Nokiasupersound Müzik Yarışması

her ne olursa olsun hic sanmiyorum ki asiri kotu bi grup kasip birinci olabilsin herkesteki bi guven eksikligi ve kompleks bence kendi grubuma sadece bir kere oy verdim reklamini da tabii ki yapacagim bundan daha dogal birsey olamaz ben bu isin icindeysem birseylere emek veriyorsam reklamimi da yapmalıyım bu is tek muzik yaparak olmaz bu bir gercek hersey produksiyon ve reklam isidir yani iyi olan kazansin bir yere kadar dunyanin her yerinde de bu boyledir kimse bana gelipte amerika da ingilterede boyle degil demesin bunlari tartismaniza gerek yok eger gercekten hatri sayilir sekilde muzik yapiyorsaniz gereckten farkliysaniz gereckten is yaparsiniz demektir tamam iyi muzik yapilir ne bileyim deftones gibi de muzik yaparsin ama meshur olamayabilirsin cunku yapilmis seyi tekrarlamissindir ve insanlar ikinci bir deftones cikmasi yerine DEFTONES u dinlemeyi tercih eder.Herkes katildi oyle ya da boyle bu yarismanin sonucunu beklemekten baska bir caresi de yok kimsenin madem bu kadar yakiniyorsunuz bu kadar karsisiniz madem ic camasiri satilio diye dusunuyorsunuz ve madem o kadar iyi muzik yapiyorsunuz niye katildiniz?
 
beyler bayanlar...

allah aşkına internetten oy verilerek finalistlerin seçildiği yarışmadan bu bunun hakkıdr yok şu birinci gelmelidir die bişey bekleyemez ztn kimse...yarışmaya bende katıldım ama bir kere bile açıpta ne oluyo ne bitiyo die bakmadım açıkçası...bence katılan arkadaşların finale kalmakla uğraşmalarından daha çok oradaki dier amatörleri dinleyip birbirleriyle dostluklar kurup ortak çalışmalara yoğunluk göstermesi gerekiyo...bu yarışmayı bu amaçla kullanın bence;)...herkes birşeyler yapmaya çabalıyo..ne güzel bir olaydırki bakın 700 küsür kişi-grup "ben birşeyler yapabildim...en azından yapmaya çalıştım" diyip kendisini göstermeye,anlatmaya çalışıyo...insanlar müzik yapıyo -ki bu çok güzel bir olay-...yarışmaya katılanları bugün dinlemeye başladım...amatör ruhla para kazanma güdüsü içermeyen şarkılar kulağa daha bi güzel geliyo;):)...bilmem anlatabildim mi?;)
 
sallayın bazı şeyleri...nokiasupersound'da birinci gelerek albüm yapıp,para kazanıp,türkiye starı olmayı düşünüyo çoğu kimse...:):)...rock,rap,hardcore, pop cart curt...tartışmayın bunları...BU BİR REKLAM ARKADAŞLAR...bundan tek kazançlı çıkan nokia...bunu hepimiz biliyoruz...

herkes kendine göre haklı...şunu özellikle kimse unutmasın...(yarışmaya katılan arkadaşlar)...eerki yarışmadan elenirseniz,yarışmaya devam edenler sizden daha ii deil...(biraz kabaca oldu ama anlayan anladı sanırım tam olarak ne dediğimi:))...

bu yarışmada kullanılan biziz...biz yarışmayı kullanıp kendimizi duyurmuyoruz...yarışma bizi kullanıp nokia'yı duyuruyo...bunu düşüp buna göre hareket edin...;)

selametle...:)
 
Genç insanlar her zaman bi takım hayallerin peşinde koşar ve nokia, fender, cocacola vs.. gibi şirketler (genel olarak kapitalizm de denebilir) bunu çok güzel kullanır. Bu yarışmaya katılmayı amaç ya da araç olarak görmek bi hatadır. Bi yarışma sonuca bişeyler elde edebileceğini düşünmek bi hatadır. Önemli olan ürünün kendisiyle yapım aşamasında ya da performans sırasında ilişkiye geçebilmektir (dinleyici ya da üretici olarak). Bunu yapmadığınızda gerisinde yaşayacağınız her türlü "sözde" başarı ennihayetinde tatminsizliğe varacaktır.

