Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Cort X 11 hakkında fikri olan var mı? X 6 buna alternatif olabilr mi? Heavy metal ve palm mutin' e uygun 400-500 $ civarı diğer markalardan önerisi olan varsa lütfen yazsın.
 
batu_han demiş ki:
Arkadaşlar bas gitarda aktif ve pasif manyetik farkını anlatabilecek biri varmı bana? Slap konusunda ikisi ne gibi farklılıklar yaratır?

Aktif manyetik ile ekstra tiz ve bas ekleyip bu frekansları belirli bir frekans için tonlatırsan 800 HZ gibi, slap etkisi artar.
 
cash, sapından tutma yaslama atabilir dedin ya kurt düştü şindi içime.
Bende mexico strat var bu forumdan almıştım, tremolo kolu yoktu aldıımda onun için canım çektiinde sağ eli sap ve kasanın birleştiği noktaya soluda kafa bölgesinin arkasına yaslayıp bastırdıımda hafif bi tremolo elde ediyorum.Pek çok gitaristin de (özellikle les paul gibi hard tail olanların) bunu yaptığıını gördüm.En yakın örnek Bronx taki LA GUNS konserinde oldu bu mevzu.
Zararlı bi işmi yapıyorum acaba?
 
herhalde zararlı bir şey :!: bi daha sakın yapma :!:
o hareketi özellikle en çok slash snakepıt yapar(guns n roses)
o işin show kısmı adamların 25-30 tane gitarı ve arkasında her daim bekleyen teknisyeni var umrundamı olur sap atması vs.
bi tavsiye sakın yapma bi daha ;)
 
abim 2-3 yıl önce çift humbucker li bir gitar almıştı pek anlamadan. bu süre içinde pek gitar çalmadı. şimdi tekrar başlamak istiyor. henüz amfisi yok ve blues tonlarında ses istiyor. bir arkadaşı, daha gitarı görmeden çift humbuckerlı bir gitarla blues çalamayacağını, gitarını değiştirip single manyetikli gitar almasını söylemiş. bana biraz saçma geldi. ne dersiniz?
 
hehe hehehe :D
istediği gitarla istediğin gibi blues yapsın..manyetik olayı falan hikaye :!: bunlar en son raddede düşünülmesi gereken şeyler ;)
niye zakk-wylde emg'lerle country yapıyor olmazmı şimdi??
 
katılıyorum ya
hayır çalacak adam missisipinin bağırından kopup gelmiş olsa anlayacam biraz ama gary moore nasıl yapıyor les paulle blues'u :)

rahmetli albert collins'in gibson flying V li resimleri geldi şimdi aklıma :)

fazla kafanıza takmayın ya olay sadece gitarda bitmiyor pdalı amfisi de ekleniyor sounda

tabii warlocka mt2 takıp ben blues yapamıyorum diye ağlamak olmaz :)
 
Digitech gnx2 için midi controller almayı düşünüyorum ama ucuz bir alet lazım. Bir fikriniz var mı?İkinci bir sorum da emgleri kim getiriyor ve türkiye fiyatları nasıl?
 
dostlar yardım lütfen
bağışlayın forumda aradım ama bulamadım. forumdan ikinci el bir jackson gitar aldım gitar gerçekten çok güzel. ancak eski sahibi bayadır çalmadığı için gitarın akordu hiç yoktu. ben de akort etmeye uğraştım ama bu floyd rose sistemini çözemedim. köprüdeki o vidaları(ne dendiğini bilmiyorum) oynatarak etmeye çalıştım ama ben daha tellerin notalara fazla yaklaşamadan vidaların dönüş yeri bitti. sanırım telleri değiştirmem gerekiyor. ancak floyd roselu sistemlerde tel nasıl değiştirilir hiç bilmiyorum. birisi açıklama yazarsa veya açıklama olan bir link verirse çok sevinirim. bir de bu gitarla iyi gidecek 10- 15 wattlık bir amfi önerirseniz çok iyi olur.
şimdiden teşekkür ederim
 
o ufak vidalara ''fix'' denir dostum.
tel değiştirmek için ilk önce en alt iki telimiz olan si ve mi'nin kelepçesini gitarın kafa bölümünde bulunan sistemden aç ,
daha sonra akord kulaklarımızdan yavaşça si ve mi telini gevşet ,
bu işlemi yaptıktan sonra ''fix'' ayarlarının arkasında alyan anahtarına uygun vidalar göreceksin gitarı çevir ve popo kısmına arkadan bak tam orda ;) bu vidalarıda anahtar sayesinde çevirdikten sonra tel çıkacaktır.
bundan sonrada si ve mi telini yerine tak ve bekle .
bu işlemlerine aynısını sıra ile re ve sol tellerine yap ve yerlerine tak
not:sakın aynı anda tüm telleri çıkarma büyük bir basınç olacak ve sapın atacaktır :!:
dediğim gibi stress olmadan sıra sıra bu şekilde tak ;)
eğerki stress olurum ben diyorsan en güzeli bir müzik markete götür beleşe takar ordaki elemanlar ;)
 
Geri
Üst