Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

Ses kartının mikseri nasıl birşey bilemediğimden tam olarak söyleyemiyorum. Sen zaten programlar kapalı ikende sesin gelmemesini istediğinden cubase deki ayarın bir etkisi olmaz. Ama yapman gereken girişteki sinyali çıkışa bağlayan seçeneği iptal etmek. Misal Firewire solo da link diye bir seçenek vardı o yapıyordu ( belki ismini yanlış hatırlıyor olabilirim çok eskiden kullanmıştım o kartı)
 
peki bunu cubase den nasıl yapıcam.
mesela cubase te kayıt yaparken ses yine kulağımı tırmalıyo
ama kayıtı bitirip dinlediğimde o düz sesin kaydolmadığını anlıyorum.
kusura bakma bu konularda pek tecrübeli değilim.
yardımcı olursanız sevinirim
 
Cubase de kayıt yaptığın kanalın üzerinde ufak bir hoparlör simgesi var. Her kanalda bulunur. Basınca sarı renk alır. İşte o bu işlevi açıp kapatmaya yarıyor. Sarı hali açık demek oluyor.
 
merhaba, elimde m-audio fasttrack usb var.

sanırım usb 2.0 istiyor, fakat kablo olarak usb 1.1 aldım ben. sorun çıkartır mı? yani hız kaybı dışında, çalışmamazlık falan eder mi?

edit: demiştim fakat ekşisözlükde pro versiyonon 1.1 kullandığını okudum demekki bu da 1.1 kullanıyor.
 
crebia_rec demiş ki:
Banada yardımcı olurmusunuz? Benim olayım şu: Kayıt konusunda cahilim. Vokalim, bestelerimi düzenlemek istiyorum. Elektro gitarlarını çalacağım, üzerine söyleyeceğim, yapabilirsem hazır davullar ekleyeceğim falan. Cubase'i zamanla öğrenip kayıt almak istiyorum. Behringer marka idare eder bir pre-amp'ımda var. Uzun lafın kısası kayıt olayına yeni giriyorum ve ihtiyacım bir ses kartı ama ne alacağımı bilmiyorum. 150-200 ytl civarı verebilirim. Ne yapmamı ne almamı tavsiye edersiniz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgili me thus hocam ortalama bir ay önce fln bu soruyla yardım istemiştim sizden ve sağolun beni baya aydınlattınız. O zamandan beri araştırıyorum girmediğim forum, mağaza kalmadı. Biraz da uzun vadeli düşündümki bir öğrenci olarak herzaman ses kartı alamam ve almışken birazda iyi birşey olsun. Kesenin ağzınıda biraz açınca E-MU TRACKER, 0404 USB VE FAST TRACK PRO arasında gittim geldim hep. Sırf bu olay için gümrük mevzuatını yaladım yuttum ve şuan türkiye fiyatı 500ytl nin üzerinde olan fast track pro yu e bayden 300 ytlye gümrüksüz aldım kapıma kadar geldi.

Asıl soruma geliyorum hocam şimdi bunu nasıl kurucam içinden bitek cd lerle quick start kağıdı çıktı ondan da bişey anlamadım. Sırasıyla yapmam gereken şeyleri mümkün olduğunca ayrıntılı anlatabilirseniz duacınız olacağım... :) teşekkür ederim
 
Yapacak çokda fazla birşey yok öncelikle kullanma kılavuzunu bir incele önce sürücüyü kurup sonra cihazı takın diyormu? Çoğu kart bu şekilde kuruluyor. Eğer öyleyse işlem şu şekilde

1. Sürücü cd sini takıyoruz. Adımları izleyerek kurulumu gerçekleştiriyoruz.

2. Kurulum bizden ses kartımızı bilgisayara bağlamamızı ve açmamızı isteyecektir. Yapıyoruz dediği gibi.

3. Kurulum işleme devam edip büyük ihtimalle bizden bilgisayarı tekrar başlatmamızı isteyecektir. Bunuda yaptığımızda herşey hazır.

Dikkat etmen gereken nokta eski ses kartı sürücüsünü kaldırmanın iyi bir fikir olabileceği. Çakışma yaratabilir çünkü ikisi. Yok ben kullanıcam illa dersen dene ama sorunlar çıkarsa problemin kaynağının burası olma ihtimali çok yüksek.

Eğer önce sürücü sonra cihaz demiyorsa. Cihazı takarsın bilgisayara o zaten yeni bir cihaz bulundu deyip sürücüleri ister senden sonrası yine aynı.

