Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

tekrar selam arkadaşlar...E-MU 1212M PCI ses kartımı almış bulunuyorum fakat mikser sorunu yaşıyorum mikseri ses kartına bağladım ancak mikrofonu mikrofonu mixere takıyorum ve pc ye kayıt yaparken veya bormal konuşurken bile ses pc ye çok az gidiyor normalden çok daha az duyuluyor sşnyaldede çok az gidiyor sanki uzaktan konuşuyormuşsun gibi.. sorun nerede olabilir acaba veya yanlışmı bağladım mikseri ses kartına ama yanlış bağlanmış olsa hiç duyulmaz ses? ve mikserin üstündeki pan ayarını tamamen kısınca ses birazda olsa çoğalıyor ama normali kadar yine çok ses vermiyor lütfen yardım bekliyorm.. İnş. anlatabilmişimdir.. Saygılar...
 
Seviyeleri kontrol ettin mi? Ayrıca çıkış seviyenle giriş seviyen birbirine uygun mu? -10dbV çıkış verirken +4dbu girişe gidersen seviyenin düşmesi olağan bir durum.Ses kartında input gain gibi bir ayar bulunabilir bunuda kontrol et.

Ayrıca seviyenin düşüklüğüne nasıl karar veriyorsun ona göre konuşalım.
 
Öncelikle teşekkür ediyorum tekrar hemen cevap yazdığın için.. evet seviyeleri kontrol ettim çıkış seviyemle giriş seviyemde birbirine uyuyor.. seviyenin düşüklüğüne şöyle karar verdim diğer ses kartıma (creative 7.1) mikseri bağladığımda mikrofonu ve klavyemi bağladığım zaman çok iyi bir ses alıyordum çok güçlü ses veriyordu kalite açısından değil tabiki ses yüksekliği açısından bayağı iyidi yani eski ses kartına göre karar verdim şuan çok az ses aldğımı.. vede diğer ses kartında mikrofon ve diğer aygıtların girişlerini ses kartının mikserinden ayarlıyabiliyordum ama bunda nasıl oluyor bilemiyorum.. ve mikserdeki pan ayarını düşürünce veya tam yükseltince neden sesin iki kat artış gösterdiğini anlamış değilim tam ortaya getirince panı ses çıkmıyor diğer ses kartında böyle bişiy ses konusu değildi?
 
Mikserinden ses kartına nasıl bir bağlantı yapmaktasın? Bana sorun burdan kaynaklı gibi geldi.

Çünkü pan ayarı ortada iken sağa ve sola eşit miktarda ses gönderir. Diğer taraflarda sesin artması ortaya aldığında sinyalin kendisini bir şekilde iptal ettiğini gösteriyor.

Bağlantı sistemini detaylı bir şekilde yazabilirsen sorunun kaynağını daha iyi belirleriz.

(Bu arada diğer mikser kanallarıda ve ses kartının (eğer varsa) diğer girişleride aynı sorunu yaratıyor değilmi?)
 
Mikserin sağ üstünde rec diye girişler var rec L rec R bir kırmızı birde beyaz kablonun ismini bilmiyorum tam, uçları oraya giriyorum ve ses kartına giden tek uç var onuda ses kartındaki out L ye uç büyültücü ile giriyorum, vede şöyle bir sorunda var R ye girince ses daha kısık oluyo ve sterio yaptığım halde mono ses alıyor L ye girince öyle bişiy yapmıyordu ama ondada şuan öyle yapıyor ve asio driverlerle bi alakası olduğunuda düşünmeye başladım işim çok karışık acaba bu ses kartını almakla hata yapmış olabilirmiyim diye düşünüyorum hakkını vermemesinden korkuyorum e-mu gibi bir ses kartının..

Markası e-mu 1212m bi incelersen sevinirim..

Şunuda söylemek istiyorum 2+1 monitörüm var onuda uç büyültücü ile ses karının in L ye giriyorum (zaten başka yerden giremem) sesi yükseltmeye kalktığımda çok kalitesiz cızırtılı çaldığını gördüm ki diğer ses kartında tamamen sesi açtığım zaman en ufak bozulma dahi olmuyordu bu konuda yapabiliceğim birşey varmı.. çünki bir kaç kayıt denedim gitar, davul bas v.s. çalarken çok cızırtı yaptığını gördüm ve bu monitörden kaynaklanmıyor çünki kulaklıktada sesi açtığımda verimsiz kötü ses çıkıyor bunlar kayıtlarıma nasıl yansır?
pan ayarına gelince kanal kanal fark ediyor bir kanalda mikserimdeki panı ortaya getirince ses çıkmıyor diğerinde normal bunuda anlamış değilim.
Sorunum acaba başka kabloylamı girmem lazım bu ses kartına bilemiyorum doğrusu.. ama diğer karta böyle giriyordum hüç problem yaratmıyodu..
Çok soru sorduğum için özür dilerim ama buradan başka bana yardım edebilicek birini bulamadım çünki etrafımda bana yardımcı olabilicek müzisyen fazla yok abimde müzisyen aranjörlükte yaptı ama yurt dışında yaşıyor ona soramıyorum.. ve bundan sonrakilerede yardımcı bilgi olsun
Saygılar..
 
