Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

mersinden_ersin demiş ki:
uygun fiyatlı bir elektro akustik gitar aramaktayım, 245 dolara şöyle bir gitar buldum. bu fiyata yakın daha uygun model önerilerinizi ve bu model hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.jasmineguitars.com/ES31C.html

gitarı aldım, peşin 225 dolar.yeterli performansı verdi. elektro sistemini kullanmadım, akustik olarak basları biraz güçsüz(dadario bronze strings 0 10 tel set var üstünde)

yeni bir soru: e-bow a merak salan birisi olarak e-bow a uygun bir perdesiz elektrro gitar e bow ve amfi almayı düşünüyorum. efekt pedalı vs de olabilir. ancak bu konu hakkında oldukça bilgisizim. uygun fiyatlı bir set nasıl olabilir?
 
sende ne kadar var onu söyle önce? sıfır 150-170ytl den başlıyor.ikinci el 120ytl civarı.
ki bu kadar ucuz yollu bir şey arıyorsan bir arkadaşımda cort stat3 var, sıfırı 230-240ytl arası olması lazım, siyah renkli, strat kasa, fiyatına göre iyi diyebilirim çünkü 200ytl ye kadar denediğimiz diğer gitarların klavyeleri ve clean tonları berbattı.140ytl ye satıyor sanırım arkadaşım.
 
s.a arkadaşlar bende şu an maison marka elektro gitar var.. single ve solosu güzel ama fender strat fat düşünüyorum ne dersiniz almama değermi ? birde yurtdışından kredi kartıyla alışveriş yapan varmı ? bilgilerinize ... son olarakta maison şirketi battımı ne yaptı ? maison la ilgili hiç bir site bulamadım
 
slm arkadaşlar elimde şuanda ibanez grx70 modeli war(gio serisi oluyo ve ibanezin bir alt modeli olması lazım) bu gitara nasıl bir modifiye yapabilirim? bir seymour duncan taksam herhangi bir modelini nasıl olur sizce?
 
ilanimin sapmamasi icin buraya tasiyorum yorumumu...

Konuyu dağıttım kusura bakma ama birşey soracağım. Ben de Cort Neil Zaza ve ayak işleri için de yedek m200 var. NZ'den sonra m200 takoz gibi geldi bana, seni şaşırtan sadece fiyat/performans mı yoksa m200'de benim göremediğim bir cevher mi gördün? Gerçi gitar olarak çok da çalmadım sadece Roland GR-20 synth'e bağlı alet. Nesi beklediğinden iyi çıktı veya diye sorayım. (Acaba elimde hazine var da ben mi farkında değilim :D )

*ilanimda da yazdigim gibi, bir gitar (markasi onemli degil) guzel tinliyorsa hangi amfide ve hangi efektorlerin hangi ayarlarinda guzel tinliyor? yada ayni sekilde kotu ise hangi ekipmanlarda ve ayarlarda kotu?

Internette, unutmuyorum bir yorum okumustum, adamda Flying V bir Gibson var yanlis hatirlamiyorsam, adam aliyor gitari sonra bu ne ya berbat bir soundu var bu gitarin diyor ve kaldiriyor on yil mi ne... sonra bir gun cikariyor, ya yeni aldigi amfiye takiyordu gitari yada manyetiklerini iste ceramic ise alnicolarla degistiriyordu, o haliyle yeni aldigi amfiye takiyor ve sonuc: oha diyor adam aldigi ton karsisinda. yani suc gitarin degilmis.

