Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

benim memur setupıma bakın :)

hpim0873hl3.jpg


hpim0856py0.jpg


hpim0832ns8.jpg


hpim0819cz1.jpg


napalım biraz birikimimiz olursa daha iyileri neden olmasın :)
 
efendim ben de yaptığım alım-satım, takaslardan sonra yazayım dedim elimdeki ekipmanı. öyle çok fazla veya çok profesyonel değil; idare ediyor işte:

yamaha rgx220dz: yamahanın rgx serisinin alt modellerinden. yaklaşık 2 sene önce almıştım. alder gövde, maple sap, rosewood klavyeye sahip. 24 perde. 2 adet humbucker ve lisanslı floyd rose tertibatına sahip. bendeki metalik mavi renginde. yamahanın sitesinde metalciler için yaptık bu gitarı gibi ifadelere rastlamıştım. evet yüksek drive'da daha iyi sonuç veren, tiz karakterli manyetiklere sahip bir gitar. köprü manyetiği ver bana distorsiyonu diye bağırırken boyun manyetiği daha tok bir ton ve daha yüksek bir çıkış veriyor. hafif drive için gayet güzel. floyd rose ise lisanslı olmasına rağmen bu fiyattaki bir gitara göre gayet iyi, akort kaçırma problemi ile karşılaşmadım.

yamaha rgx a2: yeni bebeğim :) . mühendislik harikası bir gövde, maple sap, rosewood klavye. kemik rengi/gri renginde. gövdesi hafif ağacın kalın iki ağaç arasına sıkıştırılması ile elde edilmiş. ağaçların türü ne bilemiyorum (sitelerde de yazmıyor). köprü altına ise üç adet ses tüpü yerleştirmişler. bu sayede rezonans gövdenin bütününe yayılıyor. tok bir ton (baslar son derece hakim) ve uzun bir sustain var. çok özel bir tasarımı var gitarın. modifiye kaldırmaz sanırım. soapbar humbucker manyetikler var üstünde. rotary düğmesi ile manyetikler arası geçiş yapılıyor. düğmeyi çevirip manyetikleri değiştirebiliyorsunuz. düğme sert olduğundan hızlı geçişlere imkan vermiyor. ton düğmesi ise yok. ses düğmesinin etrafına yerleştirilmiş olan iki led (mavi ve yeşil), manyetikler değiştirildiğinde yanıp sönüyor. bu da ilginç olmuş. ama her şeyden önce kendine has bir soundu, uzun bir sustaini var. her yola geliyor. (aşık oldum galiba).

marshall 15 watt mg msII: marshall'ın 15 watt kafaya ve iki adet 10 inçlik kabine sahip güzel bir amplisi. kafa+kabin ampli olur mu demeyin oluyor işte. evde konser fantezisi yapmak için gayet güzel. reverbü var, iki kanal. ama harici foot switch takılmıyor. drive kanalı ve reverb o kadar başarılı değil (e 15 watt bu, bu fiyata kafa+kabinden fazla bir şey beklenmez). ama bence ev için yetiyor ve artıyor bile. tonlar gayet tatmin edici. kendi başına veya mikrofonlayarak ufak çaplı bir konser için yetecektir bu canavar. sanırım marshall'ın o kendine has tonunu gayet güzel yansıtabiliyor. ayrıca çok başarılı bir kulaklık çıkışı mevcut.

morley steve vai bad horsie I: dunloplara göre biraz daha dar bir aralığa ve daha keskin bir tona sahip bir wah pedalı. sanırım vai böyle olacak demiş ve yapmışlar. ben bunu düğmesiz olduğu ve sololarda gitarı ön plana çıkardığı (boost etmesi, tonu keskinleştirmesi) için tercih ettim. ben funk yapacağım, vucuka vucuka efekti istiyorum diyorsanız dunlop'tan şaşmayın derim (ha bunla funk yapılmıyor mu, denedik, gördük; yapılıyor, size kalmış).

ibanez ts9: parlak, yumuşak, son derece oturaklı, karakterli bir overdrive, efsane. fazla yoruma gerek yok.

