Turkrock Başkanlığa Ne Diyor? ( Anket )

Turkrock başkanlığa ne diyor?

  • Evet

    Oylar: 22 5.6%
  • Hayır

    Oylar: 357 91.1%
  • Fikrim yok

    Oylar: 13 3.3%

  • Toplam oy veren
    392
Hitler önce komünistleri tutuklattı. (hdp) Sonra yetkileri eline alıp (şu anki referandum) sosyal demokratları dağıttı (chp). Bütün parlamento onun "nsdap" (akp) partisine ve onu destekleyen diğer partilere kalmıştı. (mhp) 1930'lara gelindiği zaman Nsdap (akp), ülkeyi yöneten tek güçtü. Almanya 3. Reich olarak parti devletine dönüşmüştü. Hitler (günümüzdeki malum şahıs) hem ordunun başkomutanı hem ülkenin devlet başkanı ve başbakanı hem de partinin genel başkanıydı. Adolf hitler ırkçıydı. Diğeri mezhepçi (sünni). Yahudilerden ve komünistlerden nefret ederdi. Öteki kürtlerden ve komünistlerden nefret ediyor. Hitler yalandan reichtag meclisini yaktırdı. Öteki yalandan darbesiyle kendi meclisini helikopterlerle taradı. Bu kadar benzerlikten ve bu kadar ibret alınması gereken olaydan sonra ( bedeli 2. Bir dünya savaşı ve 60 milyon insanın ölümü olmuştu.) Hala aynı hataya düşüyorsanız, pes artık sevgili forum ahallisi.
Hdp nin tutuklanmasında kesinlikle sizinle aynı düşünmüyorum. Bence bunu Hitler'den örnek vermek gerekirse Alman piyasasını durmadan sallayıp ülkeyi batırmaya çalışan Yahudileri toplama kampında toplaması diyebiliriz
 
O zaman:

1-
image001110.jpg


2-
buyuk-resme-bakmak-lazim-karikaturu.jpg



Bu insanların eline kalmış vaziyette demokrasi geleceğimiz. Demokrasilerde cehalete yer olmamalı. Bence bir kesim aydın geçinenler bunun farkına çok güzel vardılar bu dönemde.
 
@Grimreaper21 yanlış hatırlamıyorsam hukuk okuyordun. Başkanlık sisteminin genel hatlarıyla sert kuvvetler ayrılığı gerektirdiğini en iyi senin bilmen lazım. Ben Amerika'da ki gibi bir başkanlık olsa ve federal bir yapıda olmasa desteklerim ama bu çok farklı bi sistem. Gene de iyi ya da kötü bunlar demokrasiyi kullanmıyor veya kötü kullanıyor diye kötü ile kötü olmak mı gerek. Yanlışa yanlış ile mi cevap vermek gerek.
@Gitarist Değil
Ben evet diyenlerin neden konuşmadığını anlamıyorum. Özgür bir platformda kendilerini dile getirmeleri lazım. Ama benim ev arkadaşım bu paketi onaylıyor. Onun düşüncelerini ben kısaca ifade etmeye çalışayım.
Parlementer sistemin yarattığı istikrarsızlık ve herhangi bir ülkenin yükselmesine sebep olan olayların başında dolaylı olarak başkanlık vardır. Örnek vermek gerekirse; sanayi devriminde Krallık ile yönetilen İngiltere, başkanlık ile yönetilen Amerika, Ataturk donemi tek partili turkiye, bugün sanayisinin hitlere borçlu Almanya vs... Yakın tarihten vermeye çalıştım. Şuan başta ki adama güveniyor ve iyi şeyler yapacağını düşünüyor. Bu düşünce meselesi.
Öbür taraftan risk olduğunu rasyonel bütün evetçiler biliyordur diye tahmin ediyorum. Uzun vadede denetimin islevsizligi gibi. Yeni paket riskli, çok iyi de çok kötü de olabilir. Şuan ki düzenimiz daha az riskli. Eğer bu paket geçerse ben kısa zamanda daha duzeltilecegini düşünüyorum. Temennim geçmemesi ama evetçileri bu kadar radikal görüşleriniz doğrultusunda aşağılamak bence haddinize değil. Daha objektif bakmaya çalışın. Akpnin sürekli Erdoğan ne derse yapacak bi %20lik kesimi vardır. Aynı şekilde sizde Erdoğan ne derse yapmayacak kesime düşmeyin. Yani anlatabiliyor muyum derdi mi? 80ler dönemine dönmesin Türkiye
 
Bu cumhuriyet bize çok arkadaşlar, dibi görmeliyiz bence. Yazılmış mı daha önce bakamadım, yazıldıysa da şimdiden kusura bakmayın.
"Her halk hak ettiği şekilde yönetilir."
Cumhuriyet bize geniş geliyor.
Hayır'lı işler.
 
