Amfi Simülasyon Pedalıyla Analog Setup Kurmak

Ortak soruya cevap vermiş olayım (kendimce) ben bu şekilde mixer ve referans monitörüne giriyorum, bir dönem bi arkadaşım direkt mixere (sadece drive pedali ile mixer üzerindeki reverb ve delay efektini kullanıyordu) girerek gitar çalmaya çalışıyordu yalana gerek yok dinleyenlerin büyük kısmının pek umurunda değildi ama işe az aşina olan adam bir eksiklik var diyor cidden. Preamfi ve kabin simülasyonu olmadan "bana göre bu" mixere girme işi sağlıklı olmuyor. Kendimce çok fazla bu tür cihazları kullandım bana en sağlıklı sonucu bu görselde olan sistem ile aldım (nasip olursa Haziran sonu gibi quad cortex gelecek onu da deneyimleyince bilgim dahilinde bişeyler yazmaya çalışırım). Yazdıklarım kendi kişisel tecrübem ve zevkime dayalıdır, olaylar ve vaziyetler şahıslara göre değişiklik gösterebilir saygılar 🙂

166057 eklentisini görüntüle
Hocam üzerinden biraz geçmiş ama yine de yazmak istedim ben de bi amfi simülatörlü setup hazrlığındayım. pedal zinciri tam olarak nasıl acaba ? Bir de amfi simülatörü olarak bütçem nux solid stüdyoya yetiyor. Bilginiz var mıdır ? Setup konusunda yardımcı olur musunuz... teşekkürler...

arkadaşlar ben olabildiğince cevap vermeye çalışayım ek sorusu olan sorabilir.

önemli olan amfi ve kabin simülatörü. diğer pedalları da oldukça sıralı koyarsınız.

pedal sırası: tuner, volume, wah, compressor, booster, drive, distortion, amfi sim, reverb, delay, chorus, cab sim
aralara da ihtiyacınıza göre equalizer atabilirsiniz fakat bence elektro gitar için en sonda 100 hz altı ve 6-7 khz üstünü filtreleyin.

amfi sim pedalları: joyo california gibi (bu joyolarda ir bulunuyor, ekstra cab sime gerek yok), mooer preamp x2 ve TONEX one (tonex şu an iyi)
kab sim pedalları: mooer cab x2 (bunu öneriyorum çünkü 2 mooer radar gibi ve arasına delay atılabiliyor, dolayısıyla welcome to stereo, toplamda 11 çift custom IR dosyası konulabiliyor ki oldukça yeterli, zaten belli bir zaman sonra belli amfilere yöneliyor insan örneğin marshall, mesa gibi)

bu arada booster ve drive pedalları dışındakiler genelde pek analog olmuyor, dijital devreyi pedala eklemişler (çok opsiyonlu delay reverb pedalları mesela)

ben olsam, compressor/booster/drive/distortion pedallarını aliexpressten kaliteli ve butik pedalların klonlarından alırım.
amfi sim için tonex one veya tonex
zaman efekt pedalları için boss delay reverb bulunabiliyorsa (tercihen stereo versiyonları) konulabilir.
cab sim için de mooer cab x2 (fiyat performans stereo için de muadili yok sanırım, 2 başka pedal almak gerekli, istenirse tek cab olarak da kullanılabiliyor).

şimdi diyeceksiniz ne bu stereo takıntısı? oldukça makul bir soru. örneğin Boss Katana 100w için ne diyor? iki tanesini alıp bağlayıp stereo yapabilirsiniz diyor, blackstar fly 2 kabinle geliyor, boss katana air/head, boss dual cube lx ve yamaha thr'lerde hep 2 hoparlör bulunuyor. stereoya geçince farkı görüyorsunuz, dolayısıyla tek IR dosyası yükleyen IR loader pedalı almayın.

Son düzenleme:
Aslında elimde çoğu pedal var . drive : ts9 delay: flashback 2 compressor : boss vs fakat amfi kabin simülasyonunu ve boost olayını nasıl yerleştireceğimi ve ne alacağımı netleştiremiyorum. aklımda nux solid studio vardı galiba solid studıo da hem amfi hem kabin sim var. fakat emin değilim.

