Family Guy

Kardeşim ne gerek var böyle şeylere, tahrik etmeyin pusudaki Simpsons fanlarını, fena döverler sonra.. : ) Bu arada dediğim bölümü de buldum, 3. sezon 20. bölüm. Wikipedia'dan şöyle bir bilgi kısmısı vereyim:

http://en.wikipedia.org/wiki/Road_to_Europe

"While on a bus top tour of Munich, Germany, Brian notes that the tour company’s brochure includes no information on German history from 1939 to 1945, during World War II; the tour guide claims that Germany went on vacation for those years, and did not invade Poland but they had been invited and punch was served. Brian and the tour guide also argue about German novelist Thomas Mann. The tour guide gets furious at the accusations Brian makes and says (in German) “Sie werden sich hinsetzen! Sie werden ruhig sein! Sie werden nicht Beleidigung Deutschland!” meaning “You will sit down! You will be quiet! You will not insult Germany!” while holding up his arm in a Nazi salute (which is, in fact, illegal in modern day Germany)."

:D :D
 
tahrik amaçlı yazmadım. burası family guy başlığı sonuçta.
simpsonsı yıllarca izledim ancak her nekadar karakterler ve konular esinlenilmişte olsa, mizah açısından simpsonsla kıyaslanılmayacak kadar üstündür.

simpsonsa olan bi sinirim yok sonuçta ancak yılların klasiği olması onu sevenlerinin gözünde yeni benzerlerlerinden üstün kılıyor ve family guyın daha komik olduğu kabullenilemiyor simpsons hayranları.

önyargısız ikiside izlnirse arka arkaya hangisinde kahkahalara boğulduğunuzu görceksinizdir.
 
dizinin basık kafalı veledi stewie'nin bir filmi var arkadaşlar. "stewie griffin: the untold story" filmin adı. diziyle tabii ki bağlantılı ama ayrı bir film yani. izleyin.
 
1,5 saat kadar; 700 MB tutarında bir dosyadır kendileri. Bir kaç ay önce izlemiştim ama pek de bir şey hatırlamıyorum; tekrar izleyeceğim. Bu arada taa 25 Kasım 2007'de 6. sezonun 7. bölümünde ara vermiş olan dizimiz nihayet başladı 13 Ocak'ta yayınlanan McStroke isimli 8. bölüm ile. Fakat bu grev ne menem iştir arkadaş; onun arkası da 17 Şubat'da gelecek ama nete düşmüş durumda sanırım. Ben ikisini de izlemedim henüz. Ve sanırım CNBC-E'de de yayına dönerse 5. sezondan başlayacak. Şu 1 küsür senedir hayatıma inanılmaz renk kattı ve salyalar saça saça takip ediyorum. Tüm bölümleri izleyince şunu görüyoruz; bu yutubda filan dönen best-ofvari kliplerin hatırı sayılır bir kısmı 4. ve 5. sezondaki olaylardan alıntıymış. 6. sezona devam edenler özellikle Stewie Kills Lois ve Lois Kills Stewie bölümlerine dikkat etsinler.. :)

Stewie'nin siyah elbise ve bere ile gemiye yaklaşması, sonrasındaki bölümde de Beyaz Saray'da Lois ile ettikleri kavga izlemeye değer. 6. sezonda değil ama A Takımı'nı taklit ettikleri bölümde de altıma ettim. Hepsi hızlı hızlı hareket ederken Joe'nun kendisi için arabanın arkasında açılan özel bölmeyi beklemesi ve o aradaki durgunluk kopardı beni. İlk 2 sezonun ardından Stewie ve Quagmire filan işin içine daha fazla sokulmaya başlandıkça çok daha fazla keyiflenmiş bence dizi. Quagmire'ın evdeki partide Chris ile birlikte duran Meg'e doğru yaklaşıp konuştuğu kısa bir yer var mesela. Bunu anlatınca olmaz mutlaka izlemek lazım oradaki gidişini.. :D

Q: Hey Meg, 18 yet?

M: No.

Q: Hey Chris, how are you?

C: Well im glad t...

Q: Alll riggghtt.. (İçkisini yudumlayarak yürür)

Ahahah sonra bir de akrobasi uçakları ile katıldığı bir turnuva var. Sırasıyla 2 tane çekici kadın resminin olduğu büyük reklam panolarını tam kadınların vajinalarına denk gelecek şekilde uçağıyla delerek geçiyor ve 3. panoda nispeten itici bir kadın spikerin resmini görünce "Uh, gonna need some help" diyip hemen arkadaki Jack Daniels panosunu delip geri gelerek o kadının panosunu deliyor; vallahi koptum billahi koptum.. :) Sözde iki satır sadece Untold Story ile ilgili yazacaktım ama uzadı. Son olarak şunu da eklemem lazım; 4. sezonda PTV bölümünde FCC'ye söyledikleri şarkı ve bunun Emmy ödül töreni için değiştirilmiş versiyonları var, onlar da harika. Mp3'lerini indirdim dinliyorum vallahi her türlü.

http://www.youtube.com/watch?v=ttTmp2H6CIU
Make a joke about your bowels and they order in the troops
And a baby with a brain could tell them everybody poops

Take a tip take a lesson, you'll never win by messin' with the fellows at the freakin' FCC

