Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar Cort V2 marka gitarım var. 80'ler Hard'n Heavy çalıyorum genellikle. Amfimdeki over drive haricinde bir efektim olmadığı için efektör almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?
 
Boss GT-8 iyidir.Boss Me-50-70 de olabilir. En yaygın kullanılan GT-8. Hoş üretimden kalktı yeni serisi çıktı GT-10 onlar süper. Yada Line 6 Pod XT, XT Live falan da olabilir. Ciddi aletler. Kolay gelsin...
 
Zoom G2 ile Zoom G2.1u 'a baktım bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Arasındaki fiyat farkı ödemeye değer mi?
 
G2.1u da expression pedalı olması artı fakat o kadar fiyat farkı yaratacak bir ayrıntı mı şüphem var. Belki içinde ekstra farklı özelliklerde koymuşlardır G2 ye göre. Sıfır değilde ikinci el alabilirim dersen, Vox Tonelab St falan bak. Cidden güzel alet o da. İçinde bir adet lamba da var.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8195&gid=1516

Dediğim gibi 350TL nakit çıkıp ikinci el ürün alabilirim dersen, ME-50 falan da bulabilirsin. Hatta iyi bir araştırmayla 400 civarı GT-8 dahi bulursun. Bence biraz daha para biriktir belirttiğim üç seçenekten birine yönel. Ben olsam zoom serisine (9.2TT hariç) para vermezdim.

Kolay gelsin...
 
O tonu 4*12 kabin ve Peavey Randall gibi amfiler verir. Büyük ihtimalle tüplü amfi gerek. Tüm bunlara Dimebagın kullandığı distortionu koyarsan Dean gitarla işi bitirirsin.

O ton başka türlü yakalanmaz. Ama yakın birşeyler için sanırım çok iyi bir prosesör ya da amerikan malı bir distortion lazım... D.O.D., Radial Engineering vb. bişeyler.
 
bfdc demiş ki:
arkadaşlar benm x-6 ve 10 watt lık marshall amfim var bi pedal almayı düşünüyorum ama hayatımda hiç denemedim ve nasıl kullanıldığını da bilmiyorum neyse onu öğreniriz de tecrübesiz olduğum için nasıl bişey almalıyım acaba bilmiyorum bütçem max 80 tl kadar bu paraya nasıl bişi alabilirim ben de bi tane var diyerek satmaya kalkışmayın hemen almayacağım sadece samimi cevaplar istiyorum ve tecrübenizi benimle paylaşmanızı :!: ..

bfdc, eğer 10 watt anfinin üstüne şu an çıkamıyorsan en iyi yol Line6 Pod V.2'dir. Bence biraz sabret veya yazın işe gir, bir Line6 POD v.2 al, ondan sonra ister blues, jazz, ister hard rock veya death metal çal. Sıfırları 400 lira civarında. Forumda 200 liraya 2. elini satan birileri var. Yıllarca seni binlerce dolarlık amfiye, pedala muhtaç etmez. Tarz mı değiştirdin? Pod'unu değiştirmen de gerekmez. Daha sonra iyi bir transistörlü veya lambalı amfi alır yoluna Pod ile devam edebilirsin. Bu aleti bir araştırmadan pedal veya prosesör almaya kalkışma derim. İnternetten demolarını, videolarını dinle, fikir sahibi ol, sonra da alacağın aleti iyice bir dene.
 
Selam arkadaşlar. Biz Thrash Metal yapıyoruz, bu türe uygun bir distortion pedalı arıyorum. Ama old school çalmıyoruz çok fazla. Bu karakteristiğe uygun, hem çok çiğ hem de daha heavy tonlar alabileceğim bir pedal arıyorum. Tavsiyelerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.
 
anladığım kadarıyla sıcak tonlar istemiyorsunuz.old school istemediğinize göre daha yeni nesil donuk tonlar istiyorsunuz.kendi şahsi fikrim dostum,bir tane ehx metal muff al.yeri gelince sıcak yeri gelince donuk,soğuk tonları elde edebilirsin.ha tabi bu bir tek pedalla olmaz takdir edersin ki.kullanacağın amfi,manyetik seçimi ve yapacağın ayarlar (eq,comp...)doğrultusunda anca istediğin tonlara ulaşabilirsin.yoksa tek başına seni tatmin edicek "işte budur!" dedirtebilicek pedal yok.
 
Aslında metal muff düşündüm. Özellikle kendi boosterı olması etkiledi biraz beni ama işte sırf ona bağlı kalarak da tercih yapmak istemedim. Metal Muff'un tonlarına güvenemedim pek, baya sevmeyeni var çünkü ortalıkta. Yeri geldiğinde sıcak tonlar da arıyorum tabi. Thrash için yeterli olacağını düşünüyor musunuz? Manyetik, amfi falan sorun değil, tek başına pedalı değerlendirirsek..
 
Geri
Üst