Gitarınızı bilerek eskitmek

vileshome demiş ki:
benim b.c.rich çizik içinde ben ne yapmalıyım ozaman..
Benim tele de öyle
div13.jpg
 
Gitarın güzel bie şekilde eskimesi için üzerindeki boyanın nitro (lacquer) boya olması gerekir. Ne Amerikan Standardlar, ne Japon ve Kore gitarlar bu şekilde eskimez. Çünkü bu gitarların üzerinde polyester boya var. Uygulanma açısından çok daha kolay ve güzel görünmesi için ekstra bir çaba gerekmiyor. Ama çok sert bir boya olduğu için, ağacın titreşmesine engel oluyor, ve bu da gitarın tonunu negatif yönde etkiliyor. Ben bu yüzden poly boyalı gitarları tercih etmiyorum. Nitro çok hassas bir boya şekli ama iyi bir gitarın olmassa olmazı bence. Nitro dışında çok ince boya atabilen bazı Luthierler var, John Suhr gibi, ama ben yine de gelenekçi takılıyorum, kokusu bile ayrı bir güzel nitronun.
 
Prelektro demiş ki:
şaka demi bunlar eheh ? anahtarla amerikan teleye girmek. abow valla yorumsuz kaldım
Gibson Custom Shop'ında Ton Murphy, Fenderinkinde de Vince Cunetto bu işin efsane adamlarıdır. Bunların dışında Bill Nash, RS Guitarworks, Revelator Guitars bu işi yapan diğer firmalar. Örneğin Revelator Guitarworks tarafından yapılmış gitarlar,
Shell%20Pink%20Vintage%20Fender%20Telecaster%20B27.jpg

Vintage%20Fender%20Stratocaster%20Relic%20Blond%20A59.jpg
 
DreamofStyks demiş ki:
Ben çizilmesin die dünyanın bakım setini alıyorum gitara aman birşey olmasın diye millet sürttürüyo eskitiyo kazıyo....

abi elindeki gitar ibanez olunca(cilası acayip parlak oluyor)tabiki çizikler hoş olmaz ama bir fender tele yada stratta durum aynı değil...görüntüsü bile şahane oluyor oyoyoy :)
 
Geri
Üst