
OnurBattal demiş ki:
-Sting vs Gençkan
-Villeshome vs onlylovemetal
-Nokia vs Alcatel
-Titanic vs Dünya'yı Kurtaran Adam 1
-P4 vs 486 hx
-Abdullah Çatlı vs Polat Alemdar
-Öğretmen vs Öğrenci
-Türkiye vs Afganistan

"Ibanez vs Cort"

kusura bakma ama bunun için bir açıklama yapman lazım.. :( onlylovemetal kim ?


hocam onlylovemetal eleman arayanlar forumunda sozleriniz akustik gitarla bestelenir diye baslık acan eleman baslığı takip edersen ne demek istendiğini anlarsın sana kotu bişi dememiş yane sıkma canını onlylovemetal kült olma yolunda ilerliyor kendi başlığında....
 
İbanez rg 1570 aldım memlunum.

Ayrıca ; İbanezin dandik gitarlardır dedikleri modelleri cort uretiyor ; Hatta diger markaların cort firmasına urettirdigi dusuk model ve kalitesiz.

Ama cortların ust modelleri iyi olabilir ama denemedim . Dusuk modellerinin iyi oldugunu dusunmuyorum.

Cortcular bir kardeşlik kurmuş hatta siteleri bile var acaba diger ulkelerde cort cular varmı cok merak ediyorum.Bir cort fırtınasıdır gidiyo hayırlısı.
 
Merhabalar,
çok detaylı okuyamadım fakat bu bahsettiginiz efsanevi cortlarla ufak birer kayıt yapıp, paylaşma imkanınız var mı?Özellikle 30-40 sn sustain olayını çok merak ediyorum.
(Ayrıca, elbetteki 1000 dolardan daha yüksek fiyatlı bir cort gitar , düşük model ibanezlerden iyi olacaktır, ya da bir ibanez jem 7v için herhangi bir cort gitardan daha kötüdür demek de çok mantıklı değil , marka fanatikliği yapmamak lazım),ama sahiden ton ve sustain olarak çok merak ediyorum cort gitarları , umarım kayıt yapıp paylaşan birileri çıkar.
 
Ben yakında (4-5 gün içinde) cort evl k6 alacağım 700 dolar peşin fiyata olmak üzere.. Gerek video gerek ses kaydı yapıp foruma ekleyeceğim.. :D
 
Cort almıssınız dunyaya meydan okuyosunuz.İbanez le alıp veremediğiniz ne onu anlamıyorum. Aynısını Esp de yapıyor.Alt modellerini Cortla yarıştırabiliyorsunuz.Ama iki markada kendini ispatlamış.

Cort bence Washburn kadar bir marka iyi gitarları var ama o kadar.
 
Melihbozkurt84 3. Paragraftan
.bakın sizin gibi bende ibanezde var cortta x2 im
var prestige ibanezim var ibanez iyi demiyorum.aynı fiyattaki 2 ibanez ve bir cortu karşılaştırdım

Melihbozkurt son paragraf
ve en son kendi şahsi fikrim.oldum olası ibanezleri sevemedim.almaı düşündüm bir ara kaliteli diye ama yine beni mahçup etti.bende gittim cort aldım kullanıyorum.Allah'a şükür hiç bir sorunumda yok.gitarımıda seviyorum.ibanezin açıkcası marka sattığını düşünüyorum

3. paragrafta ibanezin var son paragrafta yok :D:D:D:D:D:D bukadarı fazla
 
Ben objektif olarak sunu söyliyebilirim: Cort avrupada ikinci hatta ücüncü sinif bir marka, bakin 2. 3. sinif gitar demiyorum, tecrübem olmadigi icin kalitesinden bahsetmiyorum. Siz bu forumda konusmasaydiniz ismini bile duymazdim. Türkiye´de oldukca tuttu anlasilan ve hem sürümden hemde ithalatci firmanin ac gözlü olmamasindan dolayi fiyatlarida avrupadakine göre düsük gibi geliyor bana.
Iste birkac örnek:
Cort X-Custom 699,- €
Cort X-11 409,-
Cort NZS-1 Neil Zaza Signature 929,- €
Cort G 285 769,- €
Bu fiyatlar internet fiyatlari, dükkan fiyatlari dahada yüksek. Söyle birseyde var, cortu yurt disinda öyle heryerde bulmakta mümkün degil, bir arkadas bu forumda cort viva gold aldigindan ve ingiltereye gittiginden hatta arkadasinin gitari cok begenip ebayde tirim tirim aradigindan bahsetmisti hatirlarsaniz. Belkide fiyat konusunda yaniliyor olabilirim.
 
yahu ibanezi savunanların konuşmaları o kadar eskimiş o kadar bayat ki...onu merak etmeyin herkes savunur..biz ona dünya çapında kısaca marka takıntısı diyoruz.hatta şöle diyoruz ben gitardan anlamıyorum o yüzden bu bilindik marka aliim iyidir çünkü pahalı...eline aynı fiyat iki markayı alanlar yazsa daha mantıklı bi konuşma olucak...2 kat değil kaç kat fark olduğunu da gidin kendiniz anlayın beni yormayın...allah kazıksız günler versin
 
Moonspell tamam cort iyi gitar olabilir
Japon yapımı bir prestige serisi rg 1570 kazık yedimi ciddi ciddi dusunuyosan helal olsun 750 euro ya aldım yurt dısında 750 dolardır.
 
Geri
Üst