Sen mümkün olduğunca ayrıntılı demişsin ama usb kablosunu arkadaki girişe diğer ucunu da bilgisayara tak gibi adımları atladım ben herhalde sorun olmaz. Eğer takıldığın bir nokta olursa yine sor.

Kılavuzları iyice okumanı eğer yabancı dilin yoksa bir arkadaşından tercüme etmesini istemeni tavsiye ederim. Elindeki ses kartını çok daha iyi tanımanı sağlayacaktır o basit gözüken bilgiler.

Hayırlı olsun son olarak :)
 
Selam arkadaslar oncelikle hepinze simdiden tesekkur ederim yardimlarinizdan dolayi,,
Konuya gelince ben iki gun once M-Audio Firewire Solo aldim ve kullanmaya basladim ,buraya kadar bir sorun yok duzgun caliyor kart yalniz kayit aldigim zaman microfondan az duyuluyor mic sesini sonuna kadar aciyorum Gain i ama bu seferde hafiften cizirti oluyor,6 pin Firewire kablo kullaniyorum acaba 12+V adaptoru Kulanmam gerekiyormu? kullanirsan bir farki olurmu?? BU arada Mikrofonum Shure pg58A yoksa mikrofonumu degistirimrm gerekiyor?? ben sadece vokal kaydi yapmak istiyorum.. oyle ahim sahim bir sesim yok ama hobi isde sesim olmasada duzgun kayit almak istiyorum, Acaba Behringer C3 Condoster mikrofon alsam bir faydasi OLurmu mikrofon olarak ise yarar mi??

Sistemim

Core 2 E 8500 3.1 cpu
thermalteke silent cpu fan
2gb ram
m audio solo ses karti
Audio-Technica ATH-M30 Kulaklik
Shure PG58A mikrofon ve pop fliter (demir)
ati 2600 xt ekran karti

Sizce bunlar duzgun bir kayitt icin yeterlimi??


Kulandigim programlar
coll edit 2
wavepad
wavelap

guzel kayit ve effect icin onerdiginiz bir baska program varmi kullanimi kafa agritmayan...

Herkese tesekkur ederim.. lutfen cvplarinizi ve onerilerinizi esirgemeyin
 
mrb arkadaşlar. siteyi gezdim ve dostça yaklaşımlar gördüğüm için üye oldum. benim de küçük bi sorunum var m-audio delta1010lt ses kartı kullanıyorum. bağlantıları doğru yaptığım halde çıkışların sadece 1-2 olanından ses çıkışı alabiliyorum. vokal kaydı için extra monitör bağladım 3-4 çıkışına fakat burdan ses alamıyorum. bağlantılardan değil bunu biliyorum. sanırım ayarlardan ama ayarlarınıda kurcaladım anladığım kadar yine ses alamadım. bilgisi olan bi arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim. teşekkür ederim
 
Bu çıkışlara istediğin sesleri yönlendirmen gerek ses alabilmek için. Kendi mikseri ilede yapabilirsin kayıt yaptığın programlada. Misal Cubase kullanıyorsan Vst Connection's kısmında Input ve Output bus ları vardır. Output kısmına Add diyerek elinde olduğu kadarı ile çıkış ekleyebilirsin. Zaten oldukça açıklayıcı bir görüntüsü var. Daha sonra istediğin kanalları bu çıkışa yönlendirerek çalışabilirsin.

Eğer sorun kayıt sırasında sesi o çıkışlardan almak ise. O zaman ses kartının kendi mikseri üzerinden yapman gerek bunu.
 
tşk ederim me_thus sorun sadece kayıt sırasında değil. yani şu an pc de winanp yada media playerden çalan müzikleri bile diğer çıkışlardan alamıyorum. sadece 1-2 çıkışını kullanabiliyorum. kullandığım program adobe audition 3.0 sorun programdan kaynaklanmıyor. sadece ben ses kartını bilmediğim için ses kartının kendi mixerinden diğer çıkışlara ses veremedim. sadece tek çıkıştan ses alabiliyorum. bütün çıkışları aynı anda kullanmam mümkünmü ? bunu nasıl yapabilirim ? çok sağol
 
Ses kartının mikserini kullanman gerek bunun için fakat görmeden haliyle yorum yapamıyorum. Mantık ortada ama içerdeki sinyali hangi yollara yollamak istiyorsan onları seçmen gerekiyor. Bazı kartlar mesela yazılımdan gelen sesleri (winamp) sadece bir çıkışa yollayabiliyor. Bunuda göz önünde bulundurman gerek. Eğer bir çözüm yolu bulamazsan ses kartının mikserinin bir ekran görüntüsünü asarsan foruma yardımcı olmaya çalışırım.
 
