Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

selamlar.önümüzdeki günlerde gitar almayı düşünüyrum.bilen varsa ibanez rg350ex nası diye sorcaktım fiyatıda 600 küsür lira galiba ama tamda bilmiyorum fiyatları.aynı fiyat civarında jacksonun hangi modeli iyidir.sağolun
 
aynı fiyat civarında tr de jackson iyi değildir.js 30 lu seriler jacksonın endonezya yapımıdır ve pek iyi değildir.japon jacksonlardan almanı öneririm.
rg350 ise fena bir gitar değil.350dx olanını ben daha çok severim gerçi ama özellikleri aynı sonuçta.manyetikleri ileride değiştirirsin iki üç sene götürür seni o gitar.
 
ya ark.lar benim soru kaynamsın bidaha copy yapim acil lazıım o yuzden kusura bakmayn copied : bir gitar alıcam jaclson diye dusunuyorm piyasada yeniyim 1 yıldr fln calıyorm mesela kurban tonları cok hosuma gidiyor hard boyle distortiona doyuruyo beni o tonları ancak jacksonda yakalarım diye tahmin ediyorum max. 600 dolara kadar veririm ne tavsiye edersiniz jackson , ibanez , fender 2. elde olabilir belki ama modeli ile birlikte ayrıntılı soylerseniz cok sevinirim
 
yardim lutfen!!!

ben ben gitara yeni başlamak istiyorum ve tabi bir giter almak istiyorum amacım metal ve hmetak çalmak özellikle metallica ve manowar bana hangi gitarı tavsiye edersiniz bide amfi mutlaka gereklimi bana hangi gitar ve amfiyi tavsiye nedersiniz(eger amfi gerekli ise)toplam fiyatın 600m yi gecmemesi lazim.
 
ersin_n ve apolloturk isimli arkadaşlar, yazım şekliniz çok rahatsız edici. Lütfen öncelikle siz okuyacak arkadaşlara saygılı olup ta yazımınızı düzeltin sonra da okuyan arkadaşlar size kıymet verip cevaplasın. Zira yazdıklarınızın tek kelimesini okuyasım gelmedi.
 
ya ben elektrodan hç bişi anlamsken aldım gtarı fender squıer aldm mnyetkler sıngle fln bnde punkrock yapıorum gtarıs atcam szce kaca satyım cok temz ztn yılbasında aldım bide ıbanez gx30 nası ayrıca alternatıf calıcam nası bi gtar alyım cok pahalı istemıyorum daha dorusu alamıorum gtarı satıp ustune para ekleyp alcam takas dusunmuom bi yardım edersenz sewncem *hatun gtarst*
 
ya ben elektrodan hç bişi anlamsken aldım gtarı fender squıer aldm mnyetkler sıngle fln bnde punkrock yapıorum gtarıs atcam szce kaca satyım cok temz ztn yılbasında aldım bide ıbanez gx30 nası ayrıca alternatıf calıcam nası bi gtar alyım cok pahalı istemıyorum daha dorusu alamıorum gtarı satıp ustune para ekleyp alcam takas dusunmuom bi yardım edersenz sewncem *hatun gtarst*
 
Ortalık dağılmış. Dağınık yazarsanız cevap alamazsınız. İki defa post atmayın, Türkçe yazın arkadaşlar. Edit butonu var kelimelerinizi yanlış yazarsanız oradan düzeltebilirsiniz. Her cümle için post atmayın kimse sizinle ilgilenmez yoksa.
 
buradaki doğru düzgün yazılmmış postlar silinmeli bence.

neyse yeni gitar alacak arkadaşlara önerim:
300 dolar dan aşağıya gitar almayın.

300 dolar civarında cort m520 var.senkop müzikte satılıyor.cidden iyi bir gitar.onun dışında illa floyd rose çift kilit sistemli olacak diyorsanız(tel değiştirmesi daha zor ama akord kaçırması minimum olur) diyorsanız ibanezin rg350-370 li modellerini tercih edin,yada cort x11 alın daha düşüğüne sakın razı olmayın.bu gitarlar 300-400 doalr arasında değişmekte.standard tremolu oalrak bir sürü gitar var piyasada ama hepsi değişiyor markasına göre,squier iyi bir seçim olabilir.sabit köprüde dediğim gibi cort m520-m600.350 dolara aldım ben m520 yi ve çok memnunum.

jacksonların js30 lu serilerinden sakının,arkasında made in japan yazmayan jackson alınmaz.laylaylomda tüneldeki en kazıkçı firmadır(benim düşünceme göre)

amfi olarak marshall mg15 alın yeter size epey bir süre.150 dolar filandır heralde oda.ileridede güzel bir distortion pedalı alırsınız.

şunu çalacam hangi gitarı alayım gibi bir soru yoktur.her gitarla herşeyi çalarsınız size engel olmaz.sonuçta hepsi gitar hepsinin klavyesi ve manyetikleri var.gerekli pedalları manyetikleri alırsınız sonradan istediğiniz sesi elde edersiniz herşekilde.önemli olan gitarın görünüşünü sevmeniz ,rahat olması,iyi işçilik ve iyi malzemeye sahip olmasıdır.

yeni başlayan arkadaşlara en iyi tavsiyem yukarıda yazdığım gitarlara bakmaktır,bunlara ekleme yapılabilir tabiiki ama yukardakiler test edilip kalitesi herkesçe onaylanmıştır.

bunun dışında fender squier ini satacak arkadaşa kaça aldıysa 2/3 ü fiyatına satışa çıkarmasını öneriyorum.

