Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

18349 eklentisini görüntüle18350 eklentisini görüntüle18351 eklentisini görüntüle18352 eklentisini görüntüle18353 eklentisini görüntüle18354 eklentisini görüntüle18355 eklentisini görüntüle18356 eklentisini görüntüle18357 eklentisini görüntüle18358 eklentisini görüntüle Cem Erkal'a özel olarak yaptırdığım gitar. Henüz 20 yaşında, çok az konuşan, inanılmaz yetenekli, aynı zamanda heykel bölümü öğrencisi bir arkadaş kendisi. Beklediğimden çok daha iyi bir iş çıkarmış. Çok teşekkürler.
Tremolo YOK!, Single manyetik YOK! Neck manyetik YOK! Push Pull manyetik seçici YOK! Sonuna kadar açıp sonuna kadar kapatmaktan başka bir işe yaramayan volüm potu bile YOK! :)
(keyif benim değil mi kardeşim? )


bize gitar yapamaz mı peki? yoksa öyle 1-2 tane özel istek üzerine mi yapıyor? rutinde gitar yapan birisi mi yani?
 
o evertune da maşallahı var onu taksan full metal sesi alırsın ortada ağaç kalmaz elim kadar eni ve uzunluğu var neredeyse.Ses karakteri çok değiştirir bence.
 
18349 eklentisini görüntüle18350 eklentisini görüntüle18351 eklentisini görüntüle18352 eklentisini görüntüle18353 eklentisini görüntüle18354 eklentisini görüntüle18355 eklentisini görüntüle18356 eklentisini görüntüle18357 eklentisini görüntüle18358 eklentisini görüntüle Cem Erkal'a özel olarak yaptırdığım gitar. Henüz 20 yaşında, çok az konuşan, inanılmaz yetenekli, aynı zamanda heykel bölümü öğrencisi bir arkadaş kendisi. Beklediğimden çok daha iyi bir iş çıkarmış. Çok teşekkürler.
Tremolo YOK!, Single manyetik YOK! Neck manyetik YOK! Push Pull manyetik seçici YOK! Sonuna kadar açıp sonuna kadar kapatmaktan başka bir işe yaramayan volüm potu bile YOK! :)
(keyif benim değil mi kardeşim? )

Bu arada şu başlık altında gördüğüm en güzel gitarlardan biri olmasının yanında "en güzel hikayeli" gitar aynı zamanda. Fotoğrafları izlerken kafamda süreci yaşadım. Her şeyi çok güzel olmuş. Bitmiş halini naturel maun olarak gözümde canlandırırken karşıma çıkan renge hayran oldum. Belki bir de arch-top olsaymış über alles mi olurmuş diye düşünmedim değil:)

Güle güle, keyifle çalın.
 
Ben bu gitar gösterme hadisesine çoğu zaman sıcak bakmadım.. E malum sebepler, pimpirikli, nazara inanan bir kişiliğim var.

E şimdi amfi felan gösteriyoruz, yani nolur, bir tarafı çizilir falan filan, bir devresi yanar yaptırırsın.

Ama gitar öylemi, öylemi... Hele hele LP, her Lp sahibinin kabusları vardır.

Ben mesela, birkaç gün önce evde temizlik var. Bizde ne zaman temizlik olsa, gitar benimle beraber işe gelir ( Bak üç cümle yukarıda pimpirikliyim dedim) . Hardcase kullanmam. Fenderin Mexicolarla verdiği çok güzel bir softcase var onu kullanıyorum. Allah muhafaza düşerse hardcase ile sonuç belli, fakat bu softcase daha güzel korur. Ayrıca içerisinde de nazar boncuğu var. ( Nazara da inanırım dedim. )