Neyi sevmemiz gerektiği ve nasıl sevmemiz ya da üretmemiz gerektiği çaktırmadan bize dayatılıyor. Bütün bu rock, rap vb. müzik türlerindeki son zamanlardaki patlama ve "avrupai"leşme bazı kar ve reklam temelli kuruluşların zamanında es geçtikleri ve büyük kar getirecek genç kitleye sunabilecekleri ve alışveriş döngüsünü devam ettirebilecekleri sistemin devamı için. 70lerde anadolu rock, 80lerde arabesk, 90larda rock 2000lerde rap, numetal, vesaire. Müzik tv lerin top 20 listeleri hep aynı adamlardan oluşuyor ve yeni gelenler de onların kopyası oluyor. Durumun bu vahimlikten sıyrılması için zaman geçmesi gerekiyor. Ama bunlar ciddi kültür politikalarının sonucu olarak her geçen gün kötüye gidiyor gibi.

Bırakın o ne yapmış bu ne yapmış kendi yaptığınıza bakın. Geçmişte edinilmiş, şimdi edinilen ve gelecekte edinilecek kültürel alt yapıyla derdini başkalarına aktarmak için bi araçtır müzik. Bi hayat şeklidir. Ama prim yapan bu değildir. Prim yapan bi tarza ya da görüşe dahil olmaktır. Nu metaldir, raptir, saykosu delik olmaktır. Bu yüzden yüzeyde dolaşan nokia yarışması ya da benzeri şeyler günlük eğlencedir sadece.

Diyeceksiniz ki siz niye yolladınız parça. Ortam da bi sürü gurup ve insan var. Bu bi muhabbet ortamıdır. Nasıl kullanıldığını bildikten ve yanlış hayallere kapılmadıktan sonra ortada bi sorun yok. Çok değer verdiğiniz bi parçayı buraya yollayıp onun sizin aldığınız kadar ciddiye alınacağını beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Unutmamak lazım ki az gelişmiş ülkenin çok gelişmiş yarışması olmaz. Bu laf her şeye uyarlanabilir. Bu düşünce şekli de insanı herşeyden elini çekecek kadar yabancılaştırabilir.

Sapla samanın karıştığı bi dünya bu. Evler ve değerli taşlarla yaşıt, yaşanmış hayatlar. Ezbere aşklar, ezbere şakşaklar, ezbere ağıtlar: kuşlarla küçük danslar.
 
Tüm arkadaşlara başarılar,iyi şanslar. Ben de A Due Carmen diyorum başka da bir şey diyemiyorum.Dinleyememiş olan arkadaşlara üzülmemelerini söylüyorum.Burada dinleyemesseniz elbet bir gün kulağınıza çalınacak buna eminim.Çok sağlamlar çünkü.
Bu arada alfabetik sıralamada 18. kendileri. İlgililere kolaylık...
 
açık ara ve kesinlikle kazanacak ne çok grup varmış piyasada . . .

ayrıyetten buradan bu grup mukemmel otesi,kızıl otesi,inanılmaz diyen,bu başlığa 5-10 tane şunu dinleyin,beni övün,beni listeye ekleyin,bu olmazsa bir dahakine kesin gibi mesajlar atan kullanıcılara tesekkur edip tum oylar size diyerek başlığı bir süreliğine kilitliyorum . . .


BAŞLIK AÇILMIŞTIR,MESAJLARIMIZA BİRAZ DAHA DİKKAT EDELİM . . .
 
Ayşegül İnci olarak NSS yarışmasından çekildim.. Yarışma süresince gelen özel msjlardan ve maillerden çok destek gördüm.. Bana oyunu kullanan ve mail atan herkese çok teşekkür ederim..

Kalan arkadaşlara bol şanslar ve başarılar...
 
