Ebay Alışverişleriniz Hakkında

Bir soru ?

Daha önce ebaydan speaker alan oldu mu? Ben celestion vintage 30 almayı düşünüyorum ama bu sefer kargo paketi biraz büyükçe olacak problem çıkarmı dersiniz
 
sıfır gibi kullanılmışları var bu fiyata alınmaz.Ayrıca değeri az yazdır gümrüğe takılmaz bunlar.Bu fiyata git Türkiyedeki temsilcisinden al ne gerek var.Fiyatı düşük göstermez ise gümrükte %20 daha eklenecek oooh şenlik o zaman...
 
sıfır gibi kullanılmışları var bu fiyata alınmaz.Ayrıca değeri az yazdır gümrüğe takılmaz bunlar.Bu fiyata git Türkiyedeki temsilcisinden al ne gerek var.Fiyatı düşük göstermez ise gümrükte %20 daha eklenecek oooh şenlik o zaman...


bulabilsem alıcam zaten forumda 2 adet satıldı yakın zamanda ama tatilde olduğum için alamadım. Birde alsana türkiye sıfır fiyatı https://shop.gitarteknikleri.com/Celestion-Vintage-30-Amfi-Kabin-Hoparloru_423.html#0

Ha bu arada Satıcılar zaten fiyatları düşük gösteriyor. ebaydan 400$ lık sparişimde oldu, kutunun üzerinde de 5$ yazıyordu satıcıya hiç birşey dememe rağmen
 
Bu arada gitar teknikleri ürün satmaya da mı başlamış ... :) güya muzisyenlere yardımcı oluyoruz ayağına kurduk demişlerdi siteyi.Tamam zuhalden do re den vs komisyon alıyorlardır ürün tanıtımı için ama depodan ürün satmak onlara da cazip gelmiş galiba az iş gücü kira derdin az bir de web master a site kurdur tamam.

Bu site celestion için Türkiye Temsilcisi midir bilmiyorum.Benim aklımda 350 360 tl gibi bir rakam vardı.Sanki bu kadar pahalı değildi.1. ithalatçısından fiyatına bak derim.
 
o zaman gitar filan aldığında onun da gümrük+kargo olması gerek hepten batarsın o zaman siddin sene gitar alamazsın öyle şey olmaz.Belki sana yanlış hesaplanmıştır ya da gümrük memuru fiyatı beğenmemiştir.Fiyat konusunda kafasına göre davranabiliyor biliyorsun.Gümrük memurunun beyanı esas eğer paypal/ebay çıktısı gösteremiyorsan gümrük memurunun şüphelendiği durumlarda.

Edit: Gitarı alırken batarsın derken orayı açayım biraz.
Şimdi 70 dolarlık bir ürün aldım kargosu 100 dolar tuttu ve totalde 75 euro sınırını geçti ama sadece ürün bazında geçmedi ve 70+100 dolar yani 170 dolar üstünden %20 vergi ödedim senin dediğin gibi Bu tamam.

Şimdi ben gitarı atıyorum 1000 dolara aldım(paket üstünde de 1000 dolar yazıyor) 200 dolar da kargo tuttu diyelim vergi 1200 doların %20 si olacak senin dediğine göre.(çünkü bu da 75 euro limitini geçmiş zaten)

Ama ben gitarı aldığımda 1000 dolar üstünden vergi ödedim ne iş?

Eee ben ne anladım o zaman 75 euro altı gümrüksüz geyiğinden.

Ya bundan eminmisin? harbi saçma geliyor yani??

Sen usps den mi aldın yani abd devlet postasından bizim ptt gibi.Yoksa DHL UPS filan mi geldi paket? belki onlara özel kargo şirketi diye kargo parası üstünden de gümrük vergisi giydiriyorlardır ama yine de hiç mantıklı gelmedi. :S

Hayır yolda gelen bir tane ürünüm de var eğer dediğin gibiyse hem gümrükte takılacak hem bir ton vergi ödeyecem.Şemsiye tam açılacak.
 
