Nokiasupersound Müzik Yarışması

ZIKIM olarak gitme bestemizle nokiasupersound yarışmasında ilk 100'e kaldık oylamaya devam ediliyor ilk 40 seçimi için tüm oylanırınız bekliyoruz

ZIKKIM - Gitme
Şarkı no - 98
 
igzas demiş ki:
eyvallah biliyorduk yarışmanın şartlarını ama oylamada doğacak adaletsizliklere koskoca nokia bir şey düşünmüştür diye düşünüyorduk ve oylama sonuclarını bekliyorduk. gmrdük..yoksa haklısın belliydi bu işin böyle olacağı..


bence bu konuda yanlış düşünüyorsun sonuçta daha organizasyon reklam aşamasındayken Nokia böyle bir oylama sistemini uygun gördü!!!senin çevrendekiler iyi müzik yapıp yapmadığına önem vermeden sırf senin çıkarın için müzikalıiteyi bir yana bırakıp sana oy verebiliyorsa Nokia buna hiç bir şekilde çare aramaz....çünkü onlar böle saçma bir sisteme onay verebilecek kadar düşüncesizce hareket edebildiklerine göre sana kimin ne şekilde oy verip vermediğini umursamazlar....
bu da bu başlıktaki son mesajım çünkü olaylar iyice çocukça bir muhabbete döndü :evil: yok buna nası oy vermezsiniz, yok bu grup benim favorimdi siz müzikten anlamıyorsunuz nasıl ilk 100e giremez bu grup, yok biz çok iyiyiz biz çok deli çalıyoruz bize oy verin gibisinden saçma sapan muabbetler dönüyor ortamda.....bunun bir yarışma olduğunu bir çok insan şimdiden unuttu umarım bundan sonrası yarışma havasında geçer........... :!:
saygılar.........



:arrow: VİRÜS BAS GİTAR
 
butun seçilme sistemlerine kotu bir kılıf bulan katılımcı arkadaşlar nasıl bir seçim olmalı sizce acaba,halk seçince yok arkadaşı cok olan grup,yok hackleyen grup,juri seçince yok ahmet'in oldugu juri,yok mehmet oldugu juri diye dert yanıyoruz,ne yapacak bu yarışmaları duzenleyenler,kimi neye göre kim sececek . . .


NOT:Gerci bu başka bir başlık konusu oldu ama,neyse en azından cok uzatmayalım 1 sayfa hakkımız var tartışmak için baştan diyim :) sonra yine oy isteyen istediği yerden devam edebilir :?
 
MusicMan demiş ki:
ya ben sanmıorum bu tarz organizasyonlarda bi grubun kendine 100 tane mail atabilecegini..
sonuçta bunların anlaşılabilecegi programlar vs yokmu..(gerçekten bilmedigim için soruyorum..)
varsa zaten adamlar engellerler yani..


ben kendıme 2 oy vermiştim anladın? ugraşsam gırerdı volansta ilk 100e:)
 
jan demiş ki:
butun seçilme sistemlerine kotu bir kılıf bulan katılımcı arkadaşlar nasıl bir seçim olmalı sizce acaba,halk seçince yok arkadaşı cok olan grup,yok hackleyen grup,juri seçince yok ahmet'in oldugu juri,yok mehmet oldugu juri diye dert yanıyoruz,ne yapacak bu yarışmaları duzenleyenler,kimi neye göre kim sececek . . .


