Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Bunu alım satıma da yazdım ama kimse cevap vermedi. Buraya yazmanın da uygun olduğunu düşündüm umarım doğru düşünmüşümdür.

Arkadaşlar gitarımı değiştirmek üzereyim ama sonradan pişman olmamak için size danışmayı düşündüm. Birkaç sorum olacak.
ilk sorum şu : Jackson performer PS-6T dışında aynı tip kasaya sahip bir performer modeli var mı?
ikincisi : JACKSON Concept Flying V Guitar Model JRR-94 ve PS-6T arasında büyük bir fark var mı?
Üçüncü sorum : Bu gitarların Türkiye`de 2. el ya da 1. el fiyatları hakkında bilginiz var mı? (kazıklanmak istemiyorum)
 
atalay abi anlatmak öğrenmek istediğim şu:
benim gitarda pasif manyetikler var ancak emg almayı düşünüyorum bunları gitara nasıl takarım pil nasıl yerleştirilir pil için ayrı devre gerekirmi???
 
Emg aldıktan sonra kutusunun içinden ihtiyacın olacak olan herşey çıkıyor zaten, senin sadece pil alman gerekecek ayrı olarak... Gitarını ve manyetiğini alıp kıvılcım müziğe götürürsen çok makul bir fiyata (bana 5 milyona takmışlardı) takar onlar. Kutunun içinden pil yuvası da geliyor onu gitarın arka yüzündeki kapağın içindeki boşluğa uygun olan bir yere sabitliyorlar, pil orda çok sağlıklı bir şekilde duruyor onu kafana takma...
 
Ibanez ile Jackson tamamen faklı ırklar! Aralarında dağlar kadar ses rengi farkı olacak tabi. Ibanez daha fusion, Jackson daha sert ve keskin ses verir. Çok ayrı dilleri vardır. Aslında ben 4 serisi Ibanezleri çok severim ama Jackson konser için biçilmiş kaftandır. Sesleri yüksek volümlerde daha nettir.
 
petek demiş ki:
arkadaslar dun bi arkadasim geldi jacksonı vardı modelini bilmiyorum ya tonları cok hosuma gitti benim ibanez rg420 fa yanında sonuk kaldı :(( bende degistirmek istiyorum jackson almak istiyorum ikinci el Jackson Fusion HH buldum japon malı uzerinde Jackson Custom manyetikleri var ve klavye abonozmus en iyisiymis:) klavyenin kalınlığı 19mm imiş.... nasil bir gitar bu, 550$'a satiyo takas yapmayi dusunuyorum goruslerinizi bekliyorum


Bu benim satmak istediğim Jackson olmasın :D :D :D :D :D :D
 
Kafama bişi takıldı,

Bir hafta içinde sipariş verdiğim Ibanez Rgt42 elime ulaşacak ve ben üzerindeki manyetikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Normalde emg kullanıyorum ama bu gitarda daha farklı bir tat olsun istiyorum bu yüzden DiMarzio almayı planlıyorum. Bridge olarak evolution'a karar versem de neck için ne almalıyım ona karar veremedim. Paf pro alsam çok mu alaka tonları olur bu iki manyetiğin? Siz olsanız neck için ne alırdınız veya önerirdiniz?
 
Eger Cok Çeşitli ton istiyorsanız gitarınızı s-s-h pick up lu modellerden secin derim... ama sen almışsın gitarı paf pro yerine dimarzionun sitesinden bass frekansları yüksek modellere bakabilirsin bide su gitarın degerlendirmesinide yazarsan buraya iyi olur bende ibanez alacam kendime edr serisinden...
 
Alakasız olmaz uygun ton ayarlarsan. Zaten pafpro cok yönlü bir manyetik, hem yumusak hem nispeten sert soundlar icin uygun.

Ses cıktısı da evonun yanında sönük kalmaz(evo bridge 404 mv, pafpro 300 mv-neck icin evoya gayet uygun) Tonunu beğendiysen alabilirsin. Daha bas ve şişman bir ton alıp, evolutiona zıt tonlar elde etmek için breed felan da düşünebilirsin, ama pafpro veya evo-neck daha mantıklı gibi geliyor bana.

Dimarzionun sitesinde ses örnekleri ve özellikleri yer alıyor, göz at derim.
 
arkadaşım digitech gnx2 almak istiyo fakat ben onun preset geçişlerinin yavaş olduğunu değiştirirken bi yarım saniye sessi kestiğini duymuştum fakat hiç kullanmadım..Arkadaşım adına size soruyorum:

daha önce kullanmış veya bilgi sahibi biri varsa gnx2'nin nasıl bişey olduğunu yazabilir mi??
 
Amfilerde potların ve jack girişlerini iyiliğine bakmak iyi olur. Oksitlenmişse temizlettir sonra yine bak yoksa hemen alma. Bir de tizleri midleri ve basları bir ara tek tek sonuna kadar açıp birazcık volümle dene. Patlama çatlama olmamalı.
 
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay kadar bir süre sonra tekrar buralara dönebildim. Okuldaki finallerden dolayı anam ağladı, ama nihayet okulu da bitirdim. Şimdi sıra geldi elektrogitarı almaya. (Bilmiyorum ki alabilecek miyim?) Elektrogitar konusunda kafam çok karışık, şöyle ki yaşadığım memlekette çoğu enstrüman satan yer ya elektrogitarı yada amfiyi hazır elinde bulundurmuyor, sipariş üstüne getiriyor. Ben de sipariş veririm de siparişle gelen gitarın sesi düdük gibi çıkarsa diye korkuyorum. Bunun için size alternatiflerimi yazacağım sizce en uygunu hangisi?

