Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Carpe_DieM demiş ki:
Merhaba millet,
Ya ben olayı kısa kesim. Benim elimde 350$ var. Ben bu paraya beni uzun süre idare edebilecek bir elektro almak istiyorum. Ama ne alacağımı hiç ama hiç bilmiyorum. Ben de sizlere sormak istedim. Bir çok gitarı elinden geçirmiş arkadaşlar vardır heralde. Bana ne önerirsiniz? Rock çalacağım bu arada... Birde 200$ a bir amfi söylerseniz iyi olur :D Yalnız ben apartmanda oturuyorum. Fazla gürültülü olmasa da olur yani :p Kendinize iyi bakın şimdiden çok teşekkürler...

En fazla 30 Watt bir behringer işini çokça görür.
480699.jpg

170 dolar ve efektleri filan varmış üzerinde. Mis gibi.

Gitar olarak ta Cort gider derim.
 
Nasıl daha rahat ediyorsan, hangisinin sesi sana daha güzel geliyorsa öyle çal. Kulağa doğru geliyorsa dişle de çalınsa doğrudur, yanlış geliyorsa penayla da çalınsa parmakla da çalınsa yanlıştır.
 
hollowtone demiş ki:
ben birşey daha soracağım, elektro gitarı ve akustik gitarı pena ile çalmak mı iyidir yoksa tırnakmı? ben tırnakla çalıyorum çünkü pena ile solo atmakta zorlanıyorum, sizce hangisi daha iyidir?

Elektro gitarda kesinlikle penayla çalmalısın bence.Çünkü tırnakla çalarsan nolursa olsun doğru sesi alamazsın.Üst-alt vuruş yapamazsın.Ayrıca solaları penayla çalmakta zorlanmana çok şaşırdım açıkçası.Bence en kısa zamanda penaya alış.
 
Ya gitar olarak Cort X-2 mi yoksa Z22 mi dersiniz? Bu arada gitar ve amfi önerileriniz için çok teşekkürler.
 
İmlâ kurallarına uymayan mesajlar silinir. Forum Kurallarını iyice okuyup bu forumun da Hoşgeldiniz sayfasını ezberlemeden bu forumlara mesaj atmayınız.

Yönetici.
 
MalGanis demiş ki:
Şöileki

Jackson gitarlar daha çok şov amaçlı konser gitarlarıdır...Ama , Ben fretboardını pek rahat bulmadım

5 Tane Jackson var bende hepsinin de kalvyesi farklı, çünkü kaliteleri farklı. Herkesin el yapısı aynı değil. Zaten asıl olay, gitar alırken elinize rahat oturan bir gitar alın deyip durmamızdadır. Burada da dememiş olabiliriz.

Elinize rahat oturan bir gitar alın! Hah, oldu ! :)
 
bende elektroya yenı baslıyorum.Alternativ rock tarz olarak tercıhım ve ders aldıgım adamda bu tarz ıcın bana fenderı ve squıre tavsıye ettı.Birde verebilecegim en fazla 200$ hatta daha da az olabılır.bu fiyata Squire bulabilir miyim acaba?Aynı zamanda aksilik Balıkesirde oturdugum icin piyasayı da takip edemiyoz burdan.
 
Mahcem demiş ki:
Nasıl daha rahat ediyorsan, hangisinin sesi sana daha güzel geliyorsa öyle çal. Kulağa doğru geliyorsa dişle de çalınsa doğrudur, yanlış geliyorsa penayla da çalınsa parmakla da çalınsa yanlıştır.
+1
Baknz. Bazı gitaristlerin Fender Bassman bas gitar amplisini kullanması gibi bişey(SRV) direk ilintili değil ama belli noktalarda müzikte kural yoktur.demeye getiriyorum..Nasıl hoşuna gidiyorsa öyle çal veya o setupla çal...
 
ya beyler ben pedal almak istiyorum ama karar veremedim. bana iyi bi pedal önerir misiniz? yalnız çok param yok ona göre :p behringer fcv100 nasıl? kullananınız var mı?
 
Geri
Üst