Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Evet komsularin kalorifere tiklamasindan dolayi anladim ki bu is tuplu combo ile olmayacak. Kesinlikle kaliteli bir preamp, bir rack efekt sim , kaliteli bir ses karti ve cok kaliteli bir kulaklik sart. Pre-amp olarak Engl veya Marshall alacagim kuvvetle muhtemel. http://www.exa.com.tr/creative/ses_kartlari/creative_xfi-341-1658.html ses karti icin bu uygun mudur ? Kaliteli kulaklik onerilerinizi de bekliyorum. Hatta ses karti yeetrince kaliteli ise delay, wah gibi efektleri amplitube veya guitar rig ile cozebilirmiyiz ?
 
@ahmettombak

Selamlar..

1.5 aydır Guitar Rig 4 ve Guitar Rig 3 Kontrol aletini hem evde hemde 7-8 konserdir sahnede kullanıyorum.

Bahsettiğiniz ses kartları multimedia için üretilmiş ses kartlarıdır. Bende zamanında Fatal1ty Champion ses kartı vardı Creative in. Bunlar Müzik yapmak için yetersiz kartlardır.

Guitar Rig 3 Kontrol aletinin arka tarafında 2 gitar girişi, midi giriş çıkışlar, USB, Left ve Right Stereo Output, Kulaklık çıkışı ve gain ayarları, hatta ve hatta Pedal 1 ve Pedal 2 olarak Loop giriş çıkışı bile var. Muazzam bir ton alıyorum sahnede ve evde.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=404884134752

bu videomdan bakabilirsiniz sahne tonuma.

03018.jpg


buda evde takıldığım durum.

İnanın bana sırf bu güzel tonu kullanayım diye Carvin Legacy VL212 amfimi ve 9 adet pedalımı sattım. Guitar Rig gerçekten bir canavar. Hiç bir şekilde ne cızırtı ne dip gürültü hiç bir pürüz yok. Bu Guitar Rig 3 Kontrol aleti harika bir ses kartı. Ben set olarak aldım.

536300.jpg


toplam bana maliyeti 1000 lira civarına geldi. İçinden Cubase in son sürümü (Full), Kore Player (Full) ve Guitar Rig 4 (Full) sürümleri çıktı. İstanbuldaysanız, buyrun evimi ziyaret edin, yada bu haftasonu Taksim Caravan'da konserimize gelin. canlı canlı dinleyin kararınız inanki değişecek. Amfi yükünden kurtulacaksınız.

Loud 'N' Proud - Cumartesi saat 9 da Caravan Rock Bar ' da.. (azcık reklam :) )
 
Cevabınız için çok teşekkürler. Tam rack setup kurmaya heveslenmiştim şimdi bir olasılık daha çıktı iyi mi :) Ses kartını aslında sadece kayıt için kullanmak istiyordum. Bir Engl530 preamp,bir Tc electronics Gmajor. bir power amp, ucuna da bir Palmer Pga-04 ile direk ses kartına girip kayıt yapacaktım. Olmadı şimdi böyle :p Pek de heves etmiştim ya. Peki bu guitar rig kontrol un önüne tüplü preamp bağlayabiliyormuyuz ?
 
Ya inanın bana okadar doğal tonlar var ki bu alette.
Zoom G9.2tt de denedim, korg A5 te denedim, X3 live , GT10 da denedim. Hepsinde bir dijitallik söz konusu. ENGL E530 çok güzel bir preamp fakat söz konusu sahne değilse , evde takılmak, kayıt almak ise. Guitar Rig harika bir çözüm. Ben Carvin Legacy VL212 amfim var iken evimde. Shure SM57 ile mikrofonlayıp, kaliteli bir ses kartı kullandığım halde rezalet tonlar alıyordum. Mikrofonlamak ciddi bir iş çok ayrıntılı teferruatlı bir iş. G-major ekleyip, power amp ekleyip bir sürü işlemlerden geçirip ve bir yığın para verip kayıt almaya kalktığınızda inanın tonlarınızdan memnun kalmayabilirsiniz. Pek alternatifinizde olmayacak. Kablolarla dolu bir oda. yok akustik düzen, yok volume sorunu yorucu bir iş. 9 pedal + Legacy ile inanın bana aldığım tonla Guitar Rig te ki tonu kıyaslıyorum. Guitar rig diyorum tekrar. üstüne basa basa. Kontrol aletini aldığınızda da ses kartı almanıza gerek kalmayacak. Zaten Kontrol aleti başlı başına bir ses kartı. Pedal 1 ve Pedal 2 olarak girişlerde var. bunlar sayesinde ister Loop düzeneğini kullanıp preamp bağlayabilirsin yada seri bağlantı kurup ta bağlayabilirsin. Ama derim ki Guitar Rig in sadece effect lerini kullanacaksanız, boşuna para vermeyip, G-major alın derim. Çok yorucu iş çokk.. Şimdi o kadar kaliteli gitarlarınız varken Guitar Rig gibi PC simulasyonuyla ton almak bana yakışmaz, çatır çatır sağlam amfilere girerim ortalığı yıkar geçerim diye düşünüyorda olabilirsiniz. Gayet mantıklı, herkesin istediği bir hadisedir. Ama ben okadar ekipman kullandım, bir yığın para verip dizdim. Neden ozaman sattım ? Neden Guitar Rig i aldım ?

