Efektler Ve Parametreleri , Çesitli Ayarlar...

Bende dilim döndüğünce Compressor/Limiter pedalları açıklamaya çalışayım.

Bir çok çalgıcının es geçtiği bir ünite olmasına rağmen özellikle sahne ve kayıt ortamlarının olmazsa olmazlarındandır.

Compressor: Enstrumandan çıkan sinusiodal dalganın(ses oluyo bu=))
normalize eder. Yani sesin tepe noktalarını aşşağıya çekerken, düşük noktaları yukarıya taşır. Böylece daha düz/gün bi sese sahip oluruz. Bunun önemli bir avantajı da sesin "sustainini" yani uzunluğunu arttırmaya yardımcı olur.
Limiter: Sadece tepe noktaları kesen, aşşağıya çeken pedal çeşididir. Compressorlerle de aynı iş aşşağıda açıklayacağım şekilde yapılabilir.
Expander: Aslen Compressor'ün tam aksi şekilde çalışır. Compressorlerle birlikte kullanılarak "teoride" sesin dip gürültüsünü keserler.

Compressorler üzerinde bulunan ayarlar.

Output(Level): İşlenmiş sinyalin ne oranda çıkacağını belirtir. Efektin sesi ne kadar etkileyeceğini ayarlayabilirsiniz.

Tone: Internal bir EQ olarak düşünün. Daha bas ya da daha tiz tonlar elde etmek için...

Attack: İşte bu önemli. Compress edilecek sesin üst noktaya ulaşana kadar geçireceği zamanı belirler. Yani basitçe comp efektinin devreye girerkenki gecikme süresidir.

Sustain(Treshold): Sesin ne kadar compress edileceğinin ayarıdır. Bunu belli bir seviye altında tutarsanız, Limiter olarak çalışacaktır pedalınız.

Yanlışım varsa düzeltmelere açıktır. Umarım yardımcı olmuşumdur
 
Gitar Vürtiözü Rıza Bükenin Şarkı Repartuarı

Şebnem Ferah'ın son resimleri yüklendi
Sohbet odası açıldı
Yeni kız fotoğrafları yüklendi

bunlar nedir böyle ya. offff offff ne günlere kaldik...
 
Bu bölüm kayıt - efekt parametreleri için açılmış. Sen sorunu "Müzik Enstrümanları" bölümündeki Ibanez başlığına ya da yine aynı bölümdeki sabit duran "Gitar ve ekipmanı ile ilgili herşey" başlığına yazarsan hemen cevap alırsın.
 
Arkadaşlar Zoom Gfx-8 kullanıyorum. Ancak Jam Play özelliğini bir türlü kullanamadım. Eğer bilen bir arkadaş varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim. Ayrıca Gfx-8 kullanımı anlatan Türkçe bir PDF dosyası veya site biliyorsanız paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Arkadaşlar gene çok kazık bi soru sorucam içinizde prof.elemanlar warsa zaten sorun yok:)

Ben koyu bir NEVERMORE hayranıyım.hayatmda taptığım 2.grup.Şİmdi ne alaka diceksiniz.Hemen sualime geçiorum.
"NEVERMORE - DEAD HEART IN A DEAD WORLD" en sevdiğim albümüdür.İstediğim şu ki bu albimdeki gitar tonunu nasıl yakalarım...%100 deilsede % 70 yeter:)
hayatımda saihp olmak sitediğim tonlar arasında 1 numarada..bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Ben yılalrca bu tonu nası yapim die uğraşırken admlar 10 dakkada yapıoar ya ona yanarım:)
 
Ton yapmak için birçok ögenin biraraya gelmesi lazım. Eğer istediğin gitaristin ekpmanı sende varsa bayağı yaklaşırsın o tona. Ama yoksa, en azından aynı gitar ve amfisi lazım. Onun dışında tuşe de önemli.
 
merhaba arkadaşlar. Bende yüklü miktarda feed back sorunu var. Bunu önlemek için boss noise supressor aldım fakat sadece evdeki gürültüyü kesti. Stüdyoya gittiğimde aynı sorun devam ediyor. Ekipman: cort evl k4 gitar boss md2 boss ge7. Acil çözüm gerekiyor.

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
DiMarzio, Seymour Duncan veya EMG gibi iyi bir manyetik seti alman ve iyi bir kablo (ibanez, neutric vb) seni kurtarır bence. Bu feedback sorunu zayıf manyetiklere çok gain vermekten kaynaklıdır çoklukla.
 
darksideinme demiş ki:
proxx demiş ki:
selamlar;
bende boss gt-3 var. elindeki patchleri benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.ya da indirebileceğim bi internet sitesi...
teşekkürler...

selam,
ben de 6 senedir boss gt-3 kullanıyorum. Ondan önce zoom 505 vardı ve gt-3 ile geçen ilk senemde hep neden mis gibi zoom'u sattım diye düşünüyordum ama bir kere çözdükten sonra kullanmayı sınırsız ton elde edebilirsin..

şuanda pedalım yok bulunduğum yerde o yüzden biraz ezbere yazıcam.
Öncelikle yepyeni bir ton ayarlamak için Edit tuşuna basmanı ve orda çıkan her değeri sıfırlamanı öneriyorum. Çünkü zaten daha sonra ana menülerden seçtiğin tonlar onların değişmesine neden oluyor.

Ardından ilk olarak Preamp menüsüne girip istediğin tonu seç. istediğin tonun alt menülerinde de bu tonun Gain'ini low-medium-high arasından istediğini seç. Benim tavsiyem gain olarak "medium" çünkü "high" da diğer efektlerden ne seçersen seç doğru düzgün temiz bir ton elde edemiyorsun mutlaka gürültülü oluyor.

Seçtiğin tonun EQ ayarlarına girmeden önce OD/Distortion ayarlarından hoşuna giden bir ton seç (distortion 1-2, metal gibi tonlar başarısız ne yazıkki) seçtiğin tonun drive'ını gürültülü olmayacak ve seni tatmin edicek bir yere getir. EQ ayarlarını sonrasında yap.

Ardından en çok işini görecek olanlar Reverb ve compressor-limiter tuşları olacak, tabii reverb'ünü ve compressor'ünü amfinden, mixerinden veya bilgisayarından falan temin etmiyorsan..
reverb'ü hazırda olanlardan birini seçsen olur ama istersen zamanlarıyla oynarsın o kolay.
compressor ve limiterlarda ise hazır olanlar pek güzel değiller, hazırlardan gürültü yaratmayacak bir tane seçmeli..

Master kısmından da gürültü engelleyicisini ayarladığın tonu fazla baskılamayacak şekilde ayarlarsan çok temiz tonlar elde edebilirsin.

Bir de pedal menüsünden pedalın ses fonksiyonunu iptal edersen her açtığında o tonu ayarladığın yükseklikte çalar böylece tüm tonlarını da eşit yükseklikte ayarlamış olursun..

bunları yaptıktan sonra chorus, delay gibi istediğin efekti verebilirsin. Ben chorus kullanmayı pek tercih etmiyorum, kaotik oluyor sesler..
Bazı değişiklikler yaptım yazıda, umarım yardımcı olur..
 
slm bende bir tane zoom g1x processor var ama cok guzel ton(dist,delayvb)yazamıorum tarzım metal ama rock ta çalıorum kullanan varsa beni yonlendirebilirmi ton yazımı hakkında şimdiden tesekkurler
 
Geri
Üst