Son düzenleme:
Aslında elimde çoğu pedal var . drive : ts9 delay: flashback 2 compressor : boss vs fakat amfi kabin simülasyonunu ve boost olayını nasıl yerleştireceğimi ve ne alacağımı netleştiremiyorum. aklımda nux solid studio vardı . Emin değilim
boost pedalı için aliexpress'ten demonfx marka pedallara bakabilirsin. şu ek vergiler gelmeyeydi çok güzel pedallar alınabilirdi. ben biraz arsayı toplamıştım. revv g3, vemuram jan ray, fortin 33, c4 kompresör klonlarını aldım. xp booster klonu fln da vardı. boost pedal olarak çok da önemli değil aslında herhangi biri iş görür spark mini de güzel.

nux solid studio'yu ben de görmüştüm mooer cab x2 alırken. mooer cab x2 için istersen kendi sitesinden indirebilirsin IR dosyasını istersen de IR dosyası üreten markalar var (york audio, ownhammer, lancaster studio gibi) onların IR dosyalarından bit/khz değeri uygun olanları wav olarak cab x2'ye atabiliyorsun. bence cab x2 bu cab pedalları sektöründe pek bilinmeyen bir mücevher. fiyatının 2-3 katında bir yerde olması lazım. hem normal pedal kadar yer kaplıyor hem de içinde delay'li stereo efekti konulabiliyor. Stereo efekt yaparken bir IR dosyasını atıyorum 2x10 bir cab IR'ından diğerini ise 4x10'luk bir cab IR'ından ekleyebiliyorsun, 2'si aynı olmak zorunda değil. istersen sol tarafı mesa sağ tarafı marshall cab IR yap.

Booster oneriniz icin tesekkur ederim .Nux solid ya da mooer cab aldığımda bir de preamp gerekli olacaktır değil mi? Bu cihazların içinde kabin disinda amfi simulasyonlari var mı? Yoksa preamp şart mı olacak? Ya da mooer micro preamp ya da joyo california preamp alsam kabin simulator pedallari ile uyum sağlar mı?

Booster oneriniz icin tesekkur ederim .Nux solid ya da mooer cab aldığımda bir de preamp gerekli olacaktır değil mi? Bu cihazların içinde kabin disinda amfi simulasyonlari var mı? Yoksa preamp şart mı olacak? Ya da mooer micro preamp ya da joyo california preamp alsam kabin simulator pedallari ile uyum sağlar mı?
Mooer cab x2 pedalı pedal zincirinde genelde en sona gelen pedal. Ayrı bir preamp pedalı gerekiyor. Nux Solid içinde aynı zamanda preamp da var açıp kapatabilirsin. Pedala göre değişebilen bir durum açıklamaları okumak lazım.

Mooer preamplarda ve joyo California gibi (American, British, orange vb) gibi preamplarda kendi kabin simülasyonları oluyor. Özellikle Joyo preampları fx loop’u olmayan mobil bir amfi gibi düşünebilirsin.

Mooer preamp x2 (cab x2 ailesinden)’ye yanlış hatırlamıyorsam 3 adet cab IR yüklenebiliyor ve açılıp kapatılabiliyor.

Aslında olay preamp ve cab arasında zaman efektleri ekleme noktasına geliyor. Normal bir amfide fx loop’u pedal sıralaması ile kendiniz yapıyorsunuz.

Drive preamp delay reverb cabIR

Mesela TONEX pedala delay reverb eklenmiş, istersen tonex’teki bu delay reverbi kullanıp en sona bir cab x2 atabilirsin.

Elinize sağlık hocam. Peki amfi ve kabin aynı anda kullanmak istediğim pedallarda (solid ya da preamp x2 vs ) zincirde sonda mı kullanmalıyım yoksa drive dist eq dan vs sonra mı. 2 türlü de kullanan insanları