Yazdığımı dikkatli okusanız sadece muafiyet sınırının ürünün fiyatı + kargo olduğunu anlayacaksınız, vergiyi sadece ürün fiyatı üzerinden ödüyorsunuz yani. Diyelim ki ürün 60, kargosu 500 euro, gümrüğe takılır ancak 60 euro üzerinden ödersiniz. Paket USPS ile geldi, ilk kez yapmıyorum bu işi, paypal çıktıları her şey vardı yanımda. Bence de mantıklı değil, kutu büyük olunca kalıyor işte gümrükte, küçük kutu olduğunda 200-300 dolarlık ürünler kapıma kadar geliyor. Gümrükçünün o anki durumuna bağlı, ya bunun kutusu büyük pahalıdır bu deyip seni çağırdığı an büyük ihtimal gümrük ödüyorsun. Hadi bana inanmadınız, önceki sayfada sayın cruiser_rider demiş ki;

Sadece ebay'den şimdiye kadar 26 alışveriş yapmışım. Bunların arasında ses kartı, manyetik, mini amfi, motosiklet koruma demiri hatta tekila tohumu bile var (alırken tohumların olgunlaşmasının 20 yılı geçtiğini bilmiyordum :D )

Gümrükte karşılaşabileceğiniz 3 sıkıntı var. Bunlardan herhangi birinde paket evinize gelmiyor, siz gümrüğe gidiyorsunuz.

1) Paketin üzerinde ibraz edilen değer kargo ile birlikte 75 avroyu aşıyorsa.
2) Paketin üzerinde ibraz edilen değer kargo ile birlikte 75 avroyu aşmıyorsa fakat memur paket içeriğinin ibraz edilenden daha fazla olduğunu düşünüyorsa.
3) Paketin içinden cep telefonu, telsiz, radyo veya televizyon gibi birşeyler çıktıysa veya gümrük memuru paketin içeriğini anlamayıp bunlardan biri zannettiyse (ses kartını cep telefonu sandılar :) )
 
Bence ikinizin de yanlışı var hatta forum donanım haberden mustafa diye bir abimizle irtibata geçmiştim.bir yılda 75 euro altı 5 ürün gümrüksüz kuralı ilgili birşey sormuştum o da benim dediğimi söyledi.Kendisi maket uçak,araba vs için sürekli parça getirttiren kişi hatta yeni oyun konsul seti almış hiç de küçük olmaz onların boyutu benim dediğim gibi olmuş gümrükten de geçmiş ...
 
Eskiden öyleydi evet, ancak son gittiğimde durum malesef böyle idi. Dediğim gibi eskiden aldığım her şey geçiyordu, hatta 75 euro üzeri ürünler bile. Yanlışım yok gümrük memurunun söylediğini söylüyorum. Aldığım ürün 80 Dolar, kargoyla beraber 115 dolar, kargo ücretsiz olsaydı eğer gümrüğe takılmayacaktı, yani bahsi geçen 75 euro limite "artık" nakliye ücreti de dahil. Ancak vergi ürünün kendi fiyatı üzerinden alınıyor, nakliye ücreti vergiye dahil değil, biliyorum mantıksız geliyor ancak zaten mantıksızlıklar ülkesinde yaşıyoruz. Eskiden getirdiğim bir gitardan örnek vereyim size, 450 dolar fiyatı olan bir gitarın üzerine 100 dolar yazdırdım(o zaman limit 150 dolardı) nakliyesi de 140 dolar civarıydı, toplamı 240 dolar yani, direkt gittim hiç bir ücret ödemeden aldım yine Topkapı'dan, demek ki kanun değişti. 5 ürün kuralı ticaret yaptığınız düşünülmüyorsa uygulanmıyor zaten, daha önce de belirttim. 3. kez söylüyorum, durum böyle. O geçmiş bu geçmiş şu geçmiş ile olmuyor, biraz şans işi.
 
eskiden dediğim adam daha 1-2 ay önce almış oyun konsolunu... ilginç ilk defa burada duydum.O zaman küçük şeyli takip numarasız alınması en iyisi 75 euro üstü bile geçiyor diyorlar.Normal kapına geliyormuş.
 