Yine bir baska ornek vermek istiyorum. Eger sen gidip (orn) Zakk Wylde signature drive pedalini alirsan, diyelim elinde behringer mi var yada atiyorum peavey mi var, ona baglarsan eminim tonunda, ya bassinda ya tizinde yada karakterinde bir hosnutsuzluk olacaktir cunku adamlar zakk ne kullaniyorsa; iste (bildigim kadariyla) normalde maun sapli olan les paullerden farkli olarak maple sapli bir LP uzerine EMG81-85 manyetikler ve JCM 800 lambali Marshall kullaniyor.. bu ozelliklere sahip gitarinin akustigine ve tonuna + manyetiklerinin karakterine + amfisinin karakterine uygun, o tonu camur etmeden cuk diye oturacak, hem bastigin notayi yutmayan, hemde dagilmayan kisaca derli toplu bir drive ve ayni zamanda Zakk'inde zevkine hitap eden bir drive saglamak icin yapiyorlar bu pedali.(dedigim gibi zakk'in gitarinin sap agacindan tut, kullandigi amfinin ozelliklerini hesaba katarak, emg'leri terbiye etmeye kadar gidiyor bu pedalin islevi) Eger Zakk Marshall'dan Mesa Boogie'ye gecse sanma ki o drive pedali onun isini gorecek artik... o zaman al bastan butun herseyi, Mesa'ya gore bir drive pedali yap.
Yani sen gidip o pedali alsan, o pedalin hakkiyla performans vermesi icin zakk ile ayni ekipmani birebir kurmali ve amfisinin uzerinde yaptigi ayni EQ ayarini yapmalisin. (Ya da ne yaparsin? Gidip EQ pedali ile yanina iste TS9, DS1 vs gibi pedallar baglayip zakk ile alakasi olmayan kendine has, orj. bir sound elde edersin.)

Benim kullandigim amfi bass karakterli ve drive'i koklenmedigi surece kuru-kemikli bir sound'a sahip. Bana bu amfide en
oturakli (dan kastim, amfimin karakteriyle tam olarak olcusen, bassi tizi siritmayan...) soundu veren gitarlar gobekli yani PRS, Les Paul tarzi bass'i yuksek govdeye sahip gitarlardi. Ornegin bir Jackson SL1 almistim, uzerindeki orj. aktif(yada aktif degilde pilli, herneyse) manyetiklerle benim ekipmanda oldukca kuru bir sound ve les paul sekil govdeye kiyasen dolgun olmayan, ciliz bir sound verdi ve ben ornegin MXR ten band EQ pedali ile bir ton cektim ayni zamandada amfinin uzerindeki eq ile oynadim ve mesa boogie tonlarina acccayip sekilde yaklastim ama o SL1 yerine, amfi ve pedaldaki eq ayariyla oynamadan bir PRS baglasaydim o zaman iyice oturmamis, bir yerinden ya basslari ya tizleri yada midleri sarkan bir ton verirdi. Tekrar o soundu geri kazanmak icinde PRS'e gore ayar cekmem lazimdi eq pedalinda. Fiziksel olarak, doga kanunlari icerisinde aksi mumkun degil zaten.

Ben Mesa karakterli tonlara bayiliyorum o yuzden bu tarzda yani bass karakterli amfiler kullanirim ve misal Fender strat cok tezattir bu karaktere yani bir gibson les paul'un uyumlulugunu bulamazsin Mesa Boogie+Fender strat kombinasyonunda.. fender stratin varsa marshall, fender amfi karakterindeki amfilerle kombine edeceksin. (bunlarin hepsi kendi gorusum).