NOT:Gerci bu başka bir başlık konusu oldu ama,neyse en azından cok uzatmayalım 1 sayfa hakkımız var tartışmak için baştan diyim :) sonra yine oy isteyen istediği yerden devam edebilir :?

burda sorun zaten sistemde değil. Sen 3 aylık bir yarışmacı katılım süresi bırakırsan (ki reklam amaçlı olmasından dolayı gayet mantıklı nokia açısından) 744 tane eserin olur elinde. Bu kadar çok şarkıyı da ne bir jüri ne de halk adil bir şekilde oylayabilir. Amaç gerçekten müziğin ve müzisyenin kazanması olsaydı hiç merak etmeyin 100 bilemedin 200 eser alınır daha sonra da nasıl oylanıyorsa oylanırdı. Ama sonuçta bu yarışma bu şekilde oluyor ve birileri öyle yada böyle ilk 100'e girmeyi başardı. Umarım bu arkadaşlar için herşey daha iyi olur ve hak eden kazanır...
 
aYNaLI-SuCuK demiş ki:
Silent Disaster benim favorimdi. onlarca piyasa grubun içinden çıkarak ilk 100 e girmeleri gözardı edilmeyecek bi başarıdır bence kendilerini kutluyorum başarılarının devamını diliyorum.

Senin gibi iki adamın daha böyle mesaj atması bizi onurlandırmaya yeter. Çok sağol

Baştan beri yarışma pek bir tarafımızda değil aslında amacımız bilmeyenlerin, duymayanların bizim varlığımızdan haberdar olmasını sağlamaktı ve bunu da elde ettiğimize inanıyorum ki aldığım tepkiler bana bunu gösteriyor.

Bugün yarışmanın sitesindeki sayfamıza ilk kez giriş yaptım ve dumura uğradım bir çok müzisyen ve yarışmacı arkadaşımız mesaj atmış hemde bir çoğu daha ilk 100 seçilmeden evvel başarılar dilemek için atmış. Gelen mesajları cevaplamaktaki zamanlamamızın kötü olmasından dolayı "g.tü kalkık adamlar cevap bile vermediler" denilmesini hiç istemeyiz. Dediğim gibi ilk kez bugün baktım nokyarumdaki sayfamıza ve elimden geldiğince bütün mesajları yanıtlamaya çalıştım. Geri kalanlarıda cevaplayacağım. Yanlış anlaşılma olmaması açısından yazmak istedim son paragrafı.

Murad.
 
Evet biraz sacma oylama oldu ilk 750 sarkıyı yarısmayı duzenleyen, bir kurulla 100 e indirmeli sonra halk oylamasına sunmalıydı bence ama en azından gecen arkadaslara basarılar her ne kadar hak etmeyen insanlar ilk 100 e kalsada gerisi gelmiyecektir diye dusunuyorum ve hak eden grupların dikkati cikmesini umuyorum...
 
Herkes baştan sistemin nasıl işleyeceğini biliyordu ve yarışmaya böyle katıldı. Şimdiden sonra bunu tartışmaktansa yarışmaya hiç katılmamak daha yerinde bir davranış olurdu.

Bize göre yarışmanın şuan tartışılabilecek bir yönü oylama sonuçlarının açıklanmamasıdır. Bu geçen sene de böyle oldu. Ne var ki bu sene ilk elemeyi geçtik. Ama yine de oylama sonuçlarını görmeyi isterdik.

Umarız ikinci eleme daha adil olur, çünkü grup sayısı azaldı artık. En azından elenen gruplar sağduyulu davranıp, kalan gruplar içinden hak ettiğini düşündüklerine destek verebilirler.

Neticede şuanki durum ilk 100'e kalanların tümünün "başarılı", geriye kalan 642 grubun tümünün de "başarısız" olduğu anlamına gelmez. Zaten hiçbir yarışma da bunu ölçemez.

Herkese sevgi ve saygılar..
 
vay efendim böyle olacağı biliniyodu şarkıyı niye geri çekmediniz?

oylama kısmı için sadece halk oylaması olacağı açıklanmıştı.
Nokia nın oylama için alınacak üyeliklere en azında bir GSM aktivasyonu zorunluluğu getirmekten aciz olacağını nerden bilelim.
Hadi 3-5 kuruş daha fazla harcamak istemiyolarsa en azından aynı IP den gelen oyları kabul etmezsin(ki GSM aktivasyonları bedava oyun serverlarında bile var artık).

Şu an o konuda bi açıklama borçlular.

