Kahler Başlığı

baran_16 demiş ki:
maresal demiş ki:
bende yayları sıkılarak sabitlenmiş tremolo bloğu diyorum :D
hem sabit köprü hissini alıyorsunuz bendleriniz vibratolarınız güzel,kolay,hassas hem yeri geldiği zaman arada kolu takıp biraz kasarak da olsa tremolonuzu yapıyosunuz hemde sustaininizi yemiyo.


nasıl bi yöntem bu anlatabilirmisin ve sustainizi yemiyo derken tam olarak nasıl yani??

Aslında yazıyo, gitarın arkasında yaylar varya(ortadaki kapağın altında) onların gövdeye bağlandığı taraftaki vidaları sıkarak köprüyü gövdeye yapıştırıyosun.
Sustain olayı şöyle FR gibi havada duran köprülerde bloğun eylemsizliğinden, yaylardan vs. sustain bir miktar azalır. Sen köprüyü gitarın gövdesine temas ettirdiğinde bunu en aza indirirsin.
 
Bende kahler köprü bulunan ,85 model bc rich var.Telleri degiştirirken şimdiye kadar tek tek değıştirdim.Yani bütün telleri aynı anda çıkartmadım.Klavyeyi temizlemek için telleri sökmek istiyorum.Floyd rose gibi yaylar bozulmasın diye silgi benzeri bisey sikistirmamız gerekiyomu.Yaylar yerinden çıkar diye korkuyorum.30 yıllık gitarın köprüsünü sökersem geri takılmaya bilir.
 
Kahler köprüyü biraz araştırdıktan sonra floyd rose’dan çok daha fazla ilgimi çekti
Ama maalesef ülkede satan bir yer bulamadım acaba bildiğiniz biryer var mı alabiliceğim ya da gitarından çıkaran falan varmıdır?
 
Geri
Üst