Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhabalar,
Ben babamı 800 YTL civarı bütçeye ikna ettim:) Gt8 düşünüyorum şuanda, ben guns & roses, metallica tarzında grupları çalıorum, evimde kullandığım ibz10g amfim var bu bütçeyle ne yapılabilir?
 
GT-8 i pek önermiyorum. Eğer ton parametreleri hakkında çok bilgili değilsen o aletten iyi bir ton çıkarabilmek için çooook uzun uğraşman gerekir.

Onun yerine aynı fiyata 2. el bir zoom g9.2tt, pod xt live bulabilirsin.

Veya 800 liraya analog kurulum da yapabilirsin. Forumda analog mu dijital mi diyerekten uzun uzun araştırma yaparsan tercihlerin doğrultusunda sonuca daha rahat ulaşabilirsin ;) .
 
Peki analog tercih ettiğimde evimdeki 10watlık amfiden verim alabilir miyim yoksa hiç işe yaramaz mı?

edit:Bir de zoom 9.2tt'nin bir alt modeliyle G7 ile Gt-8 i karşılaştırırsak hangisi öne çıkar?

Ayrıca analog önerilerinizi bekliyorum?
 
Analog ile 10 wattlık amfiden de idare eder tonlar alabilirsin, prosesörler ile de alabilirsin.

Zoom g9.2tt yi GT-8 ile karşılaştırmamanı öneririm :) . G7 ile karşılaştırırsak; g9 un iki tane tüpü olduğundan tonlarının biraz daha analoga yakın olduğunu düşünüyorum. Çünkü tek tüp ile kullandığınızda aleti o kadar da iyi (iyi aslında ancak 2 tüp ile birlikte olunca çok güzel oluyor :) ) tonlar yakalayamıyorsunuz.
 
Yani o fiyat farkına değer mi 10w'da analog onu demek istedim?
Bütçem pek fazla olmadığından g7'yi sordum içinde gt8 kadar efekt var mıdır? ton kalitesi nasıldır? (söz konusu parayı toplarsam g9.2tt ama bir de öbür ihtimal var...)
 
Biraz daha araştırmanı öneririm :) . Seçtiklerin kötü demiyorum ancak burda 2-3 kişiye soru sorarak böyle büyük meblağlar ödemek yanlış olur. Ben en son prosesörümü almadan önce 2 hafta sadece araştırmıştım. Bu arada zoom pedalları biraz zor bulabilirsin. Distribitörü battı.

Pod xt live seçeneğini de kurcala ;) .
 
Pod iyice pahalı geliyor. Benim derdim adam gibi drive'ı olsun işe yarar delay reverb olsun , çok ton olmasın ama olanlar adam gibi olsun yani...
İsteğim bu olduğunda
1)g9.2tt
2)gt8
3)g7
Bir de fiyat/performans olayı var tabi, kullandığınız beğendiniz başka cihazlar da olabilir?
Son olarak ibz10g'de hayrını görebiliceksem, prosesörlerden çok farklı olucaksa analog da düşünebilirim... bütçem 800-900 zaten.
 
arkadaşlar prosesör almak istiyordum ve kısıtlı bir bütçem var.
forumda zoom 4040 eski bir prosesör buldum ve satan arkadaşla anlaştık 170 ytlye.
ben bu alet hakkında biraz bilgi almak istiyordum.en azından kullanmış olan vardır diye düşündüm.
iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum aslında.üretimi durmuş eski bir alet alacam dediğimde herkes topa tuttu beni :D

bir akıl verirseniz sevinirim.çok ihtiyacım var şuan :)
 
Battı evet. Ancak belki ellerinde kalmış mal falan vardır bilmiyorum tam. Abi 2. el almanı öneririm. 650-700 e çok rahat pod veya g9 bulursun. Ben 500 liraya almıştım g9' umu :) .
 
Bakırköyde 900e çok temiz pod buldum geçen gün... Ama pod efekt yönünden yetersiz diyolar. Sende de amma şans varmış be 8)
 
Geri
Üst