Sırf ilk100e kalabilmek için günde 50 email hesabı açıp oy atmış insan olamaz diye düşünüyosanız yarışmanın boyutunu hiç anlamamışsınız derim.

Oy sayılarının açıklanmamasını da kabul edilebilir buluyosanız diycek hiç bişeyim yok burda.
 
yahu yarışmanın bu kadar ciddiye alınması bile yanlış bence. biz de katıldık elendik ama benim saga sola verdigim roportajlarda zaten yarışmaya karşı olan tutumuzu cok güzel belirttim. jurinin o kadar güzel muzik yapan o kadar cok grup arasından bu kötü bu iyi demeye hakkı bile yok. juride kimler var bi bakın bakalım?? türkiyede onlardan daha çok konusması gereken o kadar cok başarılı muzisyen var ki. juriyi küçümsemek istemiyorum demeye calıstıgım şey bu ülkede kimse kimseye iyi kötü diyemez dememeli gelişmeye calışan bir piyasayı baltalamaktan öteye geçemez eger böyle derse yaptıgı şey. benim listemde yer alan 5 tane grup kaldı ilk 100e cok sevindim benim grubum kalamadı o kadar üzülmedim hatta bekliyordum zaten bir sürü gotik kız ve garip adam garip garip şeylere oy atmış eyvallah durum böyle ise biz de ona göre tavır alırız deyip konusmamak lazım herkes işini yapabileceginin en iyi şekliyle yapsın o zaman böyle yarışmaların ne kadar az anlam ifade ettigini anlayabiliriz. biz kim için yapıyoruz sanatı? halk için mi? şaka mı yapıyorsunuz siz? sahneye kim için cıkıyorsunuz? dinleyiciler için mi? bir kere de kendiniz için calın bakalım? hangisi daha keyifli... ondan sonra böyle yarışmalar falan tartışabilir ancak. bunları düşünmeden yapılanlar bana egoları kompleksleri ve yüzeyselligi hatırlatıyor... dikkatli olalım önce kendimize dikkat edelim her şeyi en iyi yaptıgımızı sanmayalım..(kimseye direkt verilmiş cevap değildir uzun süredir sessiz kaldık her yerde bu yarışma ile ilgili düşüncelerin genel toplamıdır.)
 
yahu oylama geyiğinden önce birileri bas bas bağırıyo "efendiler bu iş yanlıştır etmeyin eylemeyin" diye, birileri amatörlerin sırtından geçiniyo buna izin vermeyin diye, vb. vb. bisürü gerekçesi var, kimse dönüp arkasını da bakmıyo bile,
700 küsür grup katılıyor, bunun 650 tanesi çaaat diye kestirilip atıldıktan sonra (bu nası bi iştir mesela bu kadar kolay mı yaa 650 küsür grup 650 küsür emek, buyrun burdan da bi eleştiri) evet bundan sonra eleştiriler dökülmeye başlıyo

etmeyin eylemeyin burada da ciddi bi sorun var bence...
 
Merhaba,
Öncelikle ilk 100'e kalmadığınız için üzgün olduğumuzu belirtirim.
Oylama konusunda titiz davranmaya gayret etik. Tek başına IP, mutlak bir veri değil.

İyi çalışmalar.
----- Original Message -----
From: Eren Sandal
To: [email protected]
Sent: Monday, October 02, 2006 7:56 PM
Subject: slm



mrb biz elenenlerdeniz volans olarak 722. grup sormak ıstedığim bişey var
acaba aynı ıp uzerınden gelen oylar sayıldımı yoksa dıkkate alınmadımı merak
ettim yarışmacınız değiliz diye sallamazsanız anlarızda:))

nokianın açıklaması budur arkadaşlar ilk 100deki iyi gruplara başarılar dılerız volans olarak:))
 
ya yarışma ne mk. kafanıza göre takılın. biz girmişiz ilk yüze ama zerre kadar umrumda değil. zaten o şişirilmiş isimlerden biri olmadığımız için kazanmıycağımıza eminim.

