Gitar seçimi

Merhabalar elektro gitara yeni geçeceğim alternatif rock classic rock metal tonları gibi tonlar almak istiyorum amfi blackstar id core 10 düşünüyorum bir müzik mağazasında üç model buldum bu modellerden hangisini önerirsiniz veya önerebileceğiniz uygun bütçeli bir müzik mağazası var mı gitar için bütçem 1000-1100 tl
Cort z40 ax bk
Cort x100
Dean evo les paul

hangisini almalıyım
 
Sizin tavsiyeniz nedir
Eğer gerçekten istiyorsan, gerçek bir azmin varsa ve olaya bunu çalan pahalı gitarı hem de nasıl öttürür diye bakıyorsan aynı benim yaptığım gibi oldukça ucuz bir gitar alıp bir süre amfisiz çalıp (amfi için de para biriktirmeyi beklemen gerek) , ne olursa olsun (sağlık problemleri dahil) benim bunu çalmam gerek diye bakarsan hiç durma, al ucuz bir gitar. Ama canını çok sıkar, tonu güzel gelmez, istediğin şeyleri elde edemezsin, akor kaçırır, kafanı sertçe vurursun masaya, sinirlenirsin yani. Bu psikoloji ile soğusan da bırakmazsın yani en azından ben öyleydim. Yoksa ay bu gitar çok kötü ben soğuyayım gibi bir durum yok. Ama tabii en iyisi biriktirip güzel bir gitar ve güzel bir amfi ile başlangıç yapmak.
 
Bu fiyat seviyelerinde ton kovalanmaz. Kovalamak hayalcilik olur. Bu seviyelerde düzgün akort tutuyor mu, fret işçiliği düzgün mü, gitarın geometrisini düzgün yapmışlar mı, sapı en ufak değişimlerde Nesrin Topkapı gibi kıvırıyor mu diye bakılır.
 
Aslında bu gitarları denedim ve ilk kez elektro gitar alacağım için çok gözüme batmadı dean güzel geldi bir daha gidip deneyeceğim çalışma konusunda ise yani 8 ayda çok iyi bir şekilde klasik gitarda kendimi ilerlettim elektro gitarda çalarken zor gelmedi yani işimi görücek düzeyde olması benim için öncelik
Eğer söylediğin gibi hızlı ilerliyorsan kısa zamanda incelediğin gitarlar sana yetersiz gelecek demektir. Şu anda sana denediğin gitarların sesinin iyi gelmesi çok normal, ihtiyaçlarının zamanla farkına varacaksın. Ayrıca elektro gitarda dikkat edilmesi gereken nokta yalnızca clean sound değil; işçiliğe, ergonomiye, stabilizasyonuna da dikkat etmelisin. Alacağın sıfır gitarda, aynı bütçe ile alacağın ikinci el gitara kıyasla bu söylediklerimin hepsi bir kademe daha zayıf olacaktır. Bu fiyat bandında sıfır gitar düşünmek yerine eğer yaşadığın şehre yakın bir yerlerde ikinci el gitar denk getirebilirsen onlara bakmanı öneririm.
 

Deneme imkanın varsa pazarlık yap, dene, bunu al. 1350 TLye Japon Ibanez... Ama bunların sapı biraz kalındır, herkes sevmeyebilir. Bende Kore yapımı olanı vardı, sesi falan fiyatına göre baya iyiydi.
Şu linkte bulunan gitar sadece Hardware bakımından bile bahsettiğiniz gitarlardan daha üstün konumda duruyor. O fiyat bandında gotoh burgulara sahip bir gitar bulunabileceğini sanmıyorum. Aslında eski tip ibanez severler için de tam projelik gitar denebilir. Boş vaktim olsa uğraşmak için alırdım ama yeni başlayan birisinin de genel bir bakım sonrasında uğraşmadan çalabileceği, akort stabilitesi nispeten iyi denilebilecek bir gitar olduğu için tavsiye ediyorum. Bu arada "şunu mu alsam, bunu mu alsam?" tarzında sorarak zaman kaybetmek yerine bir yerden başlayın derim.
 
Geri
Üst