Bence ikinizin de yanlışı var hatta forum donanım haberden mustafa diye bir abimizle irtibata geçmiştim.bir yılda 75 euro altı 5 ürün gümrüksüz kuralı ilgili birşey sormuştum o da benim dediğimi söyledi.Kendisi maket uçak,araba vs için sürekli parça getirttiren kişi hatta yeni oyun konsul seti almış hiç de küçük olmaz onların boyutu benim dediğim gibi olmuş gümrükten de geçmiş ...


Vanhalen, forumlardaki mustafa abin de diğerleri de bizim gibi insanlar ve yanlış bilebilirler. Mevzuatlar vb. şeyleri okuması biraz zahmetli fakat biraz uğraşınca gayet açıklar. Biraz uğraşırsan güvenilir bilgiye ulaşabilirsin. Aşağıdaki yazıları http://www.gumrukticaret.gov.tr adresinden aynen kopyalıyorum.


Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.




Soru : Hesaplanmış kıymet yöntemine göre gümrük kıymeti nedir?
Cevap : Bu yönteme göre ithal eşyasının gümrük kıymeti, hesaplanmış kıymet esas alınarak belirlenir. Bu yöntemin uygulanması için ithalatçının gerekli bilgi ve belgeleri gümrük idaresine ibraz etmesi ve bu bilgi ve belgelerin doğruluğunu ispata hazır olduğunu üretici ülke makamlarından alacağı belge ile tevsik etmesi gerekir.
Hesaplanmış kıymet aşağıdaki unsurların toplamından oluşur;
a) İthal eşyasının üretiminde kullanılan malzeme ve yapılan imalat veya diğer imal işlemlerinin bedel veya kıymetleri,
b) Türkiye’ye ihraç edilmek üzere ihraç ülkesindeki üreticiler tarafından üretilen, kıymeti belirlenecek eşya ile aynı sınıf veya cins eşyanın satışında mutat olan kar ve genel giderlere eşit bir tutar,
c) İthal eşyasının giriş liman ve mahalline kadar nakliyesi ile ilgili olarak yapılan yükleme, boşaltma, elleçleme giderleri ile nakliye ve sigorta giderleri.




İlgili linkler:
http://www.gumrukticaret.gov.tr/altsayfa/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html
http://www.gumrukticaret.gov.tr/altsayfa/icerik/386/368/esya.html

Umarım yardımcı olabilmişimdir.









 
o zaman gümrük adamına göre çalışıyor ya da yeni vergilendirme kanunu vs birşeyler çıktı 75 euro olayından sonra.Bu demek oluyor ki herşeyden vergi alacaz.O zaman abd den alacağın ürün bedeli max 25-50 dolar olur.Çünkü kargo zaten küçük şeyler için bile 30-50 dolar filan.Ben takip numarasız alacam anlaşılan küçük şeyler için.Neyse ben anlayacağımı anladım ona göre düzenlerim alışverişimi.
 
Peki ben bir sey soracagim yukaridaki gumruk sitesinden kopyalanan maddeler dogrultusunda.

boyle denmis. Bu uygulamada siz internetten satin alirken 100 dolarlik bir mal icin 100 dolarlik odeme yapiyorsunuz. Paypal veya kredi karti veya varsa eger baska bir yontem. Ama adama diyorsunuz ki uzerine 50 dolar yaz veya faturasina.
Mal geliyor, icindeki kagitta 50 dolar yaziyor. Sizin ibraz ettiginiz fiste de 100 dolar yaziyor. Gumruk memuru demiyor mu size "arkadas bunlar niye farkli?"
 
Gümrük memuru paypal'den çıktı isteyebilir, onu da değiştirin bir zahmet :) Hatta bazen satın aldığın web sayfasını bile görmek istiyorlarmış, işte o zaman malesef s*çtınız :eek:
 
Geri
Üst