ben tüm grupları dinledim ama oy kullanmadım. iyi gruplar var. beğendiklerimden bir çoğu elendi.. ama kimin umrunda? bu yarışmanın benim için asıl amacı grupların kendilerini tanıtmalarıydı. hoşuma giden bi çok grubu tanıdım işte. bundan sonra onları dinliycem bi şekilde. :)
 
igzas demiş ki:
müzik gibi temiz bir şeyin türkiyede nasıl içine edildiğini gördük. kendine çakma mail adresleri alıp sabahlara kadar oy atan abilerimiz olmuş bariz belli bir şey bu. ilk 100 de haketden gruplar yok mu var ama coğunluğu bakınca saçmalığı görmemek elde değil.ilk 100 sıralamasında alfabetikde 19 numarayı bi dinleyin sonra gidin hepsi yazan ksısımda 146 numrada d-tech denen arkadaşı dinleyin tarzları cok farklı olabilir ama hangisinin neyi hakkettiğine siz karar verin.
korkuluk,dreamer,m.u.g.,d-tech,karantina,hücre,insan,kod,düş macunu,..bu böyle gider..bu gruplar de bilirdi kendine mail adresleri alıp oylama yapmayı bi de araştırın forumları yalvaranları görün sonra listeye bakın..neyse yeni bir şey öğretti bu yarışma hepimize !..
bedbin olarak da giremedik bu listeye ama sorun bizim girememiş olmamız değil müziğe temiz bakan bir cok grubun girememiş olması..tekrar belirtiyorum bu ilk 100 de hepsinin temiz bakmadığı anlamıza gelmez..

aynen katılıyorum. tam nokata atısı yapmıssın hocam
 
korkuluk'un ilk 100'e girememesinin şaşkınlığı içindeyim,geçen seneki gibi şaşırtan bir oylama olmuş...dem'e de şaşırdım...ne diyeyim...

nükleer başlıklı kız'a iyi şanslar diliyorum tekrar...
 
Listede epey salak şarkı varken, korkuluk bedbin kod gibi iyi grupların elenmesi, benim gözümdeki nss değerini düşürdü. Kendine oy atan grpların, bu desteği halktan almadıkları takdirde çıktıkları hızla ineceğini de hatırlatmak isterim. İlk 100de iyi gruplarında olduğunu belirteyim, ancak böylelikle "yarışma" mantığından iyice uzaklaşılmış oldu.

Ben müziğin yarışması olmaması gerektiğini düşündüğümden en baştan yarışmaya katılmayanlardanım.

Oylama sistemi ise dinleyiciye göre yanlış, nokiaya göre doğruydu. 750 grup ortalama 4-5er kişiden, bir de onların tanıdıklarını düşünün... Oylama ayağına nokianın hedef kitlesine ait bu kadar adam, nokianın sitesine tıklayıp, telefon modeline vs baktılar. "nokia" markasını gördüler. Pazarlama stratejisi bakımından herşey buraya kadar doğru gibiydi...

Ancak hesap edemedikleri bişey var, gerçekten "iyi olan" kazanmazsa, ya da en azından yarışmazsa diyim; insanların gözündeki " marka imajı"nın hali nice olur?

Eurovision, popstar vs yarışmalarda iyice gördük. bu oylama sistemi ile halkın gerçekten beğeneceği, albümünü almak için ilk gün kuyruklara gireceği, konserlerinde stadyumların açık alanların büyük spor salonlarının konser salonlarının dolacağı isimler çıkaramazsınız. Bu strateji uzun vadede çabuk tüketen, tüketilen tv kanallarının işine yarar, ama "marka" olmak isteyen yada "marka" sını ilerletmek isteyen bir kuruluşun organizasyonlarında çok daha iyi düşünerek kararlar alması gerekir.

Ben kendi adıma şu an itibariyle yarışmayı ciddiye almama ve oy kullanmama kararı aldım. Herkese hayatta başarılar.
 
Geri
Üst