1-) Bir yerde Cort marka gitarlar var, G ve X serisi mevcut. Sattıkları amfi de Ampteq mi ne öyle bir marka. 10 veya 15 Watt'lık amfilere 80 dolar diyor adam. O kadarcık amfiye 80 dolar fazla gibi geldi bana. Bir de dükkanın sahibi çok kıl bir adam, adamın ağzından gitarlar hakkında bilgiyi kelpetenle alıyorum. Hatta alamıyorum, X serisinin fiyatı 380 dolar dedi, ama X2 mi X6 mı onu söylemedi. Adam bu arada "Gitarı alıyorsan al, almıyorsan defol git!" der gibi bakıyordu ondan dolayı X2 mi X6 mı sormayı bile unutup çıkmışım dükkandan. Gerçi o parayı verince amfiye de para kalmıyor.

2-) Bir yerde de Prince gitar 200 milyon Rockland diye amfi 150 milyon. Param bu ikisine yetiyor ama çok da kötü bir gitar almak da istemiyorum. Amfi pek ismi duyulmamış bir amfi ama bass, mid, treble ayarı overdrive, filan var. Bir de mikrofon girişi de var galiba.

3-) Yine başka bir yerde 210 dolara Slammer var, ancak buranın cinsliği de şu: adam amfilerin fiyatı ne kadardan başlıyor dedim, adam da "Bakın şurada 100 Watt'lık Fender amfi var fiyatı 850 dolar, çok güzel bir amfidir." dedi. Yahu kardeşim ben de amfiye verecek 850 dolar olsa sana 210 dolarlık Slammer'ı sormam. Daha ucuzu var mı dedim, "Şu Yamaha da 450 dolar." dedi. Tam adamı dövmeye niyetlenmiştim ki, "Eğer isterseniz 60 dolara da amfiler var, siparişle getirebiliriz." dedi de kurtardı kendini. Şimdi ben o Slammer'ı almak için deneyecek olsam adam Fender amfiye takacak, ama benim o amfiyi alacak param yok, yani gitarı o şekilde denememin bir anlamı da yok. Ondan dolayı gitarı oradan da alamıyorum.

4-) Bir başkaoğlu başka yerde de Washburn satıyorlarmış, 220 dolar ama siparişle getiriyorlar. Yani bunu da deneme imkanım yok.

5-) Bir yerde de gitar yok amfi var, 120 dolara 100 Watt'lık ASE diye bir amfi. Reverb overdrive filan var. Bunu satan yer gitar filan da satmıyor aslında böyle konser, düğün müğün organizasyonları için ses sistemi satan/kiralayan bir yer. Kıllandım belki gitar amfisi değildir diye ama üstünde "Reverb Guitar Amplifier" yazıyordu.

6-) Başka bir yerde de Aria gitar ve Prince amfi var ama oradaki fiyatları hatılayamadım, galiba gitar 220 milyon, amfi de 100 dolar mıydı neydi.

Aslında Cort X serisi ve Slammer benim çok hoşuma gitti. Gerçi gitarda görüntü değil ses önemli ama ne bileyim bayağı çekici geldi bana. X2'lerin klavyesi pek iyi olmuyormuş, X6'nın ki herhalde daha iyidir ama onun da fiyatına Senkop müziğin sitesinden baktım 400 dolar, 400 dolara o gitarı alırsam amfiye para kalmaz. Acaba biraz daha para biriktirmeyi mi beklesem. Bir de zaten şöyle bir durum var gitarı şimdi alacak olsam da alamam, çünkü geçenlerde bizim apartmanda bir eve hırsız girmişti, bir süre önce bir daha girmişti, ben de tırstım gitar için evde biriktirdiğim parayı bankaya yatırdım. Onun için bir 20 gün filan zaten bekleyeceğim gitar almak için.

Bir de gitarların bazıların da Tremolo kolu ters gibi geldi bana, kol benim bildiğim uç kısmında gitara doğru eğimli olur, bazı gitarlarda dışa doğru eğimli. Solak tremolosu gibi. Bir keresinde Stevie Ray Vaughan'un daha kolay tremolo yapmak için gitarında solak tremolosu kullandığını duymuştum.

Bu arada unutmadan söyleyeyim bazı gitarların da telleri klavyeden çok yüksek. (yukarıda 2. maddede bahsettiğim Prince mesela) Bir yerde gitarın çıkışını arttırmak için ve tellerin bızlamasını kesmek için satıcıların bunu bilerek yaptığını duymuştum.

Aslında 80-100 Watt'lık ne olduğu belli olmayan amfiler almaktansa 10-15 Watt'lık Marshall filan alsam daha iyi ama, böyle 80-100 dolar civarında paraya ufak bir Marshall alabilir miyim bilmiyorum. Dedim ya satan adamlar doğru dürüst bilgi veremiyor. Bir yerde "Marshall amfi getirme imkanınız var mı?" diye sordum, adam Marshall diye bir amfi olduğunu ilk kez duyduğunu surat ifadesinden belli etti.

Öf ya şöyle sayısaldan 6 tuttursak da bir İbanez gitar bir de Marshall veya ne bileyim Fender amfi hatta her ikisini birden alsam.

Çok uzun yazmışım zahmet edip okuyanlara teşekkürler, üstüne bir de cevap yazanlara çok büyük teşekkürler.
 
Geri
Üst