Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

arkadaşlar bu modifiyeli ibanezler neden bukadar seviliyor ibanezin ağacı basswood zaten manyetikler tam sesini vermez ki yanı onun yerine git bi jackson ı modifiyele deilmi yoksa basswoodun bilmedigim başka ozellıgı mı var?
 
rastansaga demiş ki:
Yoo jackson da kendi manyetiklerini kullanıyor. Her ikisi de ticarete dökmüş işi. Seymour duncan ları da sadece en pahalı modellerinde kullanıyor Jackson. Kısacası ikisi de ününü kullanıyor, millet parasının çoğunu markaya ödüyor .

bence ibanez daha cok dokuyor dokmese basswood kullanmazdı jackson gene duncan designed kullanıyo orta modellerınde ibanez 1000 dolarlık gitarında dimarzio-ibanez var
 
ya nasıl manyetikler sesini vermesin.anlamadım şimdi.jackson başka ibanez başka farklı tatlara hitap ediyorlar jackson=metal ibanez =progresif müzikler,rock vs. diye ayırabilirsin hatta.İstedikleri sese göre manyetikleri değiştiriyorlar işte.manyetikleri değiştirilmiş ibanezler oldukça iyidir bu arada.ibanezin stok manyetiklerini pek sevmem.

x11 le x6 arasında baya fark var www.cort.com dan bakabilirsin.ama x11 alacağına biraz daha ekleyp ibanez rg 350-370 serisinden birşey al.x6 kesinlikle tavsiye etmiyorum 1 senede sıkılırsın o gitardan x11 daha iyi.birde katana serisi gitarlara bakmanı öneririm cort tan.

avt50 combonun kabin için çıkışı varsa kullanabilirsin tabi.kullanma kılavuzunda yazar zaten,yada internette vardır o kılavuzlar.
 
fallenboy demiş ki:
marshall avt50 combolara acaba ayrı bi kabin takılıp kullanılabilnirmi? yani avt50head gibi..

elbette kullanabilirsin hatta mevcut hoparlörü iptal edip 2 tane 4x12 kabin bile takabilirsin abarti olur ama olur yani hayal gücüne kalmis avt serisinde 20 disinda hepsinde ex.speaker out war zaten 1x12 seklinde avt ex. cabinet mevcut bu amfilere takmak icin
www.marshallapms.com girip avt serisine bakarsan orda daha detayli bilgi war :D
 
merhaba arkadaşlar,floyd rose'u nereden temin edebilirim,ankarada deteylı gitar ekipmanı satan yerler nereler,bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim,digitech 200 ve 300 de wah wah mıdır o büyük pedal
 
Kaish demiş ki:
ibanezin coğu modelı basswood ondan manyetikler tam sesini vermez ama jackson a blues manyetiği taksan blues da yaparsın ağacı alder sonuçta

valla her gitarla her müziği yaparsın.basswood diye manyetiği tam vermz ne demek anlamadım?manyetik sonuçta elektriğinimi kesiyo naapıo.her gitarın kendine has tonu var.basswoodunda kendine has tonu var manyetikle birleşince ona özel ton çıkar.alder diye en iyi manyetik onda demek saçma geldi bana.manyetikler her yerde sesini verir,tam sesini veremezden cidden bişey anlamadım.manyetiği nereye göre referans alabilirsinki?gitarın ağacına göre ancak.jb yi jacksonada taksan ibanezede taksan midleri yükske olur,ama gbsona takarsan yine bassları yükske ses alırsın herşekilde ağaca kalıyor.
 
selam arkadaşlar.

Bi processor almayı düşünüom daa şimdi baktım zoom 505 vah vah yok 175 dolar dendi.bi de markasını bilmediim bi tane var onda vah vah var 165 dolar dendi.Sizce marka etki yapar mı?
Aydınlatırsanız sevinirim.Acil cevap lazım.
Şimdiden saolun.

:metal
 
kalipardi demiş ki:
merhaba arkadaşlar,floyd rose'u nereden temin edebilirim,ankarada deteylı gitar ekipmanı satan yerler nereler,bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim,digitech 200 ve 300 de wah wah mıdır o büyük pedal

Evet Digitech Rp200 ve Rp300 deki sağdaki büyük pedal expression pedal yani volume, wah ya da diğer efektlerin levellerını ayarlamak için kullanılabiliyor. Ama PRocessor üzerindeki wahlardan çok iyi sonuç alamazsın Darestanın dediği gibi.

Floyd Rose a gelince. Ankara Evrensel müzikte vitrinde bi kaç köprü görmüştüm sabit ve floyd rose çeşitleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten ankaradaysan parçayı başka bi yerden alsan bile taktırmak için Evrensel atolyesinde kenan abiye gitmek durumundasın :)
 
arkadaşlar bu kore ibanezler çokmu kötü?hiç denemedim.kore Rg1570 ile japon Rg350 arasında nası bi fark vardır mesela?fiyatları birbirine çok yakın zannedersem.sağolun...
 
Geri
Üst