Simdi okumus oldugun bilgiler dahilinde Senin sorunun yaniti:
Gitari bu forumda bir arkadasin arkadasi icin deneyip aldik arkadasla... 200 YTL odediler ve sifira yakin temizlikteydi.
kisaca bahsetmek gerekirse
Cort m200, "şek(i)len" PRS govdesi (her ne kadar agathis yani sunta olsada)
ilk olarak fiyatina oranla begendigim aklima gelen ozelligi; sustain'i dandik sayilabilecek bir gitar icin oldukca iyiydi ama yinede gitar genel olarak sololarda vasatin altinda performans verdi.
ikinci olarak; bana drive'da kuru gibi geldi ama bir ozelligi vardi gitarin, ben amfinin sesini actikta sound'u gittikce daha da bir "sıkışıyor" ve toparlaniyormus gibiydi, tonda hic bir sekilde dagilma olmadi! daha onceden ayni amfide Jackson perf. RR caliyordum ve onunla kiyaslayinca; performerin soundu sesi actikca bastigim notalarin netligi gidiyordu, ritimlerdede ton oldukca buguklasiyordu ve anlasilmamaya basliyordu. M200 onun aksine netlesip keskinlesti ve bogurdukce bogurdu. Su ana kadar kullandigim gitarlarin hicbirinde amfinin drive'ini ve bass'ini full acmadim cunku uymuyordu, bu m200'e iste o ayarlar iyi oturdu ve tam olarak "derli toplu" bir sound verdi yani denk geldi. Iste bu yuzdendir ki bende diyorum: bir gitar iyi veya kotu tinliyorsa hangi ekipmanda ve hangi ayarlarda iyi veya kotu??? Odanin akustigi bile onemlidir elde ettiginiz tonda. Hatta amfinin onuyle arkasini cevirmeniz bile tonunuzu degistirecektir..(ozellikle aktif manyetiklerin ben gibi "pili zayiflamis drive pedali gibi" cazur cuzur ettigini dusunen varsa bunu denesin).

Dedigim gibi 200ytl'nin karsiligini baya bir veriyordu sirf ritim icin alip kenara konulur.(yani ben alip koyarim ben iyi sound aldigim icin ekipmanimda). Ama tabi ben sadece sound olarak diyorum yoksa bu gitar kac yil yasar orasi mechul. Yukarida yazdigimdan sonra demek degildir ki endonezya-sunta m200, kore-alder performerdan ustundur... zaten yazimdan cort seviyorum gibi bir anlam cikmasin, onu yazmamdaki amac hic beklemedigim bir gitarin beklemedigim bir performans verdigini belirtmekti cortu ovmek degil ;)

ayrica su ana dek edindigim deneyimlerle mutlaka deneyerek gitar alacaksin. Gitarin seklini, kafasindaki yaziyi (ve o yazinin taraftarlarini) umursamiyorum. Bana en kral gitar, beklentilerimi karsilayan gitardir.
 
Eyvallah döktürmüşsün yine, okurken gidip alet edevatı değiştiresim geldi valla, çok tşk.

M200'ü sadece (Neil Zaza'nın köprü ayarını bozmamak için) GR-20'ye bağlamak için almıştım, gitar olarak çalmadım pek, biraz oynayalım bakalım ne olacak ...

Bu arada ben de anti-Cort idim eskiden ama Neil Zaza'yla beraber fikrim değişti, fırsatın olursa bir dene sevebileceğini tahmin ediyorum.
 
bence cortun hak ettiginden fazla ovulmesi, her onune gelen gitarla kiyaslama yanlisliginin yapilmasi ve radikal sekilde savunuluculugu, bunu yaparken obur markalara dokundurmalar...vs insanlarda antipati uyandiriyor ve bu markaya cekmek yerine itiyor. Eminim ki cort'la olumlu-olumsuz bu kadar ugrasilmasaydi, anti-cort diye bir tabirde olusmazdi.
 
reeve naptın abi sen yahuu!!bi soru sorduk öğlen akşamına cevap gelmiştir heyecanıyla açtım forumu destan yazmışsın benim sorum görünmüyo bile yaaa :D neyse beyler benim sorumada arada bir cevap atın :D
 
Reeve demiş ki:
Ornegin bir Jackson SL1 almistim, uzerindeki orj. aktif(yada aktif degilde pilli, herneyse) manyetiklerle benim ekipmanda oldukca kuru bir sound ve les paul sekil govdeye kiyasen dolgun olmayan, ciliz bir sound verdi

aslında sekilden çok maple+alder farkı bahsettiğin, hatta neck thru olduğu için sadece maple gibi bile düşünebilirsin. senin tabirinle "şiş gövde" gitarlardan çok daha low end'i güçlü ama tonal açıdan çok zengin sesler var explorer cinsi maun+maun gitarlarımda. gerçi gövde kalınlığı olarak da lp'den pek aşağı kalmıyorlar (maple cap'ın tepe noktası hariç). mesela gnr'ın don't damn me şarkısının solosunu gibson explorerla atmış slash (apII'ler değil, stok manyetiklerle), bunu okumadan ayırdedebilen olacağına inanmıyorum. ha, lp'nin sap tonunu hiç bir gitarla alamadım, onu da inkar etmeyeyim.

