Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

GKN demiş ki:
Line 6 über metal pedalla .009 tel kullanıyorum, notalarının hepsiden sanki aynı ses geliyor. .notaların daha belirginleşmesi için ne yapabilirim

1. eskisi gibi .011 lik tel kullan
2. manyetiklerle oyna(indir,kaldır,değiştir)
3.Yeni distortion pedalı al (MT-2)
nacizane tavsiyem, pedalda scoop ve drive ı aynı anda kökleme özellikle bu ikisinde abarıp bi de insane modunda çalarsan karışır herşey. manyetiklerin alçaklığı yüksekliği sadece volume le alakalıdır taa ki tellere deyecek kadar yükseltene kadar. ama gitarda bir entonasyon problemi varsa sapa ve köprünün ayarlarına bir bak derim. 009 tel de en fazla tuşende problem yaratır onun dışında sanırım senin problemine çare olmaz tel değiştirmek. son olarak ta mt-2 dediğin pedalı uzuunca bi süre kullandım ve birdaha o pedala elimi sürmem :)
 
yani çalcam...

arkadaşlar ben yeni gitar çalmaya başlıyacam. tabiki classicle, başlangıç olarak beni 6-10 ay götürecek, kaliteli, bir gitar arıyorum. en fazla 130 milyon civarında para verebilirim. hangi markayı önerirsiniz... ????
 
Merhabalar,

Kore yapımı Cort (MR 730FX) marka akustik gitar.Üstünde Fishman 4 band equalizer var.Herşeyi iyi hoş, sap klavye rosewood, gövde ladin, tınısı güzel...Fiyatı da 550 dolar.

Şimdi ben bu gitarı almak istiyorum ama şu Cort markası bana hiç güven vermiyor..Cort marka akustik gitarlar ve bu markanın bende bıraktığı güvensizlik duygusunun benim kuruntum olup olmadığı hakkında görüşlerinizi rica ediyorum..

Bir de, "Fender akustikler bi işe yaramaz, adam üstüne basıyo markayı satıyo.." deniyor.Bir kaç farklı yerde duydum bunu.Nedir?

Peki Washburn akustikler?

Verebileceğim max fiyat 600 dolar.Gitarını önemseyen bir kişiye cevap verir gibi cevap verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
 
Cort bana kalırsa şu an en uygun fiyata en uygun gitar seçeneklerine sahip bi kaç firmadan biri. Yani X6 falan çaldım ben ki fiyatına göre kesinlikle iyi bi gitar. Bi de g258 görmüştüm 180$ a gidiyo ikinci elleri (hatta birinci elleride yakın bu fiyata). Ve ben o gitardan çıkan tona hayret etmiştim. Bence Cort güvenilir bi marka. Tonunu,çalınışını beğendikten sonra Cort muş Kort muş ne farkeder ki ?
 
Bealtaine demiş ki:
nacizane tavsiyem, pedalda scoop ve drive ı aynı anda kökleme özellikle bu ikisinde abarıp bi de insane modunda çalarsan karışır herşey.
Scoop u saatin ters yönünde kökleyip drive full , insane de çalıyorum

temiz amfi ile problem yok, entonasyon falan sanmıyorum . COF - Cthulhu Dawn ı bile clean tonla çalmaya başladım artık. Kardeşim benle dalga geçiyor artık bu yüzden.

temiz ton ile distortion dan gelen tonu mixleye bilirmiyim.Belki hoş bişey olur
 
sonuçta Cort dediğiniz firma aynı zamanda İbanez gibi bir firmaya ağaç veren, birçok önde gelen müzisyene imzalı seri gitar üreten bir firmadır ve hakkaten çoğu prestijli markanın ucuz gitarlarından aynı fiyatlarda daha kaliteli gitarlar üretmektedirler. Bu duruma verilecek en iyi örneklerden biri Richie Kotzen 'dır; adamın imzalı seri elektro gitarı TLR145-RK "japon" fender telecaster (gayet makul bir fiyatlı) imzalı akustik gitarı ise 600dolar civarında satılan ama gayet kaliteli Kremona-Bulgaristan yapımı bir gitar. :D :D Baksanıza adam resmen bana ne verirseniz verin de soğutayım sizi gitardan diyor ....
 
