Sahte Gitarlar

544749662 nolu ilan... 25 tl yazmış fotoya gerek duymadım yazmış saçma bir ilan muhtemel dolandırıcı odeğil de site bunu nasıl onayladı gerçekten hayret verici... Kopya strat headstocuna fender yazıp farklı gitarlarla takas kovalayan tipler çoğaldı... Dikkatli olun arkadaşlarım



gaga.jpg
 
Burada bu tür paylaşımlar çok güzel. Fakat, paylaşılan linklere ben ne zaman tıklasam hep ilan yayından kalkmış ya da böyle bir ilan yok ibaresi ile karşılaşıyorum.
Link atarken ilanın ekran görüntüsünü de gitar gözükecek şekilde alıp mesaja foto olarak eklersek, sürekli silinen veya değiştirilen sahte gitar ilanları tekrar yayınlandığında daha kolay anlaşılır olabilir, böylece burayı takip eden, sahte gitar satan adamların da farklı bir ilanla aynı gitarı satma eylemini bir nevi önlemiş oluruz.
 
Gitar Pedal Amfi facebook grubunda mehmet akif hatunoğlu diye birisi bir gönderi gönderdi. Burguları made in w.germany (batı almanya) yapımı schaller burguları vardı ve burgular sonradan değişmiş(sap arkası delikler var), ahşap'a kadar boyası kazınmış, ön kısımda açık kahve pickguardımsı bir şey var neck'e doğru takılmış, tek köprü manyetikli gold p90 takılmış, p90 da sonradan değiştirilmiş(kişinin kendi söylediğine göre). Ben gitarın framus olabileceğini söyledim o dönem (70'ler 80'ler başı) bu marka gitarların Almanya'ya giden türkler tarafından getirildiğini söyledim veya sovyet/bulgar/italyan yapımı olabileceğini yine Türkiye'de o dönem olduğunu anlattım. Yani, gitar herşey olabilirdi. Gitarın sahibinin Facebook adı Mehmet Akif Hatunoğlu idi, böyle bir şey olmadığını gitarı aldığı kişinin ona gibson USA olduğunu söylediğini gitarın boyasını kazıttığını söyledi dolayısıyla seri nolar da uçmuş(kazımadan önce fotoğraf da çekmemiş seri no için), Ayrıca gitar ona geldiğinde sapı headstock'tan ayrılmış yapıştırılmış-tamir görmüş filan. 2011 sg junior fotoğraflarının tek manyetikli p90'lı olması dışında hiçbir şekilde benzemiyorken bu gitarlara benzediğini söyleyip o dönem gibson olduğunu yazdı, 61 yaşında olduğunu, kendisinde benim hayal dahi edemeyeceğim gitar ve klavyeler filan olduğunu anlatan mini bir erol büyükhınç sendromu geçirerek gibson sg 1976'sını anlattı. Ben de kendisinin bir ütopya ülkesinde yaşadığını başkentinin de sallamasyon olduğunu yazdım ve şu videoyu paylaştım:



Katalog videosundan sonra emek emek işlediği, günlerdir oradan buradan fotoğraf bulup-yükleyip yorum attığı iletiyi, 1976 gibson sg yada gibson sg olduğunu bilenlere hediye vereceğini söylediği destanını toptan sildi. Bu gitar gibson usa 1976 sg kesinlikle değil, framus veya sovyet yapımı olduğunun dahi kanıtı yok yani herşey olabilir. Ben diyeceğimi dedim, facebook ismi değişebilir ne olur bilmem ama gitarı anlattım keşke ekran görüntüsü alsaydım ama 5 dk içinde toptan iletiyi sileceğini tahmin edemedim. Konuyu satmak için paylaşmamış bu arada ama ben o noktaya kadar satıp satmamakla ilgili tek bir kelime ve ima etmemiştim derdim yanlış bilgi idi, dervişin fikri neyse, zikri de oymuş hesabı bu aralar veya ilerleyen günlerde satışa koyabilir, San Joseph'te konser'de çaldığı ilk günlerini hatırlatan güzel bir hikaye de anlatmıştı facebook'ta armin bey'den filan almış o kim bilmiyorum neyse, bu gitarı ve bu hikayeyi satın almak isteyen olursa hani dikkat edilsin istedim. Gitarın ayrıntıları var ekran görüntüsü olmadığı için foto da yok ama nerede görseniz hatırlasınız bu yazdıklarımdan sonra. Benden sorumluluk kalktı sonra vay efendim bunu framus diye sattı değilmiş, 5000 tl verdim sg 1976 gibson değilmiş demeyin hoş o haliyle kim alır bilemem, ben 100 tl bile vermezdim. Dikkat edin, Vintage sg ilanlarına.
 
Son düzenleme:
550736358 numarali ilan. Usa fender decal yapistirmis 1700 tlye ilana koymus aciklamaya da sorularinizi sorun yazmis... Umarim bir logo icin o paralari verip de kanmaz kimse
IMG_20180409_081718-01.jpeg
 
Geri
Üst