onu bunu bilmiyorum ama gümrük çok zorlaştı.Limit sınırının azıcık üstünde bir ürünüm vardı gümrüğe takıldı şaşırdım tabiki almaya gittiğimde kredi kartı ekstresini? ve ödeme planını istediler(paypalden bahsetti galiba) kaça aldın nasıl aldın bilmem ne bir ton soru... orada bir kadınla kavga ettiler ürünün üstünde 32 dolar yazıyormuş 200 dolar mış sıfırı "internetten baktılar!" 200 dolar üstünde %20 vergi koydular kadın orayı yıktı filan daha önceden getirmiştim sorun olmuyordu filan dedi.
Sonuç: 75 euro sınırının altına özellikle artık dikkat ediyorlar gümrüksüz gelebilecek ürünler, ürün+kargo parası üstünden vergi hesaplanabilir bu yüzden takılmış olabilir.Artık bir gümrüğümüz kalmıştı rahat nefes alabileceğimiz sağolsun hükümet kemer sıkarken boğazımızı da sıktı o da gitti. %20 vergiyle nereye kadar meraklar içerisindeyim.
Sonuç: 75 euro sınırının altına özellikle artık dikkat ediyorlar gümrüksüz gelebilecek ürünler, ürün+kargo parası üstünden vergi hesaplanabilir bu yüzden takılmış olabilir.Artık bir gümrüğümüz kalmıştı rahat nefes alabileceğimiz sağolsun hükümet kemer sıkarken boğazımızı da sıktı o da gitti. %20 vergiyle nereye kadar meraklar içerisindeyim.