So they send this little warning they're preperad to do their worst
And they stuck it in your mailbox hoping you could be cowersed
I can think of quite another place they should've stuck it first

They may just be neurotic, or possibly pscyhotic, they're the fellows at the freakin' FCC

Here's the plain situation, there's no negotiation with the fellows at the freakin' FCC!..



http://www.youtube.com/watch?v=B8GisKZyOwU
You've got Scrubs on NBC in season seven and a half
With the antics of belovable and talanted Zach Braff
Who reminds us that a sitcom doesnt have to make you laugh

CBS was once a network that was reverent and clean
But today they've got some shows that are remarkably obscene
Like the show about a little boy who lives with Charlie Sheen

ABC has got a lineup that's refreshing and alive
With it's hits like Desperate Housewives just continuing the frime
And those women look sensational for being sixty-five

Now the Peacock's having trouble simply staying in the race
So i hear they're bringing Seinfeld back to save a little face
And i hear Isaiah Washington is taking Kramer's place..


:D :D
 
İzleyen var mı son 2 bölümü? Son bölümde pek güldüğümü söyleyemem, James Woods olayında komiklikler var tabii ama 8. bölüm harikaydı. Peter'ın bıyıklı adam modları ile Stewie'nin okulda karizma takılıp en havalı kızı ayartması ve akabinde intikam almak için okulun ortasında öpüşürlerken soyunarak "Bebek taciz ediliyor" demesi süperdi. Çıplak halde çıkış kapısına doğru yürüyüşüne de dikkat.

Haydi bakalım; yayın tarihleri de bir düzene girerse daha iyi olacak.
 
The Simpsons'la hep karşılaştırılan ama bence karşılaştırılmaması gereken çizgi dizi.

Simpsons 1989'da ortaya çıkan ve o zamanın espri ahlak anlayışına göre gerçekten cesur sayılabilecek öğeler barındıran bir çizgi film, hepimizin ilk göz ağrısı ve gerçekten çok komik. Şu da var ki, Simpsons çıktıktan sonra arada bir sürü daha cüretkar, daha absürd, şiddet cinsellik gibi konularda sınır tanımayan bir sürü sit-com, çizgi dizi, film vs... yapıldı. Böyle olunca Simpsons'ın genel yapısı her ne kadar sempatik gelse de biraz çağ dışı kaldı diyebiliriz. Yine de güzeldir hiç bir lafım yok.

Family Guy ise 1999 yapımı ve bu arada geçen 10 senenin avantajını barındırıyor. Hem televizyonlarda artık daha fazla sınırsızlık var (Bir yandan daha fazla sınırları da getirse de), hem de ilk çıkış yapısı bakımından daha absürd ve yukarıda bahsedildiği gibi cüretkar. Açık açık sakat bir insana, sen sakatsın yapamazsın denilebiliyor (Dışardan bakınca kötü görünse de çizgi filmi izleyince sahte ahlak yapısına getirdiği eleştiriyi anlayabiliyorsunuz.)

The Simpsons, South Park gibi çizgi diziler olmasaydı, Family Guy'da olmayabilirdi. Bunun yanında Family Guy'ın çekirdek aile yapısına bakıp The Simpsons özentisi demek çok yanlış olur. Binbir çeşit sit-com var klasik aptal ama sevimli baba, evin daha mantıklı tarafı olan anne, itişen çocuklar (Biri aptal diğeri zeki, ikisi de aptal vs...) ve ailenin evcil hayvanı. Family Guy'da bu konsepti alıyor ve bence çoğunun yapamadığı bir şekilde çok başarılı uyguluyor. Stewie Griffin ve Brian Griffin kadar orjinal ve başarılı canlandırılan karakterler görmedim ben (Seslendirmelerindeki doğallık, günlük hayat diyalogları vs...)

Bu kadar şeyin yanında, bunları düşünmeye gerek kalmadan rahatça izlemek gerek. Saçmalığın sınırlarını zorlayan gerçekten çok ama çok komik bir çizgi dizi Family Guy. Grev nedeniyle ara verildi hatta yapımcı Seth McFarlane'in izni olmandan bir iki toplama sahnelerden oluşan sahte bölümler çıktı sanırım.
 
simpson ile family guy arasında çok fark var.bi kere simpson genel izleyici için ama family guy +7 yani family guy'da daha absürd,daha olağandışı sahneler

var.simpson sanki daha çok çocuklara hitap ediyor.ayrıca family guy'daki esprileri anlamak için belli bir mizah olması gerekiyor insanda.bazı muhabbetleri anlamak zor

geliyor kimilerine.mesela bir bölümünde peter yahudi cemaatine sesleniyor (konuşma tıpatıp aynı değil ama aşağı yukarı bu şekilde) ''geçen hafta bir televizyon

baktım,çok hoştu.2000 dolar fiyatı vardı ama ben 'bizim' ticaretimizi kullanarak 500 dolara aldım'' diyor.yani burda yahudilerin ticar hileleri olduğunu vurguluyor.
 
olaganüstü bir cizgi dizi belkide bir numara her bölümde ünlülerle dalga gecmesi süper 2.sezonda edi ve büdünün oldugu bir sahne vardı gülmekten ölüyordum
 
Geri
Üst