Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

Bu da benim 2000 Japon yapımı Jackson Ps3'üm :) Bebeğimdir kendisi :D 2 ay önce siteden oypatum'dan aldım... Aldığımda üzerinde köprü manyetiği olarak Seymour Duncan JB vardı , onları çıkartırıp köprüye de sapa da EMG 85 taktırttım. Klavyesinin arkasını da gövde ile aynı renge boyatmayı düşünüyorum :)

newbabewo3.jpg



Valla onun dışında tek ekipmanım şu anda kullanmakta olduğum Laney Mxd30 Hardcore amfi , ama o da benim değil , en yakın arkadaşlarımdan birinin :)
 
Bende Yamaha rgx320fz var..Bridge manyetiğine DiMarzio Steve Morse(DP200) taktırdım..Onun haricinde bide İbanez rg7321'im var yavrum benim :) Onun dışında da boss mt-2 ve 15watt amfim war şuan..En yakın zamanda bi analog setup geliyo ama :)
 
KeReMmM demiş ki:
Rackler süpermiş :eek: G-Majoru analog efekt pedallarıyla karşılaştırabilirmisin? İçlerinde en çok merak ettiğim alet o valla :)

Açıkçası kalitesinden gerçekten çok memnunum G-Major'ın. Analoglara göre şöyle bir avantajı olabilir: Sonuçta preamp ile kullanıyorum ve MIDI ile kontrol ediyorum. Tek bir tuşa bastığımda onlarca parametre değişmiş oluyor. Analog ile bunu yapmak çok zor. Efektlerin çok kaliteli olmasının yanında birde üzerinde çok başarılı bir NoiseGate var. Eğer iyi programlarsan G-Major'ın analogları aratıcağını pek sanmıyorum.

yakko demiş ki:
eger elden cıkarmayı düsünürsen haberim olsun. bende fcb taşımaktan sıkılıp satmıştım zamanında. gene bi controllera ihtiyacım olacak bu gidişle:)

Hayırdır abi rack e mi dönüceksin tekrar? :D Satmaya kesin karar verdiğimde seni de haberdar ederim. Talibi çok valla şimdiden :D
 
Ben de tri a.c., analog bir overdrive ve analog bir wah la g-major ı kullanmayı düşünüyorum da o yüzden sordum. Daha önce böyle bir kombinasyon denedin mi ya da buna yakın birşeyler?
 
KeReMmM demiş ki:
Ben de tri a.c., analog bir overdrive ve analog bir wah la g-major ı kullanmayı düşünüyorum da o yüzden sordum. Daha önce böyle bir kombinasyon denedin mi ya da buna yakın birşeyler?

Wah -> Tri a.c. -> G-major -> Kabin Simülatörü şeklinde kullanabilirsin. Mantık olarak benimkiyle aynı olucak sadece tri ac yerine bende psa-1 var işte kabin simülatörü olarakta ultra-g kullanabilirsin.

Ben denemedim daha önce böyle bir kambinasyon ama amfi kafasına bağlayarak kullananlar var ve gayet memnun onlarda. Yani sonuçta g-major colouring yapmamasıyla da ünlenmiş bir alet. Preamp olarak verdiğin input neyse onun üzerine efekt processing yapıcak. Amfinin fx loopunda da gayet güzel bi şekilde kullanabilirsin aslında eğer preamp katından memnunsan. Ayrıca MIDI ile kontrol ettiğinde amfinin switchine bağlayarak kanalları da değiştirebiliyorsun G-major'dan.

Dediğin kombinasyon olabilir elbette eğer tri ac'den bir preamp olarak memnunsan...
 
