Ben yeterince okudum adam değil ekip gayet mikrofon vs pickup ölçümleri yapmış ve sonuç yazmışlar siz bir kaç kere daha okuyun isterseniz
Bartolini aktif manyetik kullanmislar, eger makaleyi okuduysaniz. Ayrica kulağı gelişmiş ve tecrübeli tüm gitaristler bilir ki, gitarlar arasındaki tını farklılıkları nuanslardadir ve o nuanslarin kombinasyonu farkı belirler. O nuanslar, clean ve drive tonlarindaki ekipmana gitarin tepkileri bu tür basit algoritmali ve basit düzenekli çalışmalar ile ortaya çıkamaz ve bir makale tek başına genelgecer yargı oluşturamaz bilimde.
Bu tür başlıklar daha önceleri de açılmıştı ve daha önceleri de bu paylaştığınız makale ve meşhur agacsiz tel-manyetik kombinasyonu youtube videosu da (olmazsa olmaz) paylaşılmıştı. Bir zaman sonra tekrar aynı konu açılacak, tekrar aynı şeyler iddia edilecek. Ben ama cidden merak ediyorum, abi sizin tek bir gitariniz mi var veya çok mu meraksizsiniz da bu basit tecrübeyi edinemeyip bu tür videolarla veya birilerinin yayınladığı bir makale üzerinden aynı şeyi savunuyorsunuz? Bir manyetik seti al, o manyetik setini farkli gitarlara tak, bak bakalım aynı mı ses alacaksın aynı ekipmanda. Ben bunu defalarca yaptım. Bir gitarda son derece donuk, koyu, artikulasyonlari zayıf ses alirken başka gitarda net, parlak, son derece zengin ton aldım. Ha bu testin frekans sonuçlarını istatistiksel olarak karsilastirsak belki klasik istatistiksel analiz hesaplarına göre anlamlı fark cikmayabilir ama o istatistiksel analiz SX strat ile USA pro strat arasındaki farkı da anlamlı bulmayacaktir. Ha siz de aradaki farkı önemsiz buluyorsaniz ne mutlu size, ucuza işi çözersiniz (Bu arada modifiye ettiğim SX'lerden birini bile bircok orta dusuk-segment stratlara tercih ederim ama nihayetinde elimde sadece USA stratlar ve tele var).