mxr phase90: ufak olmasına ve sadece bir ayar parametresine sahip olmasına rağmen son derece başarılı bulduğum bir phaser. o tek ayar düğmesini birazcık oynatmak çok fazla farkettiriyor. yalnız kullanırken ses şiddetini iyi ayarlamak gerekiyor, zira gereksiz bir boost ile karşılaşabilirsiniz.

boss dd6: fiyatına göre en iyi delay sanırım. bir sürü özelliğe (tap tempo, reverse), uzun bir geciktirme süresine sahip. dijitalliği sorun değil de bypass olayı can sıkıyor. sadece bunun takılı olması tonunuzu oldukça etkileyebilir. ayarları ile uğraşmak gerek. istediğinizi delayı almak için uzun zaman harcayabilirsiniz.

bir de cort tuner var, idare ediyor işte.

yakın zamanlarda proco rat, digitech whammy 4 gibi aletler almayı planlıyorum. o zaman görüşlerimi eklerim buraya.

baktım da, uzun yazmışım, okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.
 
newt sıra bende
:D

esp ltd m400

washburn x10 (eski gitarımm :D:D)

marshall mg50 dfx

dunlop crybaby 95Q

boss metal zone MT-2

boss CS-3

boss TR-2

zoom 505 (sadece tuner için kullanıyom:D)

boss super shifter

ewt..yorumlarınızı bekliyorum ...

bide dd-6 ve whammy alacam ama bakalm ne zamana :D:D
 
saol baba dunlop 95Q la ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum ses tonu dier jd crybabylere göre nasıl mesela 535Q ya göre ...yani tek özelliği gcb95 ten switch li olmamasımı???
 
serox demiş ki:
yaw şimdi dunlop 95Q var ve gayet memnun bir gitaristim :D sorun yok...

hocam bendede warda işte sizlerin önerilerini almak istiyorum ona göre belki 535q alırım ama işte şu switch olayı beni tedirginleştiriyor...

bide alırken bazı araştırmalarımda bazı kişiler bi müddet kllandıktan sonra auto off sırasında yani pedaldan ayağ çekince normal tona geçerken az bi draksadığını sölediler aletin...şimdilik yok ama ilerde olrmu acaba
 
The_Answer demiş ki:
Arkadaşlar bir çok kişi imzasına yazsada türkrocktaki gitaristlerin ekipmanlarını merak ediyorum..yazmak isteyen arkadaşlar setuplarını,gitarlarını,amfilerini yazsalar hatta hangi pedallarından ne kadar memnunlar eksileri artıları neler onlar için,niye o pedalı tercih etmişler ya da gitarları nasıl falan yazarlarsa hem setup kurmak isteyen, hem sizdeki herhangibir aletten almak isteyenlere yardımcı olmuş olursunuz...haydin güzel abilerim kardeşlerim!?

bide setuplarının ses kaydı varsa hatta ne kadar güzel olur di mi:D


bi de asıl merak ettiğim bu işe gerçekten çaba harcayıp değişik tonlar yakalayan insanların yorumları..
sayfanın başında böle bir yazı var..öyle yazıp kaçmakla olmaz..biraz bahsedin alet edavadınızdan,bir yorum yapın en azından..çok güzel yorumlar yazıldı fakat yazılanların yarısı..bu bu bu var hadi eyvallah şeklinde oldu...:( bunu zaten gitarını göster bölümünde yaptık bu birazdaha farklı olsun di mi?
 
Gitarlar:

Flying V Ibanez:
Resimlerini obur konuya koydum =) gitar elime bu sene gecti.. Solak oldum ama yinede bole bi gitara sahip oldugum icin kendimi sanslı sayıyorum.. Solaklık basa bela.. Ustunde Hz H4 ve H2 takılı aktif manyetikleri sevmedigim icin Hz serisini tercih ettim, gitar klavye acısından gercekten cok rahat.. sen kotu calsanda o biseyler yapıyo yine =).. Alder body o yuzden agırda degil... tek kotulugu beyaz oldugu icin en kucuk cizigi hemen gosterir o yuzden cok el ustunde tutmak lazım ama goruntusunu gercekten sevdigim nadir gitarlardan.. Aslında Esp dusunuyordum ama olculeri kucuk ve tek humbuckerlı olması beni bu Ibaneze goturdu iyiki yapmısım yine olsa yine yaparım =)

