Peki ben bir sey soracagim yukaridaki gumruk sitesinden kopyalanan maddeler dogrultusunda.
boyle denmis. Bu uygulamada siz internetten satin alirken 100 dolarlik bir mal icin 100 dolarlik odeme yapiyorsunuz. Paypal veya kredi karti veya varsa eger baska bir yontem. Ama adama diyorsunuz ki uzerine 50 dolar yaz veya faturasina.
Mal geliyor, icindeki kagitta 50 dolar yaziyor. Sizin ibraz ettiginiz fiste de 100 dolar yaziyor. Gumruk memuru demiyor mu size "arkadas bunlar niye farkli?"
Peki ben bir sey soracagim yukaridaki gumruk sitesinden kopyalanan maddeler dogrultusunda.
boyle denmis. Bu uygulamada siz internetten satin alirken 100 dolarlik bir mal icin 100 dolarlik odeme yapiyorsunuz. Paypal veya kredi karti veya varsa eger baska bir yontem. Ama adama diyorsunuz ki uzerine 50 dolar yaz veya faturasina.
Mal geliyor, icindeki kagitta 50 dolar yaziyor. Sizin ibraz ettiginiz fiste de 100 dolar yaziyor. Gumruk memuru demiyor mu size "arkadas bunlar niye farkli?"
4458 sayılı Gümrük Kanunun 167 nci maddesi, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 45,62 ve 63 üncü maddeleri, 06/07/2011 tarihli ve 2011/39 sayılı Genelge
Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.
Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.
http://eski.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Posta.aspx den alıntıdır.
Yani kargo parası dahil değil. Zaten kutuların üzerinde Kargo bedeli hariç fiyatı yazılır. Aldığım tüm pedalların içinden çıkan gerçek faturasında bile kargo fiyatı hariç fiyatı yazıyordu.
Alıntı yaptığın sitede "gümrük kıymeti"nin nasıl hesaplanacağı da var. Bir önceki sayfadaki mesajımda onu da yazmıştım...
işte seninde verdiğin linkte
aynen şu ibare var
Posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesi neye göre yapılır? Kargo ücreti dikkate alınır mı?
Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.
KARGO ÜCRETİ DİKKATE ALINMAYACAK
Benim bir sorum var, 24 Eylül'de bir multimetre bir de devre kabloları seti aldım. Henüz gelmedi ama bekliyorum 2 hafta sonra da gelebilir diye.
Şimdi bir de arkadaşımla Ipad ve Iphone kapları alacağız. Ben 3 parça ürün, arkadaşım da 3 parça ürün alacak. Hepsi de ayrı kullanıcılardan.
Şimdi bu 6 kalem ürünü 3+3 şeklinde iki farklı üyelik üzerinden alsak; gümrüğe takılma riski azalır mı? Yani arkadaşım bir hesap açacak, ben bir hesap açacağım.
Bir de bu kargolar evimize hangi kargoyla geliyor? PTT kargo ile mi teslim ediliyor? Biz evde yoksak not bırakıyorlar mı ya da arıyorlar mı? Kargo sonrasında şubeden alınabiliyor mu?
Not: Bu arada kargoların takip numarası yok, International Free Shipping ile gelecekler.
Eğer kargon devlet postalrı ile geliyorsa sanada Türkiye de ptt teslim edecek(zaten özel kargolarla yolmak isteyen satıcılardan uzakdurmanız tavsiye edilir).Eğer kargon gümrüğe takılırsa ptt ile adresine teblikat gelecektir. Şu an bahsettiğin ürünler ilgilide bedelleri ço düşük olacağından hiç problem yaşayacağını sanmıyorum.