Amfi Simülasyonu ve Gitar Efekti İndirimleri

Aynı şekilde tam ilgili olmasa da Positive Grid gitarlar için özel ses kartı çıkartıyormuş, indirimli olarak çıktı diyorlar ama Positive Grid'i biliyorsam daha pahalıya satmaz: Positive Grid | Riff - Guitar interface & app make playing fun Alınır mı derseniz, hayır. Specleri pek listelememişler. Çıkışlar kötü. 114db dynamic range iyi sadece.
@GERGE bu vesile ben de bir katkı yapmak isterim.

Şu anda piyasada görebildiğim kadarıyla ; gitaristler için en kabiliyetli ses kartının ;
- Re-amp vs. gibi gitar kaydı ve prosesinde kullanılabilecek giriş çıkışları ,
- Sahip olduğu ampli , kabin FPGA FX'leri ,
- Müzik tarihinde adeta endüstri standardı olmuş ikonik mikrofonların simülasyonuna yönelik FPGA FX'leri ,
- Üst düzey kalitedeki konvertör ve mic-pre'leri ,
ile Antelope Zen Tour / Zen Tour Rev2017 / Zen Tour Synergy Core olduğunu düşünüyorum. Gerçi fiyatı ucuz değil ama yine de bu bilgi - imkanı olanlar için - burada not olarak bulunsun bence.

 
Guitar Pro 7.6'de (7.6 yeni çıktı) güzel indirim var ay sonuna kadar: Guitar Pro 7.6

Gitaristin olmazsa olmazı bu bence. Aklıma gelen tüm fikirleri burada yazdığım gibi, midi için bas gitar ve bateri de burada yazıyorum.

PS. Ses kartı olarak IK'nın AXE I/O'sunu kullanıyorum ben de, gitar için çok iyi özellikleri var. Uygun fiyatlı kart olarak önerebilirim diyecektim ama uygun fiyat kalmadı artık =( Yazın 3000TL'ye satılan Katana-50 MkII (kendime aldım bu yaz, fatura duruyor) şimdi 5300TL olmuş...
 
PS. Ses kartı olarak IK'nın AXE I/O'sunu kullanıyorum ben de, gitar için çok iyi özellikleri var. Uygun fiyatlı kart olarak önerebilirim diyecektim ama uygun fiyat kalmadı artık =( Yazın 3000TL'ye satılan Katana-50 MkII (kendime aldım bu yaz, fatura duruyor) şimdi 5300TL olmuş...
İşin kötü tarafı ; bizdeki kur artışlarının üzerine , bir de duyduğum kadarıyla bir çok ses kartı üreticisi , bu aydan veya Ocak 2022'den geçerli olmak üzere , artan maliyetleri nedeniyle ürünlerinin fabrika çıkış fiyatlarına döviz bazında zam yapmış. Bunun etkilerini henüz görmedik ama en geç Ocak-Şubat'tan itibaren görmeye başlayacağız.
 
Audio Assault ReAmp'ı güncelledi bu arada, amfiler epey daha kaliteli oldular. Hala bir amfi simülasyonu süiti olarak AmpliTube 5 ve Amp Room'un gerisindeler ama fiyatı da şu anda $21 yani, mevcut kurlarda mantıklı görünüyor olabildiğince farklı ton ve pedal edinmek için: ReAmp Studio | Full Guitar Rig

İçindeki amfileri tamamen modellemiyor ama, AmpliTube 5 gibi bir şey beklemeyin. Demosu var zaten, deneyin önce bir.
 
Eğer JCM800 istiyorsan en iyi versiyonlarından biri AmpliTube 5'in ücretsiz versiyonu ile geliyor.

Eğer özel olarak klasik Plexi modeli olsun istiyorsan bu: Marshall Plexi Super Lead 1959

Ucuz ve kaliteli Marshall istiyorsan da bu: Caliburn - Best authentic Marshall Inspired Amp VST | KUASSA

Bende Marshall olarak AmpliTube 5, Kuassa Caliburn ve Softube JCM 800 var. Softube en iyi performansı veriyor aralarında, sonrasında Caliburn var. F/P olarak da Caliburn rakipsiz, yılbaşı indirimiyle $29 şu an. Ama Caliburn pedalsız geliyor, yanında güzel pedal VST'leri lazım.