Gibson Les Paul Studio :
O da emektar gitarım =) Acıkçası ilk geldiginde beni biraz hayal kırıklıgına ugramıstım.. Nede olsa Death e pek uygun degildi =) Ama sonra ustunde yaptıgım calısmalar ve bir ustanında yardımlarıyla oda gercekten baya iyi bir gitar oldu artık ona asıgım :p yakın zamandada manyetikleri degisecek ama halen kararsızım bu konuda..Ustunde bi kac ezik cizik var ama kotu durmuyor.. Agırlıgı dısında cok sevdigim bir gitar.. Az mı ayagımı morarttı ustune dusup kerata =P gercekten onada sevgim ayrıdır..En buyuk onemide benim icin cok cok onemli olan birinin artık bu dunyada olmayan birinin hatırası olması..

Ibanez Rg370Dxl:

Bu gitar kardeşimin (İkizimindi) bu forumdaki "The Answer" adlı arkadastan almıstı yanlıs hatırlamıyorsam.. Pek bi severdi.. Ama yakın bi zamanda vefat etti :( ... O yuzden gitar bana kaldı ama pek calmıyorum.. Gitarın manyetikleri ilk geldiginde seymour duncan dı simdi emg takılı.. Tatlı bi gitar =) ustunde apple sticker ı var.. ama o gitar ustunde hic bi planım yok nede olsa hatıradır.. oyle bırakacagım

Amfiler:

Randall RG15XM:
ilk amfim =) oda emektar dostumdur hahah garip sesler cıkarırken gitardan o katlandı bana zavallı ama hala yıkılmadı ayakta =p hala bazen kullanırım onu tonu eski gunlere goturuyo adamı =) yani yeni baslayanlar icin tavsiye ederim distortion acısından guzel bi amfi..

Marshall MG100hdfx:
haha buda komsularımın belalısı =) oda gercekten sevdigim ekipmanlarımdandır tonunu cok severim iyide para vermistim gercekten eger gitar calma isini ciddi ciddi yapıyorsanız iyi bir amfi sart =) Seve seve tavsiye ederim =)

Geri kalanlar:

Digitech GNX1:
Memnun kalmadıgım nadir ekipmanlardandır.. Nedense bi turlu sevemedim odamın bir kosesinde durur ole..Cunku sert tonlara pek yatkın degil yani kotulemek amaclı degil "bana uygun degil"

Digitech Graunge:
hhahaa ilk analog pedalım =p onuda cok severim ama artık emekli oldu ama guzeldir sadece boguk bir ton verir...Bide acayip pil yiyor adaptor bulun =)

Electro Harmonix Metal Muff:
Bu arkadas elime dun gectigi icin pek bi hatırası yok ama ilk izlenim olarak memnun kaldım =)

Boss GT8:
Az kullanırım ama severim.. Cunku solid distortion seven bir insanım.. Ama kullandıgım zamanlar eglenirim.. Onuda tavsiye edebilirim

Geri kalanlar arkadaslarımın ekipmanları oldugu icin yazmıyorum =p
 
Manticore demiş ki:
Şöyle bir okuyunca yazıyı biraz güncelleme gerektiğini fark ettim, buyurun bakalım:

