Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sanırım Spider IV 30'u kasdediyorsunuz. O değilse bile sonuçta Line6 yani modelleyici tarz bir amfi Ben bu tarz bir amfi kullanmadığım için yapmaya kalkışacağım yorumlar tahmini, afaki hatta uydurma kaçar. Bu yüzden meydanı Line6 amfi kullananlara bırakmak daha uygun olur.
 
Line 6 Spider serisi zaten bir processor + power amp'in birlesmis hali.
Yanina ikinci bir procesor yada effect pedali almak biraz gereksiz gibi, icinde zaten effect'ler var.

Bence Spider'i sat, uzerine de 1000TL'yi ekle, Jet City, Blackstar falan gibi bir amfi al, sonra da yavas yavas FX duzzersin gerekirse.

Acikcasi elindeki amfiye AxeFx de baglasan alacagin ses cok da kaliteli olmayacaktir. Ille MultiFX + amfi dusunuyorsan o zaman amfini Tech21 PE60 gibi flat eq'ya sahip bir amfi ile falan degistirmeye calis.
 
Prosesör kullanım açısından daha mı iyi pedal setupundan +ları - leri neler? ev ortamındayım öncelikle 1000tl param var demiştim onu amfiye harcayacağım çünkü modellmelei amfinin üstüne efekt olmuyor
 
Line 6 pod xt live satmaktayım içerisinde fx junkie ve metal pack yüklü. Adaptörü ve çantasıyla 600 tlye bırakıyorum. Ben her türlü kayıtta sahnede provada kullandım gayet gördü işimi. Prosesörün faydası tek bir cihaz taşıyarak her yerde aynı soundu almandır. Ama daha kaliteli bir sound istiyorum diyorsan analog setupu kablosu , adaptörüne kadar düşünerek ihtiyacın olabilecek her şeyi koyman gerekir. Masrafı daha büyük ayrıca pre-amp kullanabilmen için pedallarını sağlam bir anfile birlikte kullanman gerekir. Bu da her provaya her sahneye gittiğinde hurrrraaaa bir ton malzeme taşımak demek. Ayrıca geceleyin evdesindir kayıt yapasın gelir. Analog setup+anfi şeklinde kullanıyorsan önünü mikrofonlayarak sound alman gerekir ki gece saati biraz sıkıntı çıkarır sana. Prosesör kullandığında soundu dolu dolu direk olarak pc ye aktarabilirsin.
Yazıyı okuduğumda setupu yerin dibine sokmuş prosesörü yüceltmiş gibi bir tavır gözüküyor fakat öyle değil :) her yanıyla düşünmek gerekiyor olayı. Yoksa gerçek ses analog pedaldan gelir bütün prosesörler bunun simulasyonudur. İyi prosesörler daha iyi taklit yapar. ;)
 
Daha önce açılmış olabilir ama bende öneri almak istiyorum .Amfim Hiwatt G40 .İlk önce pedal setup kurmak vardı aklımda ama daha tecrübesizken yanlış seçimler yapmaktan kroktuğumdan dolayı prosesörde karar kıldım.Çok vintage tonlar istemiyorum hi gainli parlak distiortion tonları yeri geldiğinde tertemiz cleanler.Max fiyat 900tl .Vox,Boss,Line 6 arasında kaldım karar veremiyorum önerilerinizi bekliyorum
 
Zoom'ü düşünmez misin hiç?

Zoom G7.1 modeli senin istediğin fiyat fakat G9.2tt (twin pedal) kesin öneririm. Bu pedal ile neler yapılabilir hayal bile edemezsin. Biraz daha üzerine koymalısın tabi.
 
bunun tanıtımını izledim evet güzel bir prosesör fakat çok vintage tonlar vermiyor mu yeri gelince hi gain li distortion alabiliryor musunuz mesela tonlar arasında geçiş kolay mı cleanden distortiona veya crunch tarzı başka tonlara?
 
şöyle diyim bullettan tut children of bodoma kadar her tonu alırım . ama daha çok vintage için iyi bir prosesör . blues hard rock progresif falan için biçilmiş kaftan
 
Geri
Üst