Analog Setup Ile Prosesör Birleştirme

Selamlar ,

Elimde ENGL E-620 var tube preamp. bir kaç gündür düşünüyorum bu olayı ama bu anlamda çok teknik bilgim olmadığını farkedip size sormaya karar verdim. Preampın arkasaında aşağıda göreceğiniz gibi 2 adet return bulunmakta L R olarak ayılıyor aynı şekilde outputlarda Returne bağlı L R olarak 2 farklı çıkışı var.bu edevatla böyle bir olaya girilebilir mi ?
_DSC0235.JPG
 
Biraz sabırlı olsanız iyi olur, insanlar işlerinde güçlerinde. Konuya hakim biri gördüğünde size cevap verecektir.
Birilerinin, dur bir konu açılsa da hemen cevap yazsak diye PC başında oturduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
 
Evet, elbette yapılır. Ama önemli olan ne prosesör ile ne planladığınız. Bu konuda beklentilerinizi daha spesifik yazmanız gerekir. Hangi prosesör ile ne yapmak istiyorsunuz ? Prosesörden efektleri mi kullanacaksınız ? Bu preamfide midi yok bildiğim kadarıyla, bunu da dikkate almak lazım. Bu yüzden preamfi ve prosesörde eş zamanlı olarak ton değişimi yapamazsınız, en fazla preamfide kanal değiştirirsiniz, ama efektleriniz aynı kalır. Ya da tam tersi: prosesörün efektlerini değiştirirsiniz, preamfi tonunuz sabit kalır... gibi...

Şu da olabilir: Preamfinin drive tonlarını seviyorsunuzdur mesela, üzerinde effects loop olan bir prosesör alırsanız, preamfinizi prosesöre oradan bağlarsınız. Temiz tonlarınızı prosesörden alırken, drive tonlarınız için effects loop açık şekilde bir başka ton kaydedersiniz ve prosesör üzerinden bu tona geçtiğinizde preamfi tonu artı efektleri kullanabilirsiniz. Aksi takdirde iki cihazdan ayrı ayrı ton değiştirmek gerekir ki, canlı performans için bu hiç pratik olmaz. Bu nedenle midi bağlantısı olan preamfiler bu tip setuplar için daha çok tercih ediliyor zaten.

Not: Rica ediyorum, "push etmek" gibi tuhaf ve dejenere Türkçe kullanımından kaçının lütfen. Vaktiyle ("push etmek" de dahil olmak üzere) böyle bir dizi uydurma laf öbeği ile dalga geçtiğimiz bir başlık bile vardı:) En komiği de "kendimizi pull ettik" idi (ne demekse artık...).
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
@barrios anladım sanki gibi , yani benim amacım tam olarak şu. Elimde bir pedal setup var bunuda kullanmak istiyorum aynı zamanda digitech gnx3üm var bundanda digitechin shifter whammy gibi tonlarını kullanmak istiyorum acaba returnden olur mu diye düşünmüştüm ama sanırım 2 send returnu olan bir amfi daha çok işime gelir. Bu arada bahsettiğinizi midi olayını hiç anlamadım rack olayı biraz uzak bana.

Uyarı için teşekkür ederim. Lakin iş yerinde o kadar çok kullanılıyor ki dejenere olmamak elde değil.
@tunckk :) hiç önemli değil
 
Geri
Üst