Teşekkürler,
 
@ peach

epiphone un les paul classic altındaki modellerini salla kafadan,cortlar herşekilde üstün.alacaksan le spaul standard al epiphone lardan,ama ben şahsen pek epiphone önermiyorum,aynı fiyata çok daha iyi gitarlar var türkiyede.cort m520-m600 e bir göz at derim,aynı şekilde 2 hum tune o matic ama tonepros designed locking bridge i ve push pull switchi var ve oldukça güze bir gitar.

epi goth seriside fena değildir bu arada ama zevke kalmışt abi.epiphoneları önermeme nedenim ise pahalı olması ve 2002 den beri epiphonelar çin de üretilmekte.(herkes bilmez bunu araştırın görün.epiphone sitesinde bile yazmıyor.türkiyede arkasındaki made in china bantlarını çıkartıp kore diye satıyorlar)
 
400 dolar.flamed maple filan.bora uslusoy war www.guitar-club.net diye onda mavi m600 ler var 420 doalra bırakıyordu en son,senkop müziktede yeşil bir tane m600 var onlarda indirimde şu an 400 doalr. ama rengini pek sevemedim onun,benimki siyah bir m520 zaten görürsen aşık olursun oderece güzel :) ama m600 ler flamed maple top epiphone les paul standard gibi m520 ise düz mahogany tek farkı o.

onun dışında 2 tane mightymite manyetik var,bridge manyetiği güzeld eneck biraz boğuk gibi,push/pull switch(single coil yapıo manyetikleri) tone pros licenced locking bridge(gerçekten pek akord kaçırmıyo alet) var.bir tek sap ayarı yaptırdım alete şimdi pek bi güzel.bilmiyorum ben aşığım gitara,necdk manyetiğinide gibson 490r ile değiştiricem ve olay bitecek :)
 
pEeaCh demiş ki:
ya epiphone'un herhangi bi gitarını kullanmış olanınız varmı?nası bi marka sizce? :?

abi ben gothick serisi explorer kullanıyorun acayip memnunum valla ki ephiphone ile cortu karşılaştıran zihniyete şideetle karşı çıkıyorum cort gibi trash gitarı savunmayın abi denedik biliyoz yane ama genede ephiphone gothick serisi les paulu taviye üstüne tavsiye ederim
 
3 tane Cort aldım şimdiye kadar. Üçü de birbirinden iyi. Memnun kalmasam tekrardan almazdım ama her modeli süper diye bir şey yok. Fakat her modeli bence fiyatına göre en iyi. Yani en düşük modelleri kalite bakımından LTD, washburn vs. den daha iyi. Orta modelleri diğer markaların aynı fiyatta olanlarından daha iyi. Üst modelleri zaten müthiş. Kısacası paranın karşılığını en iyi Cort veriyor şimdilik. (en azından Türkiye' de) Diğer markalara verdiğiniz paranın yarısını, markanın ismine+anlaşmalı olduğu sanatçıların payına(Vai,Satriani vs.) veriyorsunuz. Cort sanatçılara harcıyacağı parayı fiyattan kesiyor. Bu da aklını kullanan müşterilere yansıyor tabii. Bi avantajı da Türkiye'de fiyatları yurtdışı ile paralel olan tek marka.(umarım öyle kalır yoksa millet Cort'u da silmesini bilir örneğin 2005 serileri için fiyat bindirmesi yapmış biraz distribütör firma) Diğer markalar ise(sx,washburn vs. dahil) yurt dışı fiyatının 2 katı oluyor genelde.
 
x6 yı denedikten sonra cort kötüdür demek pek doğru değil,bir viva gold bir m serisi gitar çalmadıktan sonra bu iddiayı edemezsin.

ben epi kötü demiyorum burada epiler 400-500 euroya satılıyor ve cortlar onlardan daha kalite.inanmıyorsan kendin bir dene gör.ön yargılı yaklaşıyorsunuz olaya,bende epiphone gothic lp gibson standard ibanez 2620qm cort x6 washburn wr 154 denedim ve sonunda cortta karar kıldım.
niye? çünkü 350 doalra bu akdar iyi bir gitar beklemiyordum.500dolara 84-87 arası üretilmiş japon fender strat alıcaktım ondan vazgeçtim.bence iyi yaptım.dijital makinam oslada resmini koysam şuraya gerçekten çok güzel gitar.

benima rkadaşlarımda aynısını diodu abi paran var ne alıcaksın cortu git ibanez al jackson al epi al fender al...hepsine baktktan sonra cortu almaya karar veridm ve alalı neredeyse 1 ay oldu ve hiçbir sorunu yok hala.iç aksamını açtığımda şaşırıdm hatta bu kadar iyi beklemiyordum,iyi kablolar 500k lık volume potu vs. var.cidden iyi bi görmeni tavsiye ederim.[/i][/u]
 
Geri
Üst