Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

Yardımların için sağol. Yaptım sonunda. Onboard ses kartımı kaldırıp Device seçenklerinden bir kaç şeyi kurcaladım yeni ses kartımı gördü nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. :)

Şimdi de başka bir sorunla karşılaştım. Kayıt yapabiliyorm ama bunu mp3 olarak kaydedemiyorum. Export=>Audio Mixdown dediğimde şöyle bir ileti alıyorum "The left and right locators must be set". Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Bu arada Cubase sx3 kullanıyorum ve gitar kaydımı "New Project=> Studio Mastering for Audio Cd" den yeni proje açarak kaydediyorum. Acaba başka bir proje türü seçerek mi kaydetmeliyim?
 
Şöyleki Cubase projenin hangi kısmını export edeceğini belirtmeni istiyor. Aslında Skull_Krusher resimli anlatmıştı bir yerde fakat ben tekrar geçeyim.

Proje ekranın yukardaki ölçü cetvelinin üst kenarına doğru yaklaştırırsan imleci kalem şekline dönüştüğünü görürsün projenin baş kısmından başlayıp sonuna kadar o kalemle işaretlemen gerek. Olay bundan ibaret. Tek seferde de yapmak zorunda değilsin bir kere onu çektikten sonra kenarlarından tutarak uzatıp kısaltabilirsin.
 
Yönetici Uyarısı: Forumda kırık programlara ait linkler vermek, bunların indirme yöntemlerini anlatmak yasaktır. Aynı şekilde bu tür kaynakların sorulması da yasaktır. Bunun tekrarı halinde siteden uzaklaştırılacaksınız.
 
Arkadaşlar, bazı müzik aletleriyle beraber bedava yazılımlar veriliyor. Örnek olarak Live lite, live lite 4, sonar le, cubase le gibi. Bu bedava yazılımların kısıtlamaları hakkında bilgi verebilecek varsa sevinirim. Kısıtlamalar nelerdir, kaç kanal audio kaç kanal midi kaydedebilir, effekler nasıldır gibi konularda yardım istiyorum
 
Cubasede kaydettiğim şarkıyı cubase projesi olarak kaydediyorum fakat birlikte aç seçeneğinde cubasei göstermiyor,onu seçtiğimde açmıyor.Bu yolu izlemek için save as seçeneğini seçiyorum,arkadaşım aynı yolu izlediğinde kendi bilgisayarında bir problem olmadığını söyledi,bendeki problem nedir acaba arkadaşlar?yaptığım kaydı data olarak nasıl kaydedebilirim?
 
Kayıt yaparken belki uzantı olarak farklı bir şekilde kaydetmeye çalışıyordur? Aslında çokda düşük bir ihtimal bu. Windows'un uzantı atamalarını kontrol edersen onla bağdaştırabilirsin fakat "onu seçtiğimde açmıyor" demişsin burası işin garip kısmı cubase kendi kaydettiği şeyi açar normalde.

Bir projeyi o şekilde kaydedip uzantısını kontrol edebilirmisin? Save As ile kaydettiğin projelerden farklımı? Hatırladıığm kadarı ile cubase cpr olarak kaydediyordu.
 
Kayıt sistemin nasıl bilemiyorum ama eğer mikrofonla kayıt yapıyorsan kulaklıktan metronom almayı dene.

Eğer mikrofon kullanmıyorsan. Belkide ses kartının record what you hear. tadında bir özelliği açıktır. Emin olamadım. Bunlar değilse biraz daha detaylandır sistemini.
 
Mikrofon kullanmıyorum. Ses kartım onboard Realtek.

Gitar -> Amfi -> PC Line In şeklinde bağlantı yapıyorum. Kayıt sırasında sadece metronom da değil, bilgisayarda ne ses çıkıyorsa hepsi kayıt yaptığım kanala kaydoluyor. Windows seslerini kapadım gerçi ama mutemelen açık olsa onları da kaydedecek. Bir de bir kanala önceden kaydettiğim müzik çalarken diğer kanala farklı enstrüman kaydetmeye çalışınca da çalmakta olan kanaldaki müzik kayıttaki kanala da kaydoluyor.
 
O zaman söylediğim ikinci durum sözkonusu. Ses kartının ayarlarını yaptığın yerden düzeltebilirsin bu durumu.
 
Buffer Size'la oyna birde. İşlemci yükünü de düşük tutmaya çalış guitar rig yanında msn vs. açık olmasın yani.
 
Sample Rate i değiştirdiğin yerde olur. Ses kartın böyle bir ayara izin veriyorsa tabi. Yoksa sadece ikinci seçenek kalıyor sana.
 
Me_ThuS demiş ki:
Sample Rate i değiştirdiğin yerde olur. Ses kartın böyle bir ayara izin veriyorsa tabi. Yoksa sadece ikinci seçenek kalıyor sana.


Öyle bir seçenek yok sanırım. Öbür dediklerini de program çalışır haldeyken yapmıştım fakat sonuc vermemişti. programı açmadan önce yükü azaltmayı deneyecegim. Saol
 
Merhaba ;
Cubase kullanmaktayım ayrıca ez drummer kullanıyorum fakat kayıta geçemiyorum bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi veya cubase türkçe eğitim ile ilgilibişiler varmı

sevglierimle

''Herkeze rock yolculuğunda sonsuz uçuşlar ''
 
Kayıda geçemiyorum derken neyi kastediyorsun? Misal kanalın üzerindeki kırmızı kayıt düğmesine bastın mı? Programa hangi kanala kayıt yapacağını söylemezsen kayıt yapamaz.
 
Cubase ile ilgili bir sorum olacak.

Gitar kaydı yaparken kendimi duyamıyorum. Monitor butonu basılı olsa da olmasa da durum değişmiyor. Gitar kayıdı için ise Preamp'ten giriyorum ses kartıma bu arada...
 
Geri
Üst