Neyse bu seferlik bir istisna. Gitarı işe getirdiğimde fotoğraflarını cekip başka bir sitede arkadaşlar ile paylamıştım, Türkiyede tek olma ihtimali yüksek bir gitar olduğu için burada da paylaşayım dedim. Son resim gitarı Türkiye ye getiren alamut nickli Mert Bey in evinde çekildi, ben damarları iyi yakalayamadım ( Bazen insan iyikide yakalayamamışım diyor
icon_smile.gif
), orada daha belli oluyor. Aslen Beşiktaşlıyım
icon_biggrin.gif


j5wj2.jpg



j5wk6.jpg


j5wl6.jpg


j5wly.jpg



j5wmg.jpg



5wur5.jpg


Bu bebek H 150 Deluxe, daha önce başka bir forumda ayrıntı anlatma ihtiyacı duymadım fakat burada firmayı ve gitarı çok kısa tanıtayım zira bilmeyen çok kişi olabilir.

Heritage firması özetle, tek cümle ile açıklamam gerekirse; '' Müzikleri çok beğenilen, halen daha dinlenen ve sevilen, fanları olan müzisyenlerin ellerinde gördüğünüz Les Paul gitarları yapan luthier lerin, Gibson firmasından ayrılarak kurdukları bir firma.'' Çok kısa ve öz...

Zaten her yaptıkları alet custom shop ayarında, tabiki sevilir sevilmez özellikleri var. Örneğin 70 ler benzeri ürettikleri les pauller genellikle sandwich gövde. Fakat gitarların ortak özelliği eğer özel olarak istenmez ise bütün gövdeler ağırlık azaltma delikleri olmadan imal ediliyor.

Firma çok fazla kurumsal bir firma değil, uzun bir süre Wolf Guitars dan özel sipariş alarak veyahut firmayı keşfeden şanslı müzisyenler için custom gitarlar üreterek çalıştı. Bütün gitarları günümüzde dahi el yapımı ve eski usullere göre imal edilmektedir.

GARY%20MOORE-AFTER%20THE%20WAR.jpg


Firmanın ürettiği Deluxe gitarlar hakkında kimse net bir şey bilmiyor. Zaten bütün üretimi custom shop ayarında, el işçiliği ile eski usullerde üretim yapan bir firmanın Deluxe dediği gitar nasıl olur bende anlamıyorum. :cool:

Fakat The Heritage forumlarında ve yabancı forumlarda gezinen bilgi yada şehir efsanesi, tıpkı japon kılıç ustaları gibi Heritage luthierlerinin de ( Ki bu işe başladıkları 86 yılında bir fotoğrafları vardı hepsi 40 yaş ve üzeri idi. ) çalışma hayatlarının sonlarına yaklaştıkları yıllarda, uygun malzemeyi bulduklarında, hatırlanacakları bir eser yarattığı şeklinde.

Bendeki Deluxe 98 yazı yapımı bir alet. Üzerinde Rendal Wall ın el sarımı manyetikleri var. Kimin yaptığını bilmiyorum, dediğim gibi firma fazla kurumsal değil, firmaya mail attım onlar şu ana kadar sadece 500 adet Deluxe gitar ürettiklerini söylediler ( 86 dan bu yana ), ağaçlarının farklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu, pickguard ve headstock ın gövde ile aynı kaplama olduğundan bahsettiler. Kısaca gitarı kim yapmıştır, hayattamıdır, hangi cins ağaçları kullanmış falan hep bir muamma, bir kayıt tutulmamış...

Gitarın genel karakteri manyetiklerden dolayı, yuvarlak karakterli soundlarda, öyle kamyonvari tonları yok. Eğerki kısmet olurda şu hoparlör işini halledebilirsem buradan sizin içinde bir kaç kayıt paylaşmaya çalışırım.