GİTAR:U.S.A fender strat .....Fender Squire telecaster.....wolf telecaster
PEDAL:ibanez ts9..boss os2.....rocktek distortions....phase90(o bir klasik:D)..... crybaby gcb95 wah...tu15...marshall blues brokers...Board:boss bcb 60
AMFİ:marshall mg50dfx...ex70(öZEL YAPIM)..marshall ms2
MİXER:semicon 500
SAZ:markası yazmio:d
KLASİK GİTAR:rudy

işte bunlar bnm ekipmanlar
 
boss overdrive distortion, sbdreams(en dandiği ama idare ediyo), komasonik 4+1 (idare eder)

komik gibi ama olsun dağ başından kurtulayım fender den koleksiyon yapacağım___

:):):):):):):)

akustiğimi unuttum be ya oscar bilmem ne (wasburn) ama çin malı yüksek ihtimalle çakma ama güzel işimi görüyo...

klavye: yamaha
saz : marka yok
ney : marka yok
keman : Wolf
 
mevlut113 demiş ki:
GİTAR:U.S.A fender strat .....Fender Squire telecaster.....wolf telecaster
PEDAL:ibanez ts9..boss os2.....rocktek distortions....phase90(o bir klasik:D)..... crybaby gcb95 wah...tu15...marshall blues brokers...Board:boss bcb 60
AMFİ:marshall mg50dfx...ex70(öZEL YAPIM)..marshall ms2
MİXER:semicon 500
SAZ:markası yazmio:d
KLASİK GİTAR:rudy

işte bunlar bnm ekipmanlar



blues breaker...
 
fender strat 96 mex
behringer vamp2,
zoom 505II(vazgecmem ondan!),
ibanez tubescreamer,
DOD YJ Malmsteen preamp overdrive,
cry baby wah,
korg volume pedal,
Line 6 Spider II HD Head,
Line 6 Spider II mkII 4x12" Cab
 
Gitar: Ibanez PGM500CA(Paul Gilbert Signature)
Bass: Castilla SB-01
Anfi: Marshall JCM900 (4100 Head), Marshall JCM900 Lead 1960A Kabin
Kayıt Cihazı: Boss BR-1180 Digital Recording Studio
Pedallar: Dunlop Crybaby, Boss BCB60-DS1-CS3-CH1-PH3-OC3-DD6-TU12H-FW50
Tel: Elixir
Pena: Paul Gilbert

Marshall, Ibanez, Dunlop, Boss falan hepinizin zaten az çok bildiği şeyler. Ama BR-1180den bahsetmek gerekirse süper bir alet. Kayıt işinizi acaip kolaylaştırıyor. PCye gerek bile kamadan hemen kayıt yapabiliyosunuz, hatta başka hiçbir şeye ihtiyacınız olmadan. Çünkü alette GT8 ve GT6B efektlerinin hepsi mevcut, drivelarda dahil. Yani COSM efekt ünitesi var. Altta verdiğim demomu başka hiç bir alet kullanmadan direk gitarımı cihaza bağlayarak yaptım, fikir edinmenizi sağlar sanırım birazda olsa. Tabi aleti tam çözmemişken yapmıştım çok daha iyileri yapılabilir.

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=619107
 
İbanez Rx 40 90 yapımı maple klavye hss manyetikli bir gitarım var.
AMfi olarak Marshall Vs30r var.
İdare ediyorum işte..Gitarı yenilemeyi düşnüyorum.ALmak İsteyenlere duyrulur :)
 
Arkadaşlar bu başlık sanırım kimin neyi var bilelim diye açılmadı. Önemli olan ekipmanlarınız hakkında bilgi vermeniz mesela bir pedalınız var onun beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönlerini yazarsanız bence daha faydalı olur.
 
Digitech Hyper Phase Stereo Phaser: Yeni edindiğim dijital phaser'ım. Üzerindeki 7 ayrı phase modu sayesinde oldukça hoş olanların yanında, bazıları saçma sapan olan sürüyle değişik ton elde etme şansını sunan bir pedal. Üzerinde "Speed" "Depth" "Regeneration" ve "Type" olmak üzere 4 pot var. Phase modlarından favorilerim ilk üçü, zaten bu tip pedallarda bir iki modu sevip de ayarları da seveceğiniz bir biçime getirince geri kalan modları pek fazla kullanmıyorsunuz, bu pedal da bir istisna içermiyor açıkcası. Göze çarpan en büyük dezavantaj tonu dijitalleştirmesi. Pek fazla rahatsız etmeyen ama gene de fark edilen bir dijital tını katıyor sese. Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam $110'dı. Bir MRX Phase 90 performansı beklemeyin bu pedaldan ama muadili Boss'tan daha iyi olduğunu da söyleyebilirim.
 
Geri
Üst