Abartı Ilanlar

Biraz ekleme yapmak isterim. Maison markası Japon pazarında satılan Kore üretimi gitar yapan bir firma. 70-80 yıllarında Kore'de üretildi. 70'li yıllardaki gitarları tru-neck. 80'lerde set neck gitarlar üretmişler. 90'lardan sonra Çin'de üretildiler. Çünkü kore fabrikaları kapandı. Ondan sonra kaliteyi düşürdüklerini okumuştum. İlandaki gitar 80 üretimi. Nereden anladım? Maison logosundan anladım. Maison logosundaki M harfi orta parmak çekiyorsa 80'lerde üretilmiş. Ama 80'lerde çıkan Les Paul'ları set neck. Elimde hatta Maison kataloğu var, orada da şöyle belirtmişler. Katalogda yazana göre ilandaki Les Paul masif maun ağaçtan yapılma, üst kısmı da akçaağaç kaplamaya sahip olarak gözüküyor. Size made in China olan denk gelmiş olabilir. Fiyat biraz daha ucuz olsa alınmasına sıcak bakardım. Bunlar kendi gözlemlerim, hata olabilir. Düzeltmeye açığım :D. Kore üretim ve Çin üretimi olan Maison farklarındaki logolar şöyle. Kore üretimi olanın truss rod kapağı Epiphone'lardakine benziyor, M harfi orta parmak çekiyor. 90 ve sonrası üretimdeki headstock Gibson'a benziyor, Truss Rod kapağı 80'lerden farklı. Zaten 90'lardan sonraki üretimlerde Inlay ve headstock Photogenic Les Paul ile aynı. Maison ondan sonra tamamen kapanıp Photogenic adı altında üretiyor. Photogenic'te de Kore ve Çin üretimi var. O da headstock'tan anlaşılıyor. Tavşanın suyunun suyu misali.
Kardeşim baksana sana ucuza vermişiz gitarı😅 Şaka bir yana katalog falan iyi bulmuşsun. Sendeki LPC190 sanırım 78-82 yılları arasında üretilenlerdendi yanlış hatırlamıyorsam. O kasalarda gövde kızılağaç fakat sanırım Maison'ın yaptığı en iyi gitarlardan biri kalite bakımından.
 

Bu Ülkede Offset Fenderlerden abartı olmayan sadece 1-2 tane var zaten.Piyasayı saçma sapan tipler yükseltiyor durmadan bunun gibi.9500 e player jazzmaster koyuyorlar meksika..
 
Bu gitarı ben almaya niyetlenmiştim 3250 liraydı. Geçtiğimiz günlerde satıldı.
Malesef bu tarz alsatçı insanlar yüzünden, keyif için, müzik için birşeyler yapmak isteyen insanların hevesi çok defa kursağında kalıyor. Ben de bir örnek paylaşayım, bu gitar 1.5 ay önce 2000 tl'den satıştaydı Ankara'da. Ederi de en fazla 2500 - 3000 en iyi gününde. İzmir'e gitti bu fiyata *meraklısına saplanmayı* bekliyor haftalardır.


Gerçi bunlar en azından yaptıkları işi kısmen ticaret olarak görüp devam ediyorlar hayatlarına. Geçtiğimiz günlerde bayağı nadir bir gitarı komik bir fiyata alıp, onlara 5 katı fiyattan iteleme fırsatı vermediğim için eşime dostuma bile lafını yapan yüzsüz kesimi de var bu güruhun; umarım öyle tiplerle canınız sıkılmadan sevdiğiniz bir gitar bulur alırsınız diyeyim.
 
Bu bir tapaj hatası tahminen🤔


İlan düzeltilirse diye yazıyorum, 140 bin tl diyor. Aklıma geldi bir ibanez gitar vardı 200 binlere, o satıldı mı acep?
Taklitler asıllarını yaşatır...
 
Geri
Üst