Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

o kadar çıkıyorsan, 100 tl daha arttır, gt10 al derim. hem kafan rahat olur, hem kolay kolay pişman olmazsın. en azından uzun süreler pişman olmazsın. tabi aleti iyi kullanmayı bilmek gerek, fabrikasyon ayarlarıyla yetinirsen çok işine yaramaz, baya oturup okuyup, deneme yanılma olayına da girmen gerekiyor. komplike bir alet. çok ciddi sahnelerde kullanan çok büyük gitaristler de var aleti analoglarla destekleyip tabi. ha 900 tl'ye alan da duydum, nerden aldığın nasıl pazarlık yaptığın önemli ama ortalama 1000tl den satılıyor, mydukkan'da falan 1100 civarıydı en son.
 
900TL ye çok çok güzel analog setup kurulabilir.
Başlangıç için Wah+Drive+Delay+herhangi bir efekt pedalı gibi bir dizilimle başlayabilirsin. Amfin hakkında bilgim yok ama preamp katı çok iyi değil ise preamp pedalıda alabilirsin. Tabi birde delay için fx loop a ihtiyacın olacak. Bunların hepsi tamamsa analog pedallara yönelmeni öneririm. Evde hem line 6 x3 hemde 2 adet drive pedalım var. Sadece o iki drive pedalını kullanıyorum gerisini sen düşün :)
 
Analog pedalllar alacağım. Aklımda sansamp gt2, Wah, delay, booster ve chorus pedalı almak var. Yurtdışından getirteceğim, uygun bulursam yurtiçi 2.el de alabilirim. Hangi marka, model alsam bilemedim. Değişik gruplardan çalıyoruz. Aslı, Redd çaldığımız da oluyo, kaiser chief, muse çaldığımız zaman da. Yardımcı olursanız sevinirim :))
 
Wah icin jim dunlop tan istedigini ya da morley bh lerden birini al (amerikadan getirteceksen slashin yeni cikan wahini alabilirsin :D)
Delay icin analog delay al mesela ibanez ad9
Booster icin boss sd-1 alip modla (kaliteli bir entegreyle degistirmen bile baya bi fark olusturuyor)
Chorus icin joyo classic chorus al boss ce-2 ye en cok benziyenlerden
ya da ibanez cs9
(bulabilirsen 2.el boss ce-2
 
sansanmp gt2 ile behringer gdi21'in çok benzer ürünler olduğunu duydum. Bu iki aleti deneme şansı bulan olduysa beni aydınlatabilir mi? Metalpose, booster için ibanez ts9 önerdi bir arkadaşım. Kullanma şansın oldu mu hiç bu aleti?
 
Sd1 i modlamadan denedigimde ts9 daha parlak canli ve hos kaliyordu ama benim sd1 saplantim oldugu icin yine de sd1 kullaniyordum :) Modladiktan sonra ts9 ile karsilastirmadim ama modlu sd1 stock halinden kesinlikle daha iyi :D cok buyuk degisikliklerde yapmadim. Tercih meselesi denemen lazim, bisuru hos pedallar var :D (sirf overdrive/boosterlar denedigim icin sirf booster olan pedallar oneremiyorum kusura bakma :D) Sansamp gt2 pahali geliyorsa muadillerini alman daha mantikli olur. Behringerinkini denemedim ama mixerini kullandim, cok dip gurultusu yapiyor. Gerci ayni sorun gdi 21 de var midir bilemicem..
 
Geri
Üst