Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Selam. Evde kullanacağım bu yüzden 1 Watt olması tercihim. Elimde Fender Stratocaster var ve İron Maiden çalmaktan hoşlanıyorum. Amfiyi TS9 ile destekleyeceğim. Sıfır almayı düşünüyorum ama bulunduğum şehirde ikinci el bulursam da alabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Değer.... ama 5 ile ses açmak zor olur apartmanda. Komşulara sormak lazım:)

Peki HT-5 kafa alsam yanına da aşağıdaki linkteki Orange 1x8 kabini alsam ses çok mu yüksek olur? Bir de tonu nasıl etkiler bu kabin?

 
10 inch combo olan HT-5 al o zaman, neden daha fazla para verip üstüne küçük hoparlör alasın...5watt lambalı amfi nasıl yaparsan yap apartman ortamında zor olur. Sesi çeyrek bile açamazsın. Ses seviyesi ile inch’in alakası yok, en azından doğrudan alakası yok.
 
https://www.thomann.de/intl/tr/marshall_origin_5c_combo.htm
https://www.thomann.de/intl/tr/laney_cub10.htm
https://www.thomann.de/intl/tr/marshall_dsl1cr.htm
https://www.mydukkan.com/vox-ac4tv-tube-guitar-amp-combo-elektro-gitar-amfisi-u-22305
https://www.mydukkan.com/vox-ac4c1-bl-mavi-elektro-gitar-amfisi-u-33190

ekstra bir kombinasyon
https://www.thomann.de/intl/tr/orange_micro_terror_bundle.htm

Merhabalar. Gitarım gibson les paul tribute , çaldığım tarzlar daha çok crunch,clean nadiren distortion temaları. Ev için lambalı bir amfi arayışına girdim. 2 bin tl civarına üsttek örnek olarak koyduğum amfilerden veya başka hangilerini önerirsiniz? Aşırı yüksek sesli kullanma imkanım yok , üstteki 1watt lık marshallın sesi ev için bana yeter mi , bu konudaki önerilerinize ihtiyacım var.

ya da bunları boşver , vox vt40x al , daha iyi verim alırsın mı dersiniz?
 
Son düzenleme:
Clean ve crunch için lambalılar varken modellemeli amfi almazdım fakat modellemelideki efektlere ihtiyacın olacak mı en çok hesaba katılması gereken yer orası...efekt lazım değil temiz temiz lambalı çalayım diyorsan devam...

Linklere tek tek bakmadım ama ben olsam hem preamp hem power katı lambalı hangisi var ona yönelirim...benim zevkime orange uyuyor ama dual terror olursa...
 
2000 Tl civarına Blackstar ht5r bulabilirsin. Bende Blackstar ht5r 5w, ht-dist pedal ve ht-dual pedal var. hepsinden memnunum. (kabini bağlamıyorum, kulaklıkla takılıyorum) Ancak ht5r alırken 2011 serisine dikkat et. O seride bir arıza var. O yüzden 2012 ve sonrası bulabilkirsen daha iyi olur.
 
Son düzenleme:
Kendim evde Marshall DSL5C kullanıyorum ve DSL serisini tavsiye ederim.
Bendeki amfinin arkasında 5 watt ve 1 watt arasında geçiş yapmak için kullanılan bir tuş var. 1 watt modunda volume daha da kısılıp ev için daha uygun oluyor ve tonda bir kötüleşme fark etmedim. DSL5C kabinin küçük modellere göre daha büyük olması özellikle bas frekanslarda avantaj sağlıyor ayrıca "deep" tuşu ile kısık seslerde bile baslara ekstra boost verebilirsin. Gördüğüm kadarıyla bu özellik DSL1CR'de yok.
DSL5C'nin bence tek eksiği dahili bir reverb efekti olmaması. Onun dışında severek çaldığım bir amfi. Ancak doların iyice uçmasıyla şuan baya fiyatlandı bu yüzden belki DSL1CR'yi seçmek bütçeye göre mantıklı olabilir. Ayrıca itiraf edeyim amfinin 5 watt'lık modunu neredeyse asla kullanamadım sesten dolayı ama 1 watt'lık modda bile olsa kabinlerden memnun kaldım. Şimdiden alacağın amfi hayırlı olsun.
Amfi linki: Marshall DSL5C Elektro Gitar Amfisi
 
Son düzenleme:
Hocam Cub10 bilemem ama Cub12r kulanıcısıyım. Oldukça güzel bir amfi. 1w ve 15w girişi / Fx Send - Return / External Speaker çıkışlarıyla çok yönlü bi halde. Reverb ü gayet yeterli, switch takarak aktif pasif edebiliyorsunuz. Kesnlkle deneyin derim.

Bu amfilerde Celestion Speaker kullanan versiyonunu bulabilirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Şahsen bendekinde LAney in kendi speaker i var. Ama Celestion ile denemek isterdim.

Genel olarak Overdrive tonlarında çok başarılı, Ben şahsen Drive'ı amfiden kullandığımda Tube screamer ile boostluyorum yada gaini düşürüp Joyo american + Tube screamer ile kullanıyorum. Canım sıkıldığında Fx den Processor bağlayıp yardırıyorum.

Amfi biraz Fender lambalılar gibi fakat hafif bir bas karakteristik var üzerinde. Clean'de cam gibi. Gibson'da sonuç ne olur bilemem ama Marshall ve Vox benim gitarımda (squier Strat) jb jr kullanmama rağmen sadece yoğun distortion'da kendini toparlıyor. Overdrive açtığınızda bu işlerin amfisi olmadığı belli oluyor. Yüksek vol ve düşük vol pozisyonlarında sadece drive değil ses karakteri çok değişiyor.
 
Geri
Üst