Ibanez Prestige RG2550E-GK: Gitarım, a.k.a sevgilim. :) 2005 Japon yapımı, üzerinde hiçbir modifikasyonda bulunmadığım harika bir alet. Basswood gövde, maple-walnut sap ve 24 perde rosewood klavyeye sahip. Bolt-on. Sade bir klavye, akranı 2570'lerdeki Sharktooth inlay'ler yerine bunda dot inlay'ler var. Clean tone'ları benim hoşuma gidiyor ama tabii siz ne dersiniz bilemem, bana yeterli geliyor. Distorted - overdriven tonları ne yöne çekmek isterseniz o yöne doğru hiç naz yapmadan geliyor, Slayer mı çalmak istiyorsunuz, alın köprü manyetiğine, ayarlayın pedalı, cayır cayır Bloodline çalın. Canınız funky bir şeyler tıngırdatmak istiyorsa 2. veya 4. pozisyonda güzel tonlar yakalama şansınız yüksek. Blues, 80'ler glam, hard rock aklınıza ne gelirse hepsine ait hoş bir ton yakalayabiliyorsunuz gitarın üzerindeki manyetiklerle ve elinizdeki pedal alternatifleriyle. (Ben TO800 ve Wasabi Distortion kullanıyorum) Sustain Locking Tremolo'lu bir gitardan bekleneceğinden çok daha yüksek. Bazı vintage tremolo'lu aletlerden daha sağlam sustain'e sahip bu güzide alet. Edge PRO köprü oldukça sağlam, ne kadar kolla oynarsanız oynayın gitarın akorduna birkaç ay hiç dokunmaksızın çalabiliyorsunuz. Kendimden biliyorum, gitarı en son birkaç ay önce, tel değişiminden sonra akort etmiştim, o günden beri akort kayması gibi bir sorun yaşamadım hiç, sürekli tremolo kullanmama rağmen. Sap oldukça ince ve düz (Radius: 430mmR) Gitarı elinize aldığınız zaman eğer düz klavyeye alışkın değilseniz gitar elinize batıyor resmen, bu sorun çalma sürenize bağlı olarak geçiyor, ben gitarı aldıktan iki hafta sonra tatile gidip 3 hafta gitara elimi süremediğim için bir aydan fazla zamanımı almıştı klavyeye tam manasıyla alışmak. Gövde rengi "Galaxy Black" olarak geçiyor, ışığa göre renk değiştirebilen "kumlu siyah" diyebileceğim bir renk. Hoş ama dayanıksız, gitarı sağa soşa hafifçe bile olsa çarpmamaya çalışın, boya çok çabuk atabiliyor.

Son olarak, gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim harika bir gitar kendisi. Edinin, pişman olmazsınız... :)

Berhinger Vintage Tube Overdrive TO800: Behringer'in TS-808 klonu. Esasına göre oldukça uygun bir fiyata sahip. ($65) Adından da anlaşılacağı gibi oldukça "vintage" bir alet, özellikle blues ve bazen de hard rock çalarken kullanıyorum bu pedalı. Ama studyoda amfinin ekolayzırıyla biraz oynayıp Train of Consequences de çaldığımı söyleyeyim bu pedalla, sert tonlara da gelebiliyor ekolayzırla kullanılınca. Dışı sert plastikten yapılma, hafif ama sağlamdır. Pek fazla ağırlığının olmaması taşıma esnasında size kolaylık sağlıyor, birden çok metal kasalı pedalı birarada taşıyan arkadaşlar anlar derdimi burada. Üzerinde tepinmediğiniz sürece pedala bir şey olmuyor. Pil kapağı biraz dandikçe yanlız, adaptör ile kullanmanızı yavsiye ederim. Pil takıp çıkarırken bir gün kapak elinizde kalırsa hiç şaşrmam... :)

Danelectro Wasabi Distortion: Bir takas yoluya elime geçen çok işlevli distortion pedalım. Distortion pedalı olmasının yanısıra 5db ve 10db olmak üzere 2 ayrı boost seçeneğine sahip. Biri Flat olmak üzere toplam 5 ayrı hazır ekolayzır moduna sahip ayrıca pedal. Bunun haricinde Level, Tone (Bass ve Treble) Distortion ve Mix potları var pedalın üzerinde. Mix potu ile direkt veya biraz daha efektli tonlar yakalama olasılığına sahipsiniz. Ekolayzır modları ve Mix sayesinde ton çeşitliliğiniz inanılmaz artıyor özellikle her mod için ayrı ayrı hoş tonlar bulma şansınız çok yüksek. Bir de "Pick-up" diye bir özelliği daha var ama pek kullanmadım bu özelliği, tam olarak ne işe yaradığını bilemiyorum. Single - hum olarak modelleme gibi bir işlevi olabilir ama emin değilim. Adaptör veya 9V pil ile çalışıyor. Dış kısmı metal, yani ağır ve dayanıklı. Yanlız çok şekilsiz bir pedal, board'larda biraz kesme biçme yapmanızı gerektirmesi kuvvetle muhtemel.