Eğer ki amacınız '' müzik yapmak '' ise Gibson Customlara nazaran çok uygun fiyatlara sahip olan bu gitarlardan bir adet edinmelisiniz. Ama şuda es geçilmesin ki bu gitarlar yaşıyor, insan gibi. Bu sebeple dış görünüş olarak hepsi kusursuz olsada mutlaka tınıları dinlemek gerekli. Yada fiyat uygunsa acımadan kumar oynanmalı. En kötü ihtimalle elinize bir adet Gibson Standart geçer :)

Kendi gitarımdan çok burada okuyan arkadaşlara, Les Paul gitarları hakkı ile yapan ve Gibson ların yarı fiyatına satan bir firmanın varlığından söz etmek istedim.

Umarım birilerinin işine yarar. Ben şahsen ikinci el gitarda bir Gibson Standart a 2500 TL vermektense, ikinci el bir The Heritage almayı tercih ederim. Aynı şey tabiki sıfır gitarda da geçerli. Yaklaşık olarak Gibson Standart fiyatına satılıyor bu aletler...
 
heritage ağırlığı ne kadar? deluxe ler abanoz olmuyormuydu yoksa ultra diye bir modeli vardı onda mı oluyordu?
Benim evdeki baskülde ( ki standart sapması 300 - 500 gram vardır ) 4,1 kg geliyor. Fakat Tugay ın aldığı 25th anniversary daha ağır.

Ultra diye bir model belki kısa bir süreliğine yapılmıştır ben bilmiyorum yada benim bildiğim Lightweight Ultra var oda chambered olanlarına deniyor.

Abanoz modeller H 157 diye geçiyor, H 150 ler rosewood dur, abanoz olduğunda H 157 oluyor.

Birkaç adet daha resim ekleyeyim farklı modeller ve deluxe ler ile ilgili;

p1_ucgtihv0s_so.jpg


IMG_3314.jpg


Picture2580.jpg


H-150-Farbe.jpg



Bu en son linkde iç çektirtsin size, ağlayın biraz Gibsonlara verdiğiniz paralara :p

En son takip ettiğim alet, çok gidip geldim almakla almamak arasında, sonra benim kıza bir kardeş için erken dedim, telecasterda yolda olunca bir anda ikiz çıkartmak zor, e bayden iyi takip edince çok güzel şeyler düşüyor...

http://www.ebay.com/itm/The-Heritage-H-150-Electric-Guitar-w-Hard-Case-/290781284402?nma=true&si=LmgUYH152GyuyCBKwi28JUdm5dk%3D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
 
Dostum, Mert ayın 30 unda U.S.A. den bir gitar getirebilir 350 $ a, yada www.amerikadansatinal.com gibi pek çok internet sitesi var... Arayana alternatif çok...

1 - 1,5 ay önce 1959 bassman bordlu bir JCM 800 aldım, şu 4 kanallı olanlardan, gayet başarılı bir şekilde www.amerikadansatinal.com ile tr ye geldi. Vergiler dahil 500 $ gibi bir ücret ödedim. Kapıma teslim fiyat bu. Alet 25 kg olduğu için 212 $ kargo, 200 $ vergiler, e bay dışından Marshall forumlarından aldığım içinde paypal komisyonu gerisi..

Dediğim gibi isteyene alternatif çok.. Size burada milyarlarca liralara gitar satan insanlar bu şekilde takip ettikleri ilanlarda düşeş getirdikleri ürünleri bir tanıdıkları veyahut bu tarz siteler vasıtası ile Tr ye getirip x2 yapıp satıyor. E siz sadece '' Türkiye ye kargo yok '' kısmına bakıp vazgeçerseniz, mücadele etmezseniz, ya o ekipmanlara karşıdan bakarsınız yada durduk yere elini kolunu kıpırdatmadan ekipman getiren birilerini zengin edersiniz.

Ben sadece her müzikle ilgilenen arkadaşa elimden geldiğince istediği ekipmana daha az ödeyerek sahip olması için yardımcı olmaya çalışıyorum.

Yukarda yazanlar benim görüşlerim ve bunlarla ilgili olarak kimse ile tartışmayacağım.
 
Geri
Üst