İzahı budur şu anki başkanlığın. Normal bir meşrutiyet değil bu sevgili @gretschci bu hitlerin meşrutiyeti, abdulhamitin meşrutiyeti. Kısaca meşrutiyet adı altında monarşi.
Biliyorum bende biliyorum. Ben zaten bu paket başkanlık sistemi değil diyorum. Başkanlık böyle birşey değil. Başkanlık kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sistemdir. Senato çok farklıdır türkiye'den. Her an dengeler değişebilir. Ben zaten bu sisteme hayır diyorum. Başkanlık olsaydı evet derdim. Ama benim demek istediğim çok radikal görüşlü çok fanatik olmanız. Yanlış bence.
 

Dosyalar

  • IMG-20170121-WA0009.jpg
    IMG-20170121-WA0009.jpg
    79.4 KB · Gösterim: 222
Biliyorum bende biliyorum. Ben zaten bu paket başkanlık sistemi değil diyorum. Başkanlık böyle birşey değil. Başkanlık kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sistemdir. Senato çok farklıdır türkiye'den. Her an dengeler değişebilir. Ben zaten bu sisteme hayır diyorum. Başkanlık olsaydı evet derdim. Ama benim demek istediğim çok radikal görüşlü çok fanatik olmanız. Yanlış bence.
Şahsen cumhuriyetten öte köy yok benim için. Modern bir devlet başkanlığı dahi olsa desteklemezdim. Kaldı ki malum şahıstan da nefret eden biriyim. Gerçi hali hazırda hem yasama hem yürütme hem de yargı iktidar partisinin elinde pek farketmiyor yönetim olarak. Ama burda amaç oligarşik parti yapılanmasını ve güçler ayrılığını kaldırıp totaliter bir dikdatörlük rejimine geçirmektir. Bu referandumda evet çıkarsa en azından yönetimdekileri değiştirme şansı varsa bile kaybedilecektir.
 
Atatürk'ün değerinin iyicene düşeceği. yobazların ülkeyi iyicene ele geçireceği, şeriata doğru gideceğimizin gerçeğidir başkanlık. Tabi bu kötü şeyleri başkanlık kendisi yapmıyor. Kim olduğunu bilirsin sen yapacak bunları elindeki başkanlık gücüyle.
 
?

Tüm renklerin allah belasını versin, ok, peki senin rengin ne?

Öyle herkese giydirerek olmaz bu işler.

Benim rengim yok, fikirlerim var. Bugün bir renge bağlı olanlar, yarın o rengin başarıları kadar hatalarından da sorumlu olur.

Herkese giydirilerek olmayacağının ben de farkındayım ancak giydirdiklerimin fark edemediği, içinde bulundukları vatan kurtarma tandanslı ıslak rüyalarının, gerçekçi olmayan, birileri tarafından yaratılıp, birileri tarafından da pompalanan halusinasyonlar olduğu.

Ne evetçilerin, ne hayırcıların alet oldukları propagandaların sonucunda vaat edilenler gerçek olmayacak. 1938 den beri bu şekilde ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hala aynı patikada daire çizmekle kalmıyor, kendi çizdikleri dairenin diğerlerinden doğru olduğuna inanıp, diğerlerini örseliyor, ötekileştiriyor.

Umarım düşüncelerimi önceki mesajımdan daha net anlatabilmişimdir.
 
MEB'in yeni müfredatından detaylar: Evrim ünitesi çıkarıldı, Atatürk konuları azaltıldı - Diken

Nereye doğru gittiğimizi görmek adına bir haber,belki görmüşsünüzdür ama olsun,bulunsun yine de.Evet demeyi düşünen arkadaşlar okursa belki fikirlerini tekrar değerlendirebilirler.Kararsız kalıp fikrim yok diyenlere de az çok fikir verebilir.
Bu arada arkadaşlar fazla saldırmak iyi sonuç vermiyor.Onun yerine,fikirlerimizi daha saygılı ve karşıdakini aşağılamadan söylersek daha yapıcı oluruz diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst