Kırılan Gibson Les Paul Custom Headstock'u

Konuya yazmayacaktım, sonucu merak edip bekleyenlerdenim ki do re müzik müdürü olduğunu söyleyen kişi (umarım bizi trollemiyorsa), - eskiden gitar bile deneyemiyordunuz, kimse dükkanda yüzünüze bakmıyordu, artık istediğiniz gitarı deneyebiliyorsunuz - yazınca aklıma 70'lerdeki ekmek -tüp -hastane kuyruklarından bahsedip 50 yıl sonra bile bu yüzden şimdi olmadığı için oy isteyen iktidar aklıma geldi. Hoş, hastanede kuyruklar hala var tıpkı sizin, 14 yaşında hayatında ilk kez gitar alacak bir çocuğa 10 bin euroluk gitarı denetmeyeceğiniz gibi. Şu Türkiye'deki ölümü gösterip sıtmaya razı etme kültürü ne zaman bitecek kaldı ki siz, 16 yaşındaki bir çocuğa 3000 bin euroluk gitarı siz geçmişteki gibi denetmeseydiniz şimdi bu konuyu açmaya sebep olacak bir gitar satışı dahi yapamayacaktınız.

Geçmişteki tünel esnafı da bu yüzden battı zaten. Siz de geçmişteki müşteri ilişkilerine dönmek istememenizin sebebi, bu dükkanlar gibi kaybolup gitmek sanıyorum. Eskisi gibi tünel esnafının tek alternatif olmayışı, thomann.de gibi opsiyonlar bir tık ötede iken siz bu konuda, tabiri caiz ise - cici - davranmanız gerekiyor. 90'ların Türkiye'sinde yaşamıyoruz. Bunu yaşamak için zaten yapmak zorundasınız.

Yani, kimseyi sevdiğiniz için o gitarları denetmiyorsunuz herhalde. Durum bu iken 3000 euroluk gitarı 16 yaşındaki bir insana satarken sen boşver bunları al şu 500 tl'lik ibanezi otur adam gibi gitar çalış dememişsiniz ki şu an bu gitar bu başlığa konu olmuş. Kimin gitar çalıp, çalmadığı kimseyi ilgilendirmez. Belki, adam koleksiyonerdir, gitar almayı seviyordur sadece. Çalmayı bile bilmiyordur gitara bakmayı seviyordur vs vs.. Leo Fender de gitar çalmayı bilmiyordu. Belki de Do re Müziğin sahibi de gitar çalmayı bilmiyor , piyano çalmayı bilmiyor ama satıyor ne kadar ayıp aaa mı demeliyiz ? Bir müdürün ağzından yazıldığına inanamayacağım kadar da kötü ve lüzumsuz üslup ve kelimelerle dolu olunca acaba bizi trolleyen birisi mi ki diye düşünmeden de edemedim.

Bu, gerçekse hiç komik değil trollse de..
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar

konu da benim adım geçtiği için yazıyorum bu iletiyi.

Adım Yaşam. Doremusic de çalışıyorum. Çinili han mağazasının müdürüyüm. Normal şartlarda bir foruma üye olup orada ki konu başlıklarına cevap verme alışkanlığım malesef ki yok. Konunun hassiyeti ve sağlıksız bilgi birikintisinin önüne geçelim istedim. Çalıştığım firmayı övmeyerek başlıyorum;

Sevgili arkadaşlar biz müzik aletleri sektörü çalışanları olarak olaylara bakış açımız ve düşüncemiz sizin düşündüğünüz gibi olmayabiliyor. Fakat kendimce iyi niyetli düşünmeyi misyon edinmiş birisi olarak bir çok arkadaşımıza ilettiğimiz durumların başında çalışan ve müşteri iletişimi geliyor. Yaşından ötürü hatırlayanlar bilir daha önceleri herhangi bir müzik aletleri mağazasına girip ürünleri incelemek veya herhangi bir ürün denemek neredeyse imkansızdı. Çalışanların kötü davranışları, kötü muamele ile karşılaştığımı ben hatırlıyorum.