Çok işlevli bir distortion pedal arıyorsanız Wasabi sizin için yapılmış bir pedal. Sıfır fiyatı hakkında bilgim yok malesef, dediğim gibi takas yoluyla geçmişti elime.

Ibanez WD7 Weeping Demon Wah: Gene çok işlevli bir alet WD7. Türkiye'de Morley ve CryBaby'lerin arkasında kalmış ama her ikisinin de özelliklerini birleştiren denediğim en iyi wah pedalı. Foot Switch ve Auto Switch özellikleri ile ister Morley ister CryBaby gibi kullanabilirsiniz. İki ayrı range, (Normal - Low) Range Fine Tuning, Q, ve LO potlarıyla pedalın tonunu, Level ile ses gücünü, Auto Off Delay ile de Auto Switch modunda kullanırken ayağınızı Wah'tan çektiğiniz zaman tonun ne kadar süre içerisinde normale döneceğini ayarlayabiliyorsunuz. Bunların dışında fiziksel olarak pedala ne kadar basabileceğinizi ve pedalın sertliğini de ayarlayabiliyorsunuz. Broşürdeki hazır tonlardan da yola çılarak kendi tonlarınızı yaratma imkanınız var. Şirin bir pedal, anlayacağınız... Fiyatını hatırlamıyorum ama Morley ve CryBaby'nin klasik modellerinden daha düşü bir fiyatı vardı diye aklımda kalmış. Dış kısmı metal, yani ağır ve büyük. Sırt ağrısı çekmek için birebir... :)

Laney HCM15R: Evde kullandığım, bana yeten amfim. Pek fazla bir şey beklemiyorum zatem amfimden, ara sıra gaza gelince ortalığı inletsem yeter diyorum ki, bu olanağı da bana fazlasıyla sağlıyor zaten amfim, daha 6'yı göremedim. Reverb kanalı güzel, istediğim efekti bana fazlasıyla sağlıyor. Fiyatına göre oldukça iyi bence... :)

Yamaha PSR-36: Babamın yaklaşık 15 yıllık klavyesi, emektar... Pek çalan eden yok şimdilerde, durmakta kendileri sehpasının üzerinde, toz toplamakta...

Yamaha RBX 375: Kardeşimin gitarı, 5 telli bass. Pek çalmadım ama iyi bir alete benziyor, klayvesi oldukça rahattır, güzel gitar.

Behringer BX108 Thunderbird: Kardeşimin kullandığı bass amfisi. 5 telli basstan sesin yanında ton da alabileceğiniz güzel kokulu, mis bir amfi. Bunu da pek kullanmadım açıkcası ama kullandığım kadarıyla memnun kaldım.

Admira Juanita: Yaklaşık 15 - 20 yıllık bir klasik gitar. Benim hemen hiç alakam yok bu aletle, teyzemindi, kardeşim çalıyordu, şimdi bass gitar alında köşeye koydu, pek ellememekte kendisini.

Biraz uzun oldu ama başlığın hakkını vereyim istedim... :)

O kadar yazdım yahu, ilk sayfada kalmasın bari... :)
 
Rack Ekipmanım:

Furman RP-8 Power Conditioner: İşini yapıyor. Zaten bu modelde lamba (rack light) yok arkada 8 çıkışı var. 1800watt a kadar destekliyor. Elimde ne varsa ona bağlıyorum. Aletleri voltaj dalgalanmalarından ve bilimum elektrik bazlı hasar görme olaylarından koruması adına bir sigorta gibi kendisi. Ayrıca gayet sağlam.

Sansamp PSA-1: Ekipmanımın temelini oluşturan preampim. Bence lambasız preampler arasında en iyisi. Tek dijital tarafı programmable olması onun haricinde %100 analog çalışıyor olmasıda ayrı avantaj. Gayet basit kullanımı. Üzerindeki knobları çevirerek istediğiniz tonu yakalıyorsunuz ve save tuşuna basıp kaydediyorsunuz o kadar. Gayet tatmin edici bir preamp olduğunu düşünüyorum.

