A
Alshain
Yahu bu gün oldu diyorum, yer Topkapı.
Bir soru ?
Daha önce ebaydan speaker alan oldu mu? Ben celestion vintage 30 almayı düşünüyorum ama bu sefer kargo paketi biraz büyükçe olacak problem çıkarmı dersiniz
Aynen bu soruyu ben de merak ediyorum abd den 60 dolar kargosu.Eğer 75 euro=kargo+ürün ise %20 vergi kafadan kesilecek.
sıfır gibi kullanılmışları var bu fiyata alınmaz.Ayrıca değeri az yazdır gümrüğe takılmaz bunlar.Bu fiyata git Türkiyedeki temsilcisinden al ne gerek var.Fiyatı düşük göstermez ise gümrükte %20 daha eklenecek oooh şenlik o zaman...
Yahu bu gün oldu diyorum, yer Topkapı.
Sadece ebay'den şimdiye kadar 26 alışveriş yapmışım. Bunların arasında ses kartı, manyetik, mini amfi, motosiklet koruma demiri hatta tekila tohumu bile var (alırken tohumların olgunlaşmasının 20 yılı geçtiğini bilmiyordum 😀 )
Gümrükte karşılaşabileceğiniz 3 sıkıntı var. Bunlardan herhangi birinde paket evinize gelmiyor, siz gümrüğe gidiyorsunuz.
1) Paketin üzerinde ibraz edilen değer kargo ile birlikte 75 avroyu aşıyorsa.
2) Paketin üzerinde ibraz edilen değer kargo ile birlikte 75 avroyu aşmıyorsa fakat memur paket içeriğinin ibraz edilenden daha fazla olduğunu düşünüyorsa.
3) Paketin içinden cep telefonu, telsiz, radyo veya televizyon gibi birşeyler çıktıysa veya gümrük memuru paketin içeriğini anlamayıp bunlardan biri zannettiyse (ses kartını cep telefonu sandılar 🙂 )
Bence ikinizin de yanlışı var hatta forum donanım haberden mustafa diye bir abimizle irtibata geçmiştim.bir yılda 75 euro altı 5 ürün gümrüksüz kuralı ilgili birşey sormuştum o da benim dediğimi söyledi.Kendisi maket uçak,araba vs için sürekli parça getirttiren kişi hatta yeni oyun konsul seti almış hiç de küçük olmaz onların boyutu benim dediğim gibi olmuş gümrükten de geçmiş ...
Gümrük memuru paypal'den çıktı isteyebilir, onu da değiştirin bir zahmet 🙂