Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Olay biraz da zevk meselesi.Benim istediğim/sevdiğim distortion tonunu sadece Boss Heavy Metal HM-2 veriyor,cayır cayır chainsaw..
Onun dışında da amfinin drive kanalını od pedallarla boostlamak en mantıklısı(bence).

 
Preamp bir pedal daha güzel olur bence. Tabi şahsi görüşüm. Çünkü mg nin iğrenç bir drive karakteri var. Çamuroğlu çamur gillerdendir. (1 sene mg kullandım bütün ıncığını cıncığını ezbere bilirim.) Amfinin karakterini kullanmama amaçlı send/returne girilen bir preamp daha güzel olabilir. Mt2 bence aşırı sert. Kullanıldığı zaman bana iskandinavyanın o çamur black metal tonlarını hatırlatıyor. Cız cız cız sadece. Tavsiyem aslında direk prosesör ama yoksa mind abuse çok güzel bir şeye benziyor. Hem 3 karakterli drive'ı var hemi de preamp. Tonlar için referansında forumun kendisi.
 
Sizin yazdıklarınızı düşünüyorum ve fark ediyorum ki;
Aslında Mesa Mark V tonlarını çok seviyorum.
İmkan yok alamıyorum.
Hangi pedal ile Mesa Mark V tonuna nasıl yaklaşabilirim.
 
Valla şahsen o baslı tabiri caizse "osuruk" tonunda olan drive'a ulaşamayacağınızı düşünüyorum. (Osuruk kelimesi için özür dilerim ama gerçekten başka türlü tabir edemezdim ki en sevdiğim drive sesi de mesa mark v'nin IIc+ kanalı). Rectonun drive'ını pek sevemiyorum ama ne hikmetse onun tonu ve marshall tonu gırla gidiyor. Keşke biri de mark tonu için pedal çıkarsa...
 
Değerlendirmeleri çok okuyamadım ama Boss MT-'2'ye göre metal muffı öneririm, sololarda MT-2 de ki gibi kuru bir ton almazsın, ayrıca metal zone'dan çok daha geniş yelpazeli bir pedal. Metal muff serisinden micro, mini, top boost vs. hepsini öneririm.

Fırsatçılık olarak algılanmasın ama düşünürsen elimde halihazırda top boostlu bir metal muff var. Sıfırdan tek farkı nerdeyse0 sıfır fiyatının üçtebir fiyatına satıyorum kozmetik ya da çalışmasında sorun yok.

Benden almayacaksan alma ama yinede Metal Muff... :)
 
Arkadaşlar forum da bayağı bir gezdim fakat istediğim cevapları bulamadığım için yaziyorum. Wah pedalı alacağım. Rock,blues,rockn roll,funk, en fazla hard rock yapıyorum. Fender usa strat ve blues junior kullanıyorum. Para sınırı yok neyi tavsiye edersiniz.
 
Cry Baby 95Q tavsiye ederim.Auto-switch olduğu için kullanım açısından çok pratik,pedala bastığın an devreye girer,ayağını çektiğin an biter.Wah efektinin yoğunluğunu kendi zevkine göre değiştirebiliyorsun ve 15db'e kadar boostlama seçeneğin var.
 
Cry Baby Dime Wah
Cry Baby 535Q
Custom Audio Electronics MC-404

Her turlu yola gelen aletler. Para siniri yok diye gereksiz para dokme. Xotic wah da her yola gelebilen uzerinde bir suru ayari olan bir pedal ama hic mi hic alisamadim. Prdali aktif ederken bir latency var. Sirf bu sebepten almadim.

Ayrica Cry Baby Mini de gayet guzel soundu olan bir wah. Range ayari da oldukca genis.
 
Geri
Üst