Biraz nefretimi kusacağım izninizle; şimdilerde durum böyle değil biliyorsunuz. En azından insanlara(müşteri ayırt etmeksizin) iyi davranmaya çalışıyoruz. Sektörde ki diğer firmada ki arkadaşlarımızında böyle davranmaya çalıştığına eminim. Sizlere kendimce tavsiyem öncelikli olarak üslup problemidir. Bu tarz forumlarda bilgi paylaşmayı, akademik yazılar paylaşmayı ülkemizde ki çok çok değerli müzisyenler ve sektör çalışanları olarak konuşuyoruz ancak bizi bundan mahrum eden durum hem zamanımızın kısıtlı olması hem de yardım isteği olarak açılan başlığın altında ki yazıların bazılarında karapropaganda yürütülmesi.... Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için açma gereği hissediyorum konuyu; bu başlık altında ki tüm yazılan yorumları okudum. Biraz üzüldüm, biraz sinirlendim, biraz umutlandım ve son olarak büyük ölçüde hayal kırıklığına uğradım. Hayal kırıklığının nedeni onca yorumun içinden bir kaç yorum haricinde konunun sağlıklı bir çözüme kavuşmasını öneren veya tavsiye eden kişilerin olmaması...(burada saldırganlık yapmadan gerçek manada gördüğüm eksikliği iletmeye çalışıyorum affınıza sığınarak)

yok b-stock yok fatura,yok esp nin sap olayı,yok bilmem ne... Hanımlar, baylar; bunları boşverin! Oturun gitar çalışın,gitar çalın.... Gitarlardaki bu tarz sıkıntılara cevap vermek ve kendini dünya klasmanında kanıtlamış olan luthierler in işine daha fazla bulaşmayın! Hak verirsiniz ki 100 yılı aşkın süredir gitar üreten Gibson... ! Eğer yerli luthierlerden destek, yardım, fikir almak istersenizde doğru üslüpla yaklaştığınız sürece ülkemizde ki ustalar size ellerinden gelenin en iyisini yapmak veya çözüm sunmak için uğraşırlar. Çünkü adamların işi bu! Ortada sapı çatlak olan bir gitar var. Bu gitar ile ilgili müracat edilmesi ve karar vermesi gereken muhattap doremusic ve gibson dır. Gitar doremusic den alındığı için firma ismi veriyorum. Eğer ki zuhal müzik den alınmış olsa idi tabi suretle zuhal müziğe danışılması gerekirdi.

Bu tarz durumlarda sağlıklı düşünmek öncelikli. Konu başlığı cumartesi günü açılmış fakat ben konuyu pazartesi sabah 10:33 de öğreniyorum. Hatta mağdur arkadaşımız bana ulaşmadan ben ona en hızlı ve kolay seçenekler sunarak ulaştım... Bu konu başlığı altında firmaları linç etmeye çalışmak, ona buna bok atmak mübahmış gibi görünse de öyle değil! en küçük firmasından tutun en büyük firmasına kadar bu sektörü ayakta tutmaya çalışan insanların emeklerini, yatırımlarını, çabalarını bir forum başlığı altında yerle bir etmeye çalıştıkça, izlediğimiz videolarda ki çalım hatalarını boklamaya çalıştıkça ne zihniyet değişir nede ülkemizde bilinç seviyesi yükselir. Bu forumlarda ki ego yu ben Sarp Maden de görmedim abiler.! bu ego yu ve içi boş bilmişliği Cenk Erdoğan da görmedim...! Erkan hoca da görmedim!


Yapmayın! Doğru iletişim ağı kurmadan yorum yapmayalım olur mu... bu başlığa ayıracağınız vakti gitar çalışmaya ayırsak hayvan gibi gitar çalıyor oluruz inanın...


Sevgili arkadaşlar vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler... Yukarıda yer yer haddimi aşmış isem affola... Amacım daha doğru zeminde daha doğru bilgiler ışığında hobimizi, işimizi yani müziğimizi yapabilmektir.


saygılar.
Bir dükkan çalışanının bu şekilde niteliksiz ve ukalalık içeren bir mesaj yazdığını ilk defa gördüm.
Ne yapacakmışız, bunları bırakıp gitar çalacakmışız... Yok yav?
Herkes haddini bilse hiçbir problem çıkmaz zaten, en başta da esnafın haddini bilmesi lazım.. Dolar dayanmış 4 tl sınırına, beyefendi gelmiş "iznimizle nefretini kusuyor", sen ilk önce adam gibi firmana yakışır açıklamanı yap, kimseye akıl vermeye kalkışma, herkes kendi değerlendirmesini yapar merak etme.
 
Firma sadece sorunu çözerek artı puan kazanabilecekken, mağaza müdürünün son derece rahatsız edici bir üslupla savunmaya geçmesi daha fazla antipati toplamak dışında bir işe yaramadı.Bu yazıdan anladığım Do Re müzik için Sarp Maden veya Erkan hoca kadar değerli değilim, öyleyse bende paramı bana değer veren bir işletmeye vermeyi tercih ederim. Bu arada kendileri scarf joint diye bir şey duymuş mu merak ediyorum.
 
Son düzenleme:
Bu başlık sağlam davalık olur. Umarımda olur, çünkü arkadaşlar ben kendi adıma bir tane daha bana iyi davranan müzik mağazasını genç arkadaş gibi gereksizler yüzünden kaybetmek istemiyorum.

Gibson e-posta yolladı. e-posta'da eğer headstock kırıksa ve tel kalınlığı sağ duyu ile kabul edilemeyecek kadar arttırılmışsa bu bir misuse'dur ve garanti dışıdır denildi. Bana kalırsa 1 sert tel kullanmak kabul edilemeyecek bir artış değil ve garanti bozulmamalı. Açık açık SGR gibi belirtilmeli.

do-re böyle bir şey yazmaz arkadaşlar...
 
Bu başlık sağlam davalık olur. Umarımda olur, çünkü arkadaşlar ben kendi adıma bir tane daha bana iyi davranan müzik mağazasını genç arkadaş gibi gereksizler yüzünden kaybetmek istemiyorum.

Gibson e-posta yolladı. e-posta'da eğer headstock kırıksa ve tel kalınlığı sağ duyu ile kabul edilemeyecek kadar arttırılmışsa bu bir misuse'dur ve garanti dışıdır denildi. Bana kalırsa 1 sert tel kullanmak kabul edilemeyecek bir artış değil ve garanti bozulmamalı. Açık açık SGR gibi belirtilmeli.

do-re böyle bir şey yazmaz arkadaşlar...
0.10 tel takarak garanti bozulsaydı tel firması kalmazdı ortada. 0.9 ile ömür geçmez çünkü (sevenine saygım sonsuz)
önceki mesajımı, mesajınızı yanlış anladığım için sildim.
 
Durum gerçekten trajıkomik bir hal aldı :) Yani bir tarafta panik halinde genç bir kardesımız can havli ile bir başlık acıyor sonuclarını dusunmeden, bir taraftada konudan tamamen sapıp olayı egoya bağlayan Do-re mağazası müdürü Yaşam bey var... Yukarda @1nsanetr haklı olarak bana iyi davranan bir mağazayı bir kişi yuzunden kaybetmek istemem demiş.. Haklıda kendisi ama soyle de bır durum var.. Can havliyle başlık acan genc bir kardesımız için diğer müsterilerini silecek magaza, mekan, kişi yada kurulus varsa acıkcası benım de o kurulusla ısım olmaz. Zaten bu davranısı yapabilen yada yapabilecek bir dukkan varsa, daha bir kurulus olamamıs demektir. Ama Do-re'nin sagduyulu bir fırma olduguna ınanıyorum ve ıkı tarafta umarım sorunsuz bır sekılde derdını cozer.. Bizde çok yollardan gectık.. Son zamanlarda acılan ,cesıtlı baslıklara verılen cevaplara bakıyorumda , zaten içler acısı yalan yanlıs bilgilerle dolu.. Genc kardesımızın hatası , bir an gaza gelip bu tarzda bır baslık acması.. Neticede önce firma ıle ıletısıme gecmeden boyle bir ıthamda bulunmak hıc dogru degıl. Genc kardesımız buraya yıne eksık ve celıskılı bılgıler yazmıs , bu da cok yanlıs.. Daha önce, haklı oldugu halde haksız duruma dusenlerı cok gorduk bu forumda, bir an gaza gelmelerınden dolayı.. Umarım ıkı tarafında zarar gormeden karsılıklı sevgı ve saygı ıle atlattıgı bir surec olur..
 
Neyse ne yaaa. Aşağıdakilerden birine bağlayalım:

1) Benim 16 yaşımda hiç 3000 euroluk gitarım olmadı abiii
2) Ehonomi çoh eyiye gidiyor bu başlık kanıtıdır
3) Gitarımın sapı kırıldı, do-re müzik sahibi spartalı (ırkçılık yapıyorsun diyen çıkmasın aman) diyolağ?
4) Sosyal medya geldi tükkan sahiplerini ayağını denk alsın
5) 500 liram var ne aliyim?
 
Son düzenleme:
Aynı çalışanlar sana "Tel kalınlığı değiştirme ve sadece yetkili servise götür yoksa karışmam" da diyor...

Bu gitara durduk yere kırıldı diyebilen var mı? Ben internetteki 10 tane durduk yere kırıldının en az 7-8 tanesinin bu başlıktaki gibi olduğunu düşünüyorum. Kalan iki tane gerçekten durduk yere kırılanıda distribütörler anında değiştiriyordur...

Bilip bilmeden konuşmayın.Benim yakından tanıdığım 2 arkadaşımın Gibson gitarında headstockta çatlama oldu.İnternette bu konu hakkında çok fazla şikayet var;belli ki bu konu hakkında vakıf değilsiniz bir şey bilmiyorsanız susun,insanları yanlış yönlendirmeyin.Aynı şekilde 10'luk tel kullanmanın da gitarın garantisini bozacağı tarzında akıl almaz bir yorum yapmışsınız.Sabahtan beri konuyu açan genç arkadaşın haksız olduğunu kanıtlamaya çalışıyor gibi bir görünümünüz var.Unutmayın onun yerinde siz de olabilirdiniz.
 
Başlığı açanın tutumunda hata var orası kesin ama sonuç olarak gitarın 3000 Euro veya 300 Euro olması da önemli değil, gitarın sapı durduk yere çatlayıp ayrılıyorsa satıcı firma üzerine düşeni yapmak zorundadır, Gibson gibi bir firma zaten ithalatçısına bu konuda sorun çıkarmaz.
Gibson Les Paul gitarların 50'li ve 60'li yıllarda hangi kalınlıktaki teller ile satışa sunulduğunu bilen birisi 10'luk tel takınca sapın kırılacağı gibi bir safsataya bir taraflarıyla güler.
 
Başlığı açanın tutumunda hata var orası kesin ama sonuç olarak gitarın 3000 Euro veya 300 Euro olması da önemli değil, gitarın sapı durduk yere çatlayıp ayrılıyorsa satıcı firma üzerine düşeni yapmak zorundadır, Gibson gibi bir firma zaten ithalatçısına bu konuda sorun çıkarmaz.
Gibson Les Paul gitarların 50'li ve 60'li yıllarda hangi kalınlıktaki teller ile satışa sunulduğunu bilen birisi 10'luk tel takınca sapın kırılacağı gibi bir safsataya bir taraflarıyla güler.
dünden beri açıklamaya çalıştığım konu buydu, teşekkürler :)
 
Bu başlık sağlam davalık olur. Umarımda olur, çünkü arkadaşlar ben kendi adıma bir tane daha bana iyi davranan müzik mağazasını genç arkadaş gibi gereksizler yüzünden kaybetmek istemiyorum.

Gibson e-posta yolladı. e-posta'da eğer headstock kırıksa ve tel kalınlığı sağ duyu ile kabul edilemeyecek kadar arttırılmışsa bu bir misuse'dur ve garanti dışıdır denildi. Bana kalırsa 1 sert tel kullanmak kabul edilemeyecek bir artış değil ve garanti bozulmamalı. Açık açık SGR gibi belirtilmeli.

do-re böyle bir şey yazmaz arkadaşlar...
Neyse ne yaaa. Aşağıdakilerden birine bağlayalım:

1) Benim 16 yaşımda hiç 3000 euroluk gitarım olmadı abiii
2) Ehonomi çoh eyiye gidiyor bu başlık kanıtıdır
3) Gitarımın sapı kırıldı, do-re müzik sahibi ermeni diyolağ?
4) Sosyal medya geldi tükkan sahiplerini ayağını denk alsın
5) 500 liram var ne aliyim?

Yav bu başkasının şeyiyle gerdeğe girmek gibi..
Gibson dan eposta gelsiyse koy herkes görsün.

Ne yazdığın anlaşılmıyor, bir konuyu açan genci aşağılıyorsun, bir Gibson firmasını savunuyorsun, arkasından Gibson yanlış yapıyor diyorsun.. Bir "yanlış kullanım" yazmaya tenezzül etmeden yazdıkça yazdın birader, 5 tane mesajda ortalığı pislete pislete bi hal oldun, üstelik yazdıkların bir incir çekirdeğini doldurmaz, boş boş şeyler. En son da abuk sabuk dava vs yazmışsın "oh olur" gibilerinden, keşke açsalar falan diye.. Çok mu meraklısın davaya falan? Ne ayaksın anlamadım, anlayan varsa beri gelsin. Tek anladığım bu dükkanı çok seviyorsun, onu artık herkes anladı.. Bu mağazadan başka iyi davranan olmadı mı sana yoksa?

Orjinal bir Custom Gibson modelinde tel değişiminden garanti dışı kalan bir örnek olamaz, Gibson 'ın yanlış kullanım kuralları da gayet açık, merak eden Google 'dan bir garanti belgesi pdfi indirip okusun.. Kaldı ki Custom modellerde bu garanti genelde daha limited / sınırlı tutulur.. Bu kadar basit.. Adama gülerler..

Konuyu açan yazmış problem kalmadı zaten diye halen uzatılıyor, çok ilginç gerçekten..
 
Vakti zamanında berbat satıcılardan çok çekmiş birisi olarak evet arkadaşlar ben bu konuda kesinlikle do-re tarafındayım ve böyle saçma sapan yazılar sebebi ile do-re'nin tarzının değişmesini istemiyorum.

Anlamayan arkadaşlara özet geçiyorum:

1) Tellerin sertliğinin değiştirilmesi baya abartmadığınız sürece garantiyi bozmuyor. Bu başlıkta tel sertliği değişmemiş. Demek istediğim şu. Bu tarz bir kırık olduğunda bakılacak ilk şey teller ve gerginlik. Abartı gergin teller evet garantinizi bozabilir. Bunu demek istedim ama anlatamadım. Benim hatam.
2) Gitarı do-re'den aldıysan do-re'ye götürmek lazım. Veya her işini kendin yapabilirsin. Evet basit bir tel değiştirme bile başkasına yaptırdığınız zaman ve böyle ulu orta söylediğinizde garantiyi bozar ve bozmalı.
3) Ben bu tarz gençleri sizin tabiriniz ile "aşağılamaya" devam edeceğim. İşini düzgün yapmaya çalışan bir müzik mağazasını ama do-re ama başkası ben savunacağım. Tüketici haklıdır mevzusunun cılkı çıkınca dükkanlar bizi farklı görmeye başlıyor.

Başlığa bir daha yazmayacağım. Dileyen özel mesaj atsın illa konuşacaksa. do-re ile genç aralarında halletsinler.
 
Ben Do-Re'nin yerinde olsam yapılan ithamlar, haksız suçlamalar, iftiralar ve karalama kampanyası nedeniyle gitarın sahibine dava açardım.

Öncelikle ; Ürünün B-Stock olduğunu net olarak bilmeden, direk bana B-Stock ürün satıldı yiea diye başlık açılırsa bu kesinlikle kırılan gitarın öfkesinden dolayı bir çeşit intikam almaya çalışmaktan ötürüdür. Kötü niyettir. Bunun adı karalama kampanyasıdır. Thomann, MusicianFriend's, SweetWater, Anderton's hatta ve hatta mydukkan'da bile arada b-stock ürünler satar fakat bunu belirtirler. Faturalı ürünlerde ürünün niteliği belirtilmelidir. Yoksa ilerde satıcı adına çok büyük sıkıntılar çıkar ki Do-Re'nin böyle gizli gizli B-Stock ürün satıp, sıfır diye adeta bir iteleme hareketi yaptığını düşünmüyorum.
Bu tür başlıklar yıllarca ekşisözlükte sıkça açıldıi hatta normalde muhattap bulamayanlar ekşi sayesinde muhattap buldu. Şikayetvar dot com bile bunun için açılan bir site. O yüzden bu tür başlıkları çözümde önemli bir etken olarak görüyorum ancak, Eğer firmayla muhattap bile olmadan burda başlık açar hatta ve hatta ayrı bir karalama başlığı açarsanız, muhattap olduğunuz firmaya hukuki yolların açılacağını da unutmayınız. Bkz 3-4 ay önceki SRV müzik skandalı...

Ama Ben Do-Re'nin yerinde olsam Yaşam Bey'i de ekmeğinden ederim. Arkadaşım bu nasıl bir üslup. Sen Do-Re gibi kurumsal bir firmayı temzil ediyorsun. Hiç yakışır mı bok lu kelimeler kullanmak. İnsanları hor gören aristokrat bir tavırda yazmak. Firmanın itibarını nasıl küçülttüğünün farkında mısın ?
 
isi bilmeyen gitar alip calmasin arkadas teli kopunca degistirmesin akort bozulunca ellemesin gitari. Tum klavyede 120 bpm La major pentatonic scale calamayan giremez. iyimis
 
Son düzenleme:
Anlamayan arkadaşlara özet geçiyorum:


2) Gitarı do-re'den aldıysan do-re'ye götürmek lazım. Veya her işini kendin yapabilirsin. Evet basit bir tel değiştirme bile başkasına yaptırdığınız zaman ve böyle ulu orta söylediğinizde garantiyi bozar ve bozmalı.

Hala da anlamadım, kendisi bir daha yazmayacakmış bu başlığa anlayan birileri benide aydınlatsın bir zahmet.
 
Hala da anlamadım, kendisi bir daha yazmayacakmış bu başlığa anlayan birileri benide aydınlatsın bir zahmet.
Böyle saçmalık olmaz hem tel değişimi garantiyi bozar ve BOZMALI diyorsun. Sonra da bozulmamalı diyorsun.
Bana kalırsa 1 sert tel kullanmak kabul edilemeyecek bir artış değil ve garanti bozulmamalı. Açık açık SGR gibi belirtilmeli.
5 sayfa burda bas bas bağırdın tel değişimi bozar diye şimdi niye böyle oldu? Ayrıca; Bana kalırsa bu davada haklı olan taraf yine de dore ve gibsondur. Reissue üretim olduğu için scarf joint yapamıyorlar bunun en büyük suçlusu gelenekçi ve basmakalıp gibson kullanıcıları. (Öyle olmayanları tenzih ederim) Bu gelenekçi kullanıcılar yüzünden Gibson o zamanki gitarın replikasını yaptığı için bire bir uydurmak zorunda şu an scarf joint denen bir dava olsa dahi. İkinci olarak dore'nin daha meseleden haberi olmaması onun masum olduğunu gösteriyor. Yahu bi götür gitarı başlık açacağına. Anlaşamazsanız gel burda başlık aç. Gitarın kırıldı forum ahalisi olarak üzgünüz senin gibi fakat firmaya da yazık değil mi? Ve Yaşam Bey. Sizden bir ricam, doreyi temsilen bu forumdasınız. Lütfen ünvanınızın ve temsilciliğinizin hakkını vererek konuşun.
 
Böyle saçmalık olmaz hem tel değişimi garantiyi bozar ve BOZMALI diyorsun. Sonra da bozulmamalı diyorsun.

5 sayfa burda bas bas bağırdın tel değişimi bozar diye şimdi niye böyle oldu? Ayrıca; Bana kalırsa bu davada haklı olan taraf yine de dore ve gibsondur. Reissue üretim olduğu için scarf joint yapamıyorlar bunun en büyük suçlusu gelenekçi ve basmakalıp gibson kullanıcıları. (Öyle olmayanları tenzih ederim) Bu gelenekçi kullanıcılar yüzünden Gibson o zamanki gitarın replikasını yaptığı için bire bir uydurmak zorunda şu an scarf joint denen bir dava olsa dahi. İkinci olarak dore'nin daha meseleden haberi olmaması onun masum olduğunu gösteriyor. Yahu bi götür gitarı başlık açacağına. Anlaşamazsanız gel burda başlık aç. Gitarın kırıldı forum ahalisi olarak üzgünüz senin gibi fakat firmaya da yazık değil mi? Ve Yaşam Bey. Sizden bir ricam, doreyi temsilen bu forumdasınız. Lütfen ünvanınızın ve temsilciliğinizin hakkını vererek konuşun.

Yanlış kişiyi alıntılamış durumdasınız uyarırım. Ayrıca söz konusu gitar reissue değil.
 
Geri
Üst