Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

Yok öyle değil tabikide bana sorun ses kartı ayarlarında gibi geliyo. Fakat senin kartını hiç kullanmadım. Hala onboard la çalışıyorum. Denetim masasından ses ayarlarına girip iyice bi kontrol et bence.
 
dedigini de yaptım denetim masasını inceledim ama yine olmadı. Zaten dedigim gibi bilgisayarın acma tuşuna bastıoğımda da sol taraftan cızırtı geliyor sağ tarafı hic görmüyor anakart sanırım.
 
Kopekolduren midi usb bağlantılarla ses kaydı yapamazsın. O bağlantının amacı sadece patch transferi yapmak.

ibanez350 Genelde harici ses kartları onboard larla beraber çalışırlar. Fakat bazen sorunlar çıkabiliyor.En güvenli yol sadece yeni ses kartını kullanmak. Senin bilgisayarında şu an iki kart birden kurulu olduğu için giriş çıkışları windows a doğru şekilde tanımlaman gerek. Ses alamama problemi ondan kaynaklanıyordur. Sol tarafda ses bulunması ile ilgili olarak. Farklı bir kablo denedin mi? Bana kablo bozuk gibi geldi eldeki bulgularla.

İyi günler.
 
Ses kartına kulaklık kablosunu bir adaptör yardımı ile mi bağlıyorsun? Eğer öyleyse o adaptöründe stereo olması gerek.
 
arkadaşlar M-Audio fast track pro ses kartı almak istiyorum sizce iyimidir lütfen bilen arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi bana çünki pahalı bir ses kartı.professional müzikle uraşıyorum sizce bu kart yeteli olacakmıdır?
 
ibanez350

Evet kastettiğim şey büyütücü. O ara parçanın da stereo olması gerek.


musical_lyric

Profesyonel müzikle uğraşıyorsan bu kart sana yeterli gelmez daha üst seviye bir cihazla çalışman gerekir. Fakat bu karta pahalı diyorsan o kartlar senin için yok artık evimi satalım dedirtecektir. Yaptığın işi daha net açıklarsan ona göre bir yorumda bulunmaya çalışırız.
 
peki bana nasıl bir ses kartı önerirsin usb mi firewire mi yoksa pcı mı? bütçem şuan 600 ytl ile sınırlı ve bu parayada kötü bişiy almak istemiyorum alıncada keşke almasaydım dedirtmesin yani.ve acil almam lazm bu yüzden fiyat bu. bir alternatif rock grubum var ve kayıtlar yapmamız gerekiyor bol gitarlı klavyeli davullu baslı birazda elektronik kayıtlar yapıcaz.önceden creative sb audigy platinum 2 ses kartım vardı onunla idare ettim ama şu durumda ona işime yaramıyor..ve midi de lazım çunki midi ile hallediyorum işimin yarısını.ve gecikme olayı kalksın istiyorum..beni pek fazla sıkıntıya sokmıycak bir ses kartı lazm yardımcı olursan sevinirim.
 
Pci kullanım şartlarınıza uyuyorsa en güvenli seçimlerden biri olur. Fakat giriş seviyesi ses kayıt çözümlerinde çokta iyi seçenekler mevcut değil.

Açıkçası bu verdiğin bilgiler pek yeterli değil. Çünkü aynı anda kaç kanala ihtiyaç duyduğun, arada mikser kullanıp kullanmayacağın gibi sorular cevapsız kalmış.

Son olarak kimseye git şu kartı al memnun kalırsın diyemem. İşin içinde çok fazla bilinmeyen var. Bu sayfalarda daha önce şu kart nasıldır diye sormuş olanlara çeşitli cevaplar vermeye çalıştım onları incelemeni tavsiye ederim. İşine yarayacak bilgiler bulabilirsin.

Aceleye getirme işini.
 
Büyütücü streo bunu denedim zaten 2 tane çizgi var üstünde sanırım streo olduğunu gösteriyor bu çizgiler. Acaba mono bir büyütücü mü almalıyım ses kartı için?
 
Sorun şu ki o çıkışlar mono. Senin o iki mono çıkışı birleştirip tek bir stereo elde etmen gerek. Elektrikçiler kolayca yaparlar. 2 erkek mono jack ı 1 stereo dişi kulaklık çıkışına çevirecek bir adaptör yaptıracaksın. Bu şekilde sorun kalmaz.
 
aynı anda fazla kanala ihtiyacım yok tek tek üst üste kayıt yapıcağımız için aynı anda birden fazla kayıda ihtiyacım olmuyo yani gerek yok.mikser zaten kullanıyorum herzaman.gitarlarım mikrofonum filan miksere bağlı herzaman.ihtiyacım olan tek şey ses kartı ve çok kararsızım çok uzun zamandır karar veremedim çünki hangi ses kartını almaya kalksam bütün o ses kartı hakkında pek fazla öredilerde bulunanlar yok bütün yorumları takip ediyorum ve ses kartı tavsye edebilicek fazla kişi yok.hangi marka konusunda bile kararsızım m-audio fasttrack pro da mikser ve lacenty problemi olduğunu ve birkaç problemi daha olduğunu duydum ancak yinede çok kararsızım işime hangi ses kartı yayar bilemiyorum
 
Pci bir kart al o zaman. Converter'ları kaliteli olsun mümkünse. Latency dende tamamen kurtulmanın mümkün olmadığını hatırlatırım.
 
seek_the_red demiş ki:
spil demiş ki:
Arkadaslar bir sorum olacak.Ben bir cok ses kartinin latency problemlerinden dolayi bir tane 16 kanalli firewire mixer aldim tek tek kayit yapmak ve hücüm kayit vede arkadaslarimla birlikte calmak icin.Simdi pc ye tanittim.Cubasede ayarladim.Bir tane deneme kayit edeyim dedim.Sesin cubase e geldigini görüyorum(audio dosyasina sarkiyi atiyor,o dosyayi wmplayerla dinliyebiliyorum),ama sesi bir türlü cubasede dinleyemiyorum.Daha önceden onboard ses kartimla kayit yapttigimda hem dinleyip hemde calabiliyordum simdi ise sadece caliyorum ve cubase kayit ediyor.Yani gitar caldikdan sonra vokal yapmak istiyorum ama sesi alamadigim icin sadece bön bön bakiyorum.Bu sorunu nasil halledebilirim.Yada bana daha neler gerekli,bu konularda uzman arkadaslar bir yardim elini uzatsinlar. yani mixerle kayitlar icin ne gibi aletler gerekli,ve hangi tür programlar? ayarlar? Insallah dogru anlatmisimdir.Simdiden herkese cok tesekkürler.

Bende yeni başladım çok bi bilgim yok fakat şöyle bişey deyim. Cubase de yaptığın kaydı dinlerken audio kanalın monitor ünü kapatıyormusun?

Sagol Arkadasim ilgin icin.Varolan problemi cözdüm.Benim hatam normal onboard ses kartinin cikisindan dinleyemeye calismammis.Mantik hatasi yaptik.Yani mixer firewire oldugu icin sesler tekrar firewire araciligiyla mixer geri dönüs yapiyor.Mixerden suan cok rahatlikla dinleyip vokal yapabiliyorum.
 
Geri
Üst