Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

arkadaşlar bir prosesör almak istiyorum uzun süre para biriktirdim ve 2 seçeneğim var:
Pod Xt
XT LIVE
çok fazla konsere falan çıkmam, genelde evde ve stüdyoda kayıt, prova için alıyorum aleti.ama emin olamıyorum hangisini alsam.Pod xt yi evde çok rahat masama koyarak elle ayarlama imkanım var ama "live" büyük olduğu için domalıp yerde ayarlamak lazım.öbür yandan, live'ı kullanırken efektler ve kombinasyonlar arasından rahatça pedallarla geçiş yapabilirim.birde konser oluyor ara sıra...ne dersiniz?bu arada xt ve xt live'ın amp. mod.leri, ses kalitesi vs. arasında fark varmı?en geç 2 hafata içinde alıyorum pedalı yardım ederseniz sevinirim
 
Pod xt den xt live'den alacağın performansı alabileceğini sanmıyorum. Fakat bir tavsiyem Boss GT-PRO veya POD pro almandır :) Forumda birisi GT-PROyu çok uygun fiyata satıyordu. İşini göreceğine eminim söylediğin şeylerden sonra. Bi araştır istersen. Üzerime vazife olmayarak pod yerine boss tavsiye ettim kusura bakma :)
 
BurakFender demiş ki:
hmm.saol da rack alacak param olsa alırdım zaten pod pro:))bu ikisinin arasındaki farkı biliyormusun?sadece pedal diye + 200 euro ödemiyelim de
bilmesem zaten yorum yapmazdım ;) ama GT-PRO'yu pod xt live den ucuza satan bi arkadaş vardı forumda bildiğim kadarıyla. o yüzden onu önerdim.
 
selamlar, mesa boogie triple tonlarına en yakın tonları hangi pedalla alabilirim. gt2 deki california özelliği ne kadar başarılı? yardımlarınızı bekliyorum..
 
Arkadaşlar elimde boss pw 10 v-wah var satıp Jim dunlop cry baby gcb95 almayı düşünüyorum. sizce doğru bir seçim mi yapmaktayım emin olamıyorum :s bir de cry baby gcb 95 doğru bir seçim midir ? diğer modelleriden çok tutulmasının sebebi nedir ?
 
bence doğru bir seçim.ama bence.yani pw10 wah dijital bir alet.modelleyicileri var üzerinde falan.ama crybaby ler klasik aletler.yani gerçek wah sesini en iyi bir crybaby den alırsın.ama bildiğim kadarıyla pw10 da bad horsie modelleyicileri falanda var.yani eğer pw10 daki overdrive ve wah modellemelerini counlukla kullanıyosan karar senin.ama diyosanki arada sırada diğer opsiyonları kullanıyorum ve genelde crybaby kullanıyorum;o zaman gidicen tıpıs tıpıs bir crybaby almaya.bu arada crybaby öyle pat diye seçilmez :) git peraya yada kıvılcıma ne kadar model varsa dene.sana uygun tonu ve aralığı olan wah ı bul.gcb95 yanında bi bakmışın 535q daha çok hoşuna gitmiş.hiç beli olmaz ;)
 
yok overdriveları kullanmıyorum, wah modellemelerinde nadiren değişiklik yapıyorum bazı parçalarda farklı kullanıyorum.. Sanırım Cry Baby yolu gözüktü :) bi deneme yapmam gerek artk.. çok sağol yardımların için..
 
yine ben:(
arkadaşlar bende epi lp standart,stock manyetik var. pre amp almayı düşünüyorum. istediğim ton mesa tonudur.ayrıca çooook kuvvetli palm mutelarım olsun istiyorum. forumda mesa preamp ı satılıyor ama uçuk bir fiyata o yuzden mesa tonu alabileceğim, dağları deviren palm mutelar yapabileceğim preamp önerilerinizi bekliyorum.
 
Climaxgitar demiş ki:
Arkadaşlar elimde boss pw 10 v-wah var satıp Jim dunlop cry baby gcb95 almayı düşünüyorum. sizce doğru bir seçim mi yapmaktayım emin olamıyorum :s bir de cry baby gcb 95 doğru bir seçim midir ? diğer modelleriden çok tutulmasının sebebi nedir ?

Arkadaşım bende almak istediğim birkaç pedalın listesini buraya asacaktım, içlerinde pw10'da vardı.. Tabi yazını görünce sormak istedim, çünkü asacağım pedal listesini boşuna yazmıyorum, pedalları bilen birilerinden yorumlar almak istiyorum ;) Pw10 için sana bir şeyler sormak isterim, umarım yanıtsız bırakmazsın.. Ya da masterofpuppets arkadaşım da olabilir.

1- Öncelikle bu pedalı diğerlerinden ayıran şu COSM® teknolojisi nedir?

2- Bu aletin Drive tuşesi ne işe yarıyor (normalde de drive'in tam manasını bilmediğimden soruyorum, şunu açıyorsun bunu kısıyırsun gibi bir cevap verebilirsen sevinirim).

3- Bu alette ek olarak bir de Distortion mu var, yoksa bana mı öyle geliyor :D

4- Pedal çok mu yapmacık. Yani gereksiz şeyler var gibi hissediyorum üzerinde.. Nasıl tonlar var, bu aletle en güzel ne yapılabilir, ne en iyi yapılamaz.

Ayrıca Morley'in Steve Vai Contour Wah pedalı, İbanez TLWD7 ToneLok Weeping Demon Wah Pedal'ı gibi pedallar nasıldır, yazımda adı geçen pedallar'ın hangisi en iyidir. Gerek fiyat gerek performans açısından. Ve son olarak CryBaby. Hepsinden vazgeçip bende mi crybaby modellerinden seçsem bir tane diyorum. Yani ne diyorsunuz bu konuda, fiyat olarak aralarında çok fark yok. hepsi aynı aralıkta sayılır. O yüzden daha çok hangi pedal daha çok ne işe yarar açıklarsanız sevinirim. Özünde wah olsa da hepsi çok ayrı geliyor bana, Morley Vai-2 İle boss Pw10 ve bu ikisi ile e Crybaby 535q nun arasında bariz farklar var gbi geliyor. Bu kadar çeşit içinde hangisi en karlı olur. Tabii bu kullanım amacına göre değişir, ve bende zxaten pedalların işlevleri hakkında sizi dinledikten sonra kendime göre bir pedal alacağım :) Söz sizin.

Teşekkürler şimdiden.

;)
 
Geri
Üst