Reeve demiş ki:
...PRS govdesi (her ne kadar agathis yani sunta olsada)...

agathis sunta değil, bir çam cinsi, daha doğrusu ladine daha yakın bir cins diyelim. sunta, eşit kütledeki sıradan bir ağaçtan (abanoz hariç) iki kata yakın daha ağırdır yapıştırıcı ağırlıklı olduğu için, agathiste bu yok. son zamanlarda ucuz gitarlarda türemesinin sebebi de güneydoğu asya'da bol bulunan bir ağaç olması. 10 sene sonra kıymetli bir ağaç olursa şaşırma. tonal açıdan bilmem ama üretimde kullanılmasında aklıma gelen tek sorun, çam cinsi ağaçların bol reçineli olması sebebiyle kolay dönebilmesi ki poli boyayla mühürlenmiş bir ağacın da nem oranın değişmesi çok kolay değil, ancak potların altından, neckc pockettan falan nem kapabilir ki bu da önemli değil.
 
gitarın telleri üzerindeyken floyd rose u alçaltsam vida deliklerine zarar gelirmi? (yamulma, çatlama..) herhalde yine telleri çıkartıp ayarlamak en sağlıklısı..
 
ufak bir değişiklik yapacaksan telleri çıkarmaya gerek yok. ama çok yüksek bir pozisyondan çok alçak hale getireceksen telleri çıkarmak ve öyle çalışmak sağlıklıdır.
 
Merhabalar beyler benim bi sorum olacak.Şimdi 2. el bi gitar alacağım önümde Cort KX5, Washburn USA Design Chicago Series WR 154 bide Ibanez GRG270 var hangisini tercih edeyim sizce?
 
cort kx5

gio ibanezler ibanez ile uzaktan yakından alakası olmayan gitarlar.yani gio ibanezi kafadan eledik.
washburn ler ise o kadar sağlam cıkmayabiliyo.ve çin üretimi oluyolar buyuk ihtimal ile.

bu ikisi yerine kore yapımı cort lar her zaman ön plandadır.kx5 kesinlikle...
 
Sevgili dostlar ben ve 2 arkadaşım daha yeniyiz daha dorusu 2 arkadaşımı rock müziğe daha yeni alıştırdım ve kendi aramızda bi grup oluşturarak gitar çalışmaları yapmaya karar verdik. Gitar çalmayı pek fazla bilmiyoruz yani notaları falan biliyoruz ama elektro gitar çalmak için yapmıcağımız şey yok gibi herşeye katlanırız sank. Neyse biz 3 arkadaş daha sonra katılanlar olucak gibi 2 elektro ve bir bas gitar almayı planlıyoruz. Elektro gitar olarak jackson yada ibanez almayı planlıyoruz amfi ve diğer ekipmanlarmeselesi hakkında bize yardım edebilicek birileri varmı isteyen olursa özel mesaj atsın msn adreslerimizi verelim. SAYGILAR...
 
merhaba arkadaşlar yeni anfi aldım marshall mg100dfx bu anfi hakkında hiç bilgim yok bide gt8 kullanıyorum gt 8 bağladım anfiye ama tonlar tatmin edici değildi..nasıl ton yakalaya bilirim tşk.. :?:
 
çok yazıldı ama inputtan girersen anfininde preamp ını devreye sokarsın.tona olumsuz etki yapar.eğer anfinde cd-in girişi varsa onu bi dene.bi arkadaş denemişti memnundu.olmadı return dan gir.
 
herkese slm ... ben gıtara yenı başlıyanlardanım. başlangıc ıcın xcort aldım ama bu aralar bıde zoom'a merak saldım acaba bana tavsıye edebılecegınız zoom varmı_?
 
Geri
Üst