Şunun şurasında 4-5 gün kalmıştı ilk 100'ün seçilmesine... Keşke biraz daha bekleseydin. Neyse... Herkes için hayırlısı olsun. Belki bir çoğumuz hakettiğimiz yeri alamayacağız ama bu heyecanı yaşamanın bile tatlı bir telaşı var. Tüm müzisyen arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum. Saygılarımla... Korhan BORA
 
o kadar çok şarkı war ki bizler oy werirken şanslı olanlara oy gidiyor sdc.hepsini dinleme şansımız olmuyor.bu oy sistemi herkesin de söledii gibi mantıklısız... bütün gruplara ii ŞANSlar dilyorum umarım ii olan kazanır
 
ilker pehriz olarak alttan 355. üstten 423. giderken sağda dönerken soldayım. Şiddetle böyle acayip bir istekle hatta yalvarırcasına beni dinlemenizi tavsiye ederim :p
Şarkı ismi : kaçıncı sıradayım :D
 
yaa bu oy isteme olayı ilk bakışta iğrenç geliyo sonra bi bakıyosun aslında hiç de anormal değil neden?!!! çünkü herkes istemeye başlıyo. Daha sonra artık açıklamaya ihtiyaç bile kalmıyor rakam veriyosun, sürekli 3 haneli mesajlar atıyosun. biz yaparız arkadaşlar üzülmeyin, hep yaptık ve yapacağız da. çünkü bazıları cesaretli değildir (içlerindeki o devasa canavara rağmen)
ama bazıları o kadar cahildir ki cesaretinin sınırı yoktur. onların cesareti korkakları da salıverir meydana sonra baka kalırsın olanlara, "lan noluyo lan burda, NELER OLUYOR BURADA?!!!" da diyemezsin, bakarsın.

VERMEYİN arkadaşlar OY FALAN, çok samimiyim o kadar da önemli değil...
 
IbanezRB demiş ki:
Yuh yaaa. Hiç değişmeyeceksiniz.Neyse bana ne



yarıldım:) abi takma kafana yaw boşver bunlar elencek zaten sonra bu forum devam edıcek yok bana oy vermedınız ılerde pişman olcaksınız gıbı:))) geçmişteki fakir ama gururlu gençlik olcaklar 10 sene sonra:))9 muauhuaha
 
Bu ne berbat bir ortamdır ya eklipsteki arkadaş son derece samimi olarak fikrini söylemiş.Bunun oy kapmak için bir taktik olarak görülmesine inanamıyorum.Neden burda müzikten başka herşey konuşuluo grubumuza oy verin demek yerine "dinleyip yorum yapın,eleştirin,hatalarımızı söyleyin "demek yarışmadan alınacak içi boş bi dereceden çok daha yapıcı olur bence herkez için...

saygılar...
 
opium_tea demiş ki:
Bu ne berbat bir ortamdır ya eklipsteki arkadaş son derece samimi olarak fikrini söylemiş.Bunun oy kapmak için bir taktik olarak görülmesine inanamıyorum.Neden burda müzikten başka herşey konuşuluo grubumuza oy verin demek yerine "dinleyip yorum yapın,eleştirin,hatalarımızı söyleyin "demek yarışmadan alınacak içi boş bi dereceden çok daha yapıcı olur bence herkez için...

saygılar...

yaklaşımın güzel fakat profesyonel düşünün hiçbir sanatçı veya grup bunu soylemez çünkü müziği zaten kendısı için yapıyodur sen begenırsın yada begenmezsın çokta sallamaz tabi bunu para için yapmıyosa ben açıkçası kendı egomun tatmini ve paylaşma ihtiyacımdan dolayı yapıyorum bunu. tabi ki eleştiri ve yorum almak hoşumuza gıder ama hata kısmına katılmıyourm gordugum kadarıyla 700 bılmem kaç kişi katılmış ama zaten profesyoneller susuyo hala burda yazılarını goremedım fazlada sallamayın yarışmayı bukadr bence şöyle güzel bi yanı var şarkıyı ındırmeden once dınleme şansı verıyo bu guzel bence bunu kullanın nokia yerıne kendı tanıtımınızı yapsanız oy dılenmek yerıne zaten dınleyen begenırse oy verecektır bol şans herkese......
 
arkadaslar bundan 4 ay once eskisehir e gitmistim 2--2.5 hafta kaldım.. eskisehirden ii gruplar cıkıo bunu bılıorum 2 sene ust uste roxy 1.si eskisehirden cıktı ordakı grupları dınledım nerdeyse hepsini yalnız bı tane grubu cok begendın DREAMER su anda kayıtları cok ıı deil canlı performanslarına gore kayıdı dınledıkten sonra sok 8O oldum buyuk ıhtımal maddi imkanlardan dıyorum kesınlıkle ilk 10umda bu grup canlı canlı dınlemenız sıddetle tavsıye edılır.... ;)
 
Geri
Üst