Yoldan geçen biri değilim, önerdiklerime biraz göz atın. Boşuna para vermeyin derim ben..

Saygılarımla.
 
Pc mi mac mi kullanıyorsunuz? Guitar rig kontrol zaten ses kartı olduğu için kayıt esnasında gecikmenin pc ses kartı ile alakası olmuyor değil mi? Pc kullanıyorsanız önerdiğiniz işletim sistemi vb..
 
Kesinlikle osfang2 ye katılılıyorum,ben de ev müzisyeni olduğumdan gt8 ve amfimi sattım,Guitar Rig 4 için.Son derece memlunum.Evde takılanlar iyi bir ses kartı ve Guitar Rig'le gayet iyi sonuçlar alabilirler.Bıraksınlar prosesöre bi dünya para vermeyi.
Şöyle bişey de yapabilirsiniz.Program herhangi bir midi controllerı tanıyor.Ucuz ama iyi iş gören(Kesinlikle Vamp2).midi çıkışı olan bir prosesör alıp midi bağlantısıyla en azından Guitar Rig te preset değiştirmeyi prosesörden yapabilirsiniz.Şahsen ben öyle yapıyorum.Hem dışarıda biyerde çalarken prosesörsüz kalmamış olursunuz.
 
Ben ilk konserlerimde Netbook kullandım N270 Atom işlemcili. PC de pil sorunu vardı. Bu yüzden Apple MacBook Pro 17" e geçiş yaptım. Hiç bir şekilde ne kapanma ne takılma hiç bir sorun yok. 800 TL ye normal Macbook lar var 13.3" lik. Bunlar harika iş görüyor gerçekten. Kayıt esnasında ise Guitar Rig Kontrol aletinde ses işleniyor, USB ile Pc ye gönderiliyor. Albüm kalitesinde ses kayıt alma imkanınız var. Abartmıyorum.

http://rapidshare.com/files/393960354/sy_.mp3.html

alın size küçük bir kayıt yapıp upload yaptım. buyrunuz..
 
Akalın müzikte Babür abi var. Aramız çok iyi. Native Instruments in Türkiye Distribütörüdür kendileri. Ben bunu ordan aldım. Sizde almak isterseniz beraber gider konuşur anlaşır satın alırız. 1000 lira civarına geldi bana. Ayrı olarak satmazlar diye düşünüyorum. Orjinal alıp serial numarasını girerken duyduğun keyif muazzam birşey :)
 
Benim de eğer evde müzik yaparsam seçeceğim tek yol guitar rig olur, sonuçta processor denen şeyin kapasitesiyle elimin altındaki bilgisayarın kapasitesi belli, işlemci hızları patch boyutları ve veri yolları belli, ama sahne ve konser için alışkanlık usulü pedalların ayağımın altında dizili olması şart, bünye diyelim alışkanlık diyelim ıvır zıvır da diyebiliriz. Ama ben evde takılacağım diyen ve gösteriş olmasa da olur diyenler için eminim ki bilgisayar ortamındaki bir tonlama processor den daha kontrollü ve kaliteli olacaktır...Hele ki kayıt hadisesinde çok fırsat sunacaktır Osxfang2 ın ayak üstü yaptı kayıttaki gibi net bir tonu analog+amfi+mic+ses kartı ile almak bel ağrıtırken guitar rig ile 2 dk kadar birşey sürecektir...
 
Tuh eve yeni geldim dosya 10 kullanici limitine ulasmis ama indiremedim.Bir daha yuklemeniz mumkun mu? Bu arada burada yaklasik 550 dolar bu guitar rig kontrol.Ne heves etmistim ya rack im olacak diye :( O da nerden baksan 2200 dolar vb tutuyordu.Arada ciddi de fark var. Demek ki guitar rig kontrol alip deneyecegiz illaki.
 
Oooo bayagi iyiymis ya bu kadar da beklemiyordum.Youtube da iyi kayitlar vardi ama direk mp3 kayit dinleyince bayagi iyi geldi. Yarin gidip aliyorum. Rack hevesimiz kursagimizda kaldi he :) Bekledigimden gercekten iyi cikti. Cok sagol :)
 
Rica ederim ne demek. Sizin için en iyi çözümü sundum. 1 adet 20 TL ye aldığım Creative Speaker lar ile phones çıkışından hayvani tonlar alıyorum. Birde referans monitörü girerseniz. off offf diyorum. :)

80's solo preset i muazzam. İlk onu deneyin ;)

bekliyoruz yorumlarınızı.
 
Bugun aldim kurdum Guitar Rig i ama kesin kararimi veredim. Begendim mi begenmedim mi???? :bilmem Cihazi kurdum. Pc de kayit yapabiliyorum ama sadece kulakliktan ses alabiliyorum. Pc den kayit edebiliyor ama o sesi speakerlara cikartamiyor sanirim.
 
Guitar rig in ayarlarından ses kartını Guitar Rig Kontrol olarak seç.

Input seçeneğini ve Output seçeneğini de ayarlar bölümünden kolaylıkla seçebiliyorsun. 2-3 saat sonra evde olucam. resim olarak koyarım buraya ayarlarını ;)
 
Geri
Üst