Yine de hi-gain Marshall tonu çalmak istediğimde %80 şunu açarım: Suhr PT100, bunu satın almadan önce de Caliburn açardım.
 
Son düzenleme:
Sonunda TH-U Rig'lerine ucuza girmenin bir yolu çıktı: TH-U RockGuy

Parametric EQ, compressor, güzel bir pedal seti ve RockGuy var. RockGuy zaten bu fiyata değer gibi, akşam demosuna bakacağım bir. Yanında gelenler de tam Rig Player'a tamamlayıcı olacak şeyler, iyi paketlemişler.
 
Son düzenleme:
Sonunda TH-U Rig'lerine ucuza girmenin bir yolu çıktı: TH-U RockGuy

Parametric EQ, compressor, güzel bir pedal seti ve RockGuy var. RockGuy zaten bu fiyata değer gibi, akşam demosuna bakacağım bir. Yanında gelenler de tam Rig Player'a tamamlayıcı olacak şeyler, iyi paketlemişler.

Detaylı incelemesem de herhalde sadece Rig Player kullanmak isteyen birisi için ucuz yollu bir çözüm olacak diye anlıyorum.
 
Öyle görünüyor. Bence amaçları da bu biraz, yani Parametric EQ, compressor ve klasik pedal seti koymalarından belli, tam Rig Player ile kullanılacak şeyler bunlar.
 
TH-U RockGuy demosunu denedim dün gece saatlerce, bu sabah 15 günlük süresinin bitmesini beklemeden satın aldım, 2-3 saattir kendisiyle oynuyorum. Rig Player'a ucuza gireyim, sonra indirime girdiklerinde güzel Rig Library'ler alırım (asıl gözümdeki bu: Choptones Bogie JPC2) diye düşünüyordum başta ama bu RockGuy mükemmelmiş yahu. Demosunu kesin deneyin.

Eğer Rig Library olayına girmeyi düşünüyorsanız hiç beklenmeden alınacak bir şey. Bir tane preset yaptım, onu da vereyim. Rig Player umrunuzda değilse de alınacak bir şey.

PS. Bu ayı plugin almadan bitireyim, tasarruf yapayım diyordum, olmadı =(
 

Dosyalar

  • Middling Brighty Gain.zip
    1.8 KB · Gösterim: 104
Plugin Alliance'ın tüm amfileri şu anda $29.99: All Plugins & Products

Bu da $25 indirim kodu, $32 üstü sepet gerekiyor kullanmak için: 2022-02-25PL?973IZ62uGF

Buxom Betty çıkardılar bu arada, hastası vardır kesin: Friedman Buxom Betty

Yanında bir tane de pedal ekleyip kodla birlikte kullanabilirsiniz, bx_yellowdrive (SD-1 işte) iyi gider bence Buxom Betty ile.

Benim favorim Brainworx bx_rockergain100. Hala kullandığım en iyi Orange simülasyonu olduğunu düşünüyorum, içindeki IR'lar da çok iyiler.
 
Audio Assault tüm amfileri daha önce de bahsettiğim yeni parça modelleme/amfi profilleme hibrid sistemlerine geçirmeye başladı. Yarın Sigma güncellenecek, haftaya Perşembe de RVXX güncellenecek, sonra Duality ve devam.

Böyle demişler Sigma için:

What's new?
* Improved amp sound engine, slightly better than the latest one.
* Improved double tracking simulation
* Every channel has separate controls
* 3 3D Cabs with dual microphone setups
* Fully MIDI automatable
* Improved tuner
* Arrow keys usable on presets/ir menus
* Presets/IRs sorted alphabetically
* 30% lower CPU use
* Native Apple Sillicon/M1 support.

Özellikle yeni kabin sistemi çok iyi olmuş. Artık Audio Assault bence en iyilerin arasında. Meksika firması olarak hedef kitleleri de bizim gibi Dolar pahalı diyenler zaten, adam net olarak ülkemdekilerin alamayacağı ürünler çıkarmak istemiyorum diyor.
 
Geri
Üst