Bealtaine demiş ki:
biliorm 10. defa tekrarlıorm ama
'94 40. yıl özel yapım usa fender starocaster hakkında bilgisi ve deneyimi olanlar bildiklerini benle paylaşırlarsa sevinirim ?!!!!

1995 yılında 40. yıl özel sene babında yapılmış bir teleyi New York City'den almıştım. Maple sap, 3 renk sunburst kızılağaç gövde normal amerikan tele işte.

Gitar seçme konusunda ender de olsa hata yapmışım hiç iyi bir gitar değildi. Hiç bir şey bilmezken 90 senesinde 0 aldığım stratım o kadar iyi ki yahu ben bunu o zaman nasıl seçmişim falan oluyorum... Neyse. Sonradan warmoth'dan hard ash (yani bildiğimiz sevdiğimiz dişbudak) yekpare bir göde aldım, bir iki başka parçasını değiştirdim falan uçana kaçana öpücük yollayan bir gitar oldu kendisi. Jerry Donhanue tonu hiç bir şey ile oynamadan çat diye çikiyor. Güzel bir olay tabi haliyle. ;)

Ama özel bir durum yok yani 40. yıl hadisesine. Fender gıcık bir şirket seçmece iş yapmıyorlar. Vintage serisi bile seçme ağaçlardan değil (bkz. Fender Discussion Forum), ancak custom shoplar falan öyle. Kısacası bir highway 1 american vintagedan bile iyi olabiliyor. Dolayısı ile internetten falan alınacak son gitar fender. Denemek lazım, ancak ve ancak öyle. Ve bu 40. yıl davasına gaza gelme derim, kıçı kırık diye gördüğün bir highway 1 ondan çok daha iyi olabilir. Ama ortalama olarak tabi ki en iyi seri american vintage, sonra american series ve deluxeler faln geliyor (bu arada deluxelerin manyetikleri beş para etmez fikrimce, noiseless yerine bir çok insan toneless diye dalga geçer hatta, ama geçen seneye kadar yaptıkları texas special american strat ve tele gitar serisi çok kral hadiseler kesinlikle, ash + manyetikler de cok iyi), ve sonrasında biraz daha açık ara ile highway 1ler.

Kıssadan hisse: Çalmadan fender almayınız!

B
 
merhaba arkadaşlar. ibanez rg 350BK sıfır 600$ a buldum. sizce nasıl bir gitardır? bilgilerinizi paylaşabilrmisiniz? alınası bir gitarmıdır?. eğer onay verirseniz bu hafta içinde alacagım. bu arada gitar kore üretimi.
 
370 dir onun modeli 350 sadece beyaz üretildi bildiğim kadarıyla pickguardlıydıda. Ama ne olursa olsun 600$ fazla.tam piyasasını bilmemekle 500$ ve daha altı fiyatlara satıldığını duymuştum.
 
Git, dene, seversen al... Bizim onayımızla olacak iş değil... Ben olsam almazdım çünkü ağacı basswood.
Ama kötü bir gitar olsa Ibanez kolay kolay üretmez ve fiyat seviyesi o kadar olmaz...
Yalnız 350EX modeli var yeni çıkan. 350BK'yı senden duydum... 350EX ilk bakışta beni de etkiledi. 350DX çok beyaz...
350DX zamanında 550$'dı. me_thus'un dediği gibi sımsıkı bir pazarlık yapılıp alınabilir ancak 600$ o gitara çok... Kolay gelsin...
 
Epiphone Les Paul Standard sizce nasıl bir gitar, rock ve alternatif tarz müzik yapıyorum. Elimdeki parayla Epi'yi sonrada Jackson RR-3'ümü ve Boss ME-30'u satabilirsem o anki durumuma bakarak analog veya digital (GT-8 veya XT live) set kurmak istiyorum.
 
Arkadaşlar 15 watt lık amfi alıcam da yardıma ihtiyacım var.
Laney 15 watt hard core - fender 15 watt lık - Behringer GM 108 15 watt.
Sizce hangisi yada başka önerileriniz nelerdir?
 
Geri
Üst