Audacityde sorunsuz biçimde metal masterim ile line inden kayıt yapıyordum. Sağdan ve soldan ses alıyordum. Kabloyu değiştirdim bir iki defa da recording ayarını mikrofona getirdim windowsun. Şimdi sadece soldan ses alıyor sağ kanaldan ses almıyor. Nası düzeltebilirim acaba? Aynı şey digitech rp 200a m için de geçerli. Şimdiden sağolun.
 
Selamlar.

Bir süredir evde amfim yok yenisini alacagım için elden cıkartmıstım. Ocak basına kadarda gelmemiş olacak. Epey sıkıldım anlıyacagınız.
Boss SD1 pedalım var bundan direk pc ye girip hiç degilse bişeyler calmak istiyorum. Direk Mic girişinden bi sistem yaptım kendime fakat ses alamıyorum.
Gitar-->SD1-->PC Mic girişi
Bu şekilde yaptım. Windows Vista kullanıyorum. Kayıt ve ses olaylarında epey bilgisiz sayılırım. PC mikrofonun aktif oldugun görüyor. Hatta deneme ekranında tepki veriyor fakat dısarı bi cıkıs alamıyorum. Hatta Messenger da F2 tusuna basılı tutarak karsıya gönderebiliyorum bile.
Ne yaptıysam bi türlü cıkıs alamadım. Ne yapacagım konusunda hiç bir fikrim yok.Yardımcı olabilen olursa minnettar kalırım.
Simdiden Teşekkurler.
 
HulkEkmek demiş ki:
Selamlar.

Bir süredir evde amfim yok yenisini alacagım için elden cıkartmıstım. Ocak basına kadarda gelmemiş olacak. Epey sıkıldım anlıyacagınız.
Boss SD1 pedalım var bundan direk pc ye girip hiç degilse bişeyler calmak istiyorum. Direk Mic girişinden bi sistem yaptım kendime fakat ses alamıyorum.
Gitar-->SD1-->PC Mic girişi
Bu şekilde yaptım. Windows Vista kullanıyorum. Kayıt ve ses olaylarında epey bilgisiz sayılırım. PC mikrofonun aktif oldugun görüyor. Hatta deneme ekranında tepki veriyor fakat dısarı bi cıkıs alamıyorum. Hatta Messenger da F2 tusuna basılı tutarak karsıya gönderebiliyorum bile.
Ne yaptıysam bi türlü cıkıs alamadım. Ne yapacagım konusunda hiç bir fikrim yok.Yardımcı olabilen olursa minnettar kalırım.
Simdiden Teşekkurler.

Merhaba, benim bilgisayarda iki tane hoparlor girişi vardı, driverin programından çıkışlardan bir tanesini line in yaptım. Sonra pedalla birlikte gitarı line ine bağlayıp çok kaliteli kayıtlar alabiliyordum. bence bunu mutlaka dene.
 
Şimdi Guitar Rig kurdum. Bir arkadasımın yardımı ilede ayarlarını yaptık. On board ses kartından fena olmayan tonlar alıyorum. Ocak basına kadar idare etse yeter :)
 
arkadaşlar benim m-audio 24/96 ses kartım var birde tubepre kullanıorm bu ikisini bağladım fakat ses kaydını stereo alamıorm mono ses kaydı alıor biri bana yardımcı olursa çok sevinirim :S
 
öncelikle merhaba, bi sorum olucak benim..fakat mantıklı bi çıkış yolu bulamadım;

problem şudur:

cubase sx3'te audio track'ime yaptığım kaydı(mesela gitar kaydı) Primary input 1 ve 2'den stereo olarak yapıyorum yani microfon'la SPDF ile diil(onu da ayrıyeten çözebilmiş diilim henüz:))

ancak bu kayıdı yaparken metronomu da açıyorum(metronome in record ayarı ile), ve haliyle bilgisayardaki herhangi bir ses gibi metronomu da kaydediyor aynı Track'e..

bunu önlememin yolu var mıdır?

teşekkürler şimdiden
 
Geri
Üst