Tc Electronic G-Major: Hayatımda denediğim gördüğüm en iyi rack FX Proccessor kendisi. Çünkü hiçbir zaman bir G-Force yada Eventide deneme şansım olmadı. :D Kendi fiyat aralığındaki tüm processorlerden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Özellikle delay ve reverb efektlerinde harika bir cihaz. Ayrıca ödüllü bir arayüze sahip olmasıda cabası. Sahip olduğum ve en çok gurur duyduğum parça. Hiçbir negatif yorum yapamam kendisi hakkında.

ADA MicroCAB-II: ADA'nın rack kabin simülatörü. Ultra-G nin yerine aldım kendisini. Bir çok seçeneği mevcut vintage, open-back kabinler vs... 1x12, 2x12, 4x12 her şekil kabin simülasyonu mevcut. Arkasında 2 line , 2 XLR çıkış var miksere girmek için gayet uygun. Bir yerde okumuştum, Shure SM57 ile mikrofonlama temel alınarak yapılmış cihaz. Gayet kaliteli kendisi bir Palmer PGA-05 kadar olmasada ;)

RFX MidiBuddy 128 MIDI-Controller: Rack içine sığabilen 12 tuşlu 128 lik bir midi controller. Küçük basit, ucuz ve çok dayanıklı. Expression pedalı yok. FCB1010 taşımaktan yorulanlar için güzel bir alternatif. Yalnız ben kendisini yakında FCB1010 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Expression pedala para vereceğime fcb olsun tam olsun. Büyük müyük ama güzel :D

SKB 6U Rack Case: SKB zaten şu dünyada en çok takdir ettiğim firmaların başında geliyor. Roket taşımak için kullanılan askeri malzemeden rack case yapmak gayet başarılı bir haraket. Tüm ürünlerine ömür boyu limitsiz garanti vermeleride ayrı bir güzellik. Ekipmanınızı gönül rahatlığıyla heryere götürebiliyorsunuz 8)



Ayrıca;

BOSS JS-5 Jam Station: Bu cihaz bildiğimiz drumboxlardan biraz farklı. Üzerinde 200 civarı dünya müziklerinden örnekler var. Hepsi kategoriler halinde. Genelde her türden 1 kategori var fakat rock 3 tane:D Bu şarkılarla istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. İçinde samplelar var yüzlerce enstrüman mevcut 4 kanalda kaydedilmiş genelde şarkılar istediğiniz gibi enstrümanlarla oynayabiliyorsunuz. Modülasyon yapabiliyorsunuz loopları ayarlayarak. Şarkının akorlarını istediğiniz gibi değştrebiliyorsunuz. 24 model akor var içinde. İstediğiniz akoru seçebiliyorsunuz yani :D Bunların yanında sıfırdan şarkı yazmak veya bir MIDI cihazı ile şarkı yaratmak gibi bir opsiyonda var. Jam yapmak için gerçekten çok hoş bir cihaz.

BOSS DR-202 DrumBox: Bildiğimiz drumboxlardan. üzerinde yüzlerce ritim var isterseniz kendinizde ritimleri istediğiniz gibi yazabiliyorsunuz. Ayrıca bass var. Armoni yaratmakta mümkün. Gerçekten boss un drumboxları çok kaliteli. Özellikle DR-202 de kaliteli ses çıkışı ve kullanım rahatlığıyla hoşuma giden drumboxlardan. Gerçi şimdi Dr-880 falan çıktı onlar daha da uçuk ama bu da işimi iyi görüyor
;)


Aklıma gelenler bukadar. Bu cihazlarla ilgili bilgi almak isteyen olursa seve seve yardımcı olurum...
 
Perfectionist demiş ki:
RFX MidiBuddy 128 MIDI-Controller: Rack içine sığabilen 12 tuşlu 128 lik bir midi controller. Küçük basit, ucuz ve çok dayanıklı. Expression pedalı yok. FCB1010 taşımaktan yorulanlar için güzel bir alternatif. Yalnız ben kendisini yakında FCB1010 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Expression pedala para vereceğime fcb olsun tam olsun. Büyük müyük ama güzel :D

quote]
eger elden cıkarmayı düsünürsen haberim olsun. bende fcb taşımaktan sıkılıp satmıştım zamanında. gene bi controllera ihtiyacım olacak bu gidişle:)
 
Geri
Üst