Out derken In 'i kastediyorsun sanırım. İki ayrı sinyali bir kabloyla birleştiremezsin. Sinyal toplamak için mikser gerekir her zaman. Çıkışı stereo alıyorsan girişi de stereo yapmalısın. Bu yüzden tek bir kanala değil Sağ çıkışı sağ girişe sol çıkışı sol girişe girerek dene. Seviyelerin uygun düzeye gelecektir.

Ses kartının out una girdiğini söylemeye çalıştın herhalde. Ses kartının girişlerinden ses alıyor olamazsın. Burasıda hatalı. Sağ ve sol ayrı olduğu için bunuda uygun şekilde bağlaman gerekir. 2+1 hoparlöer sistemlerinin 1/8¨ lik girişleri stereo dur. Onu iki monoya çevirecek bir ara kablo ile ses kartına bağlaman gerek. Kulaklık içinde aynısı geçerli. Cızırtı yapması büyük ihtimalle yanlış kablolamadan kaynaklı.

Diğer kartının ne olduğunu bilemiyorum fakat. Ev kullanımı için tasarlanmış kartlarla kayıt arabirimi olarak tasarlanmış kartların giriş çıkış konfigürasyonları oldukça farklıdır. Uygun şekilde bağlaman gerek. Kullanım kılavyuzuna iyice göz atmanı tavsiye ederim.
 
Sanırım ben mikseride hoparlörüde yanlış bağlamışım.. Peki nasıl bir kabloyla bağlamam gerekiyor? Buarada in ve out u karıştırmışım kusura bakma..

Yavaş yavaş sonuca ilerliyoruz hataları bulduk sanırım şimdi doğru kabloları bulup doğru şekilde bağlamam lazm.. Mikserin pan ayarına gelince, o kanalda bir sorun var galiba diğerleri doğru çalışıyor..

Buarada diğer ses kartımın markası creative 7.1 iyi bir kart değil yani onu öylesine almıştım hiç bir özelliği yok..

Birde midi kablosu sorunum var bir türlü bulamadım midi kablosu nereden alabilirim bilmiorum diğerini abim yanında götürdü...
Teşekkürler...
 
Valla mikserinin çıkışlarına uygun bir kablo ile bağlaman gerekiyor. Farkındayım ki çok açık bir tabir değil bu ama bende senin elindeki malzemeyi bilmeden bu kadar diyebilirim.

Müzik dükkanlarında bulabilirsin midi kablo.
 
Artık arayıp bulana kadar bana rahat yok :) ama keske resimle gosterebilseydim suan bana lazm olan kablo 2+1 imi ses kartinin out larina girebilecegim bir kablo ve mikserimi ses kartinin in lerine girebilicegim bir kabloya ihtiyacim var.. Midi kablosuna gelince enteresan ama buradaki tüm müzik marketlerine baktım bazıları ne olduğunu bile bilmiyor bazılarıda yok diyor.. Tekrar teşekkür ettim Saygılar..
 
arkadaşlar selamlar;daha yeni aldığım m-audio delta 1010 lt ses kartımın çıkışlarında bir sorun var 1.ve2. çıkışlara kulaklık,3.ve4.çıkışlarada hoparlör bağlıyorum fakat 3.ve4. çıkışlardan ses alamıyorum her şeyi denedim fakat sorun düzelmiyor ayrıca ses frekansı göstergelerinde de sadece 4.çıkışın frekansında hareketlilik oluyor bunun nedenini ben delirmeden söyleyen olursa minnettar olucam... şimdiden teşekkürler
 
Sesi 3. ve 4. çıkışlara yönlendirmen gerek. Bunu ses kartının kendi yazılımı aracılığı ile yada host programın ile yapabilirsin.
 
denedim o zaman da ikisini birden çalıştırmıyor hangisi birinci bus olarak görünüyorsa ona gönderiyor sesi,acaba mixer mi almalıyım bu ses kartına ¿ kimse sorsam o ses kartı (m-audio delta 1010 LT) mixer için diyor sizin fikriniz nedir bu konuda ¿ ayrıca ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim
 
host programımda da aynı olay yaşanıyor ama orda farklı olarak 3.ve 4. çıkışları seçersem ses oraya yönleniyor ama yine hem 1-2 hem de 3-4 ten ses alamıyorum :S şaştım kaldım
 
Aktif olarak seçtiğin çıkış tektir zaten diğerleri ikincil çıkış olarak gözükürler.Misal cubase de Vst Connections kısmında output busları ihtiyacına göre ekleyip daha sonra mikserde sendler ile istediğin bus a istediğin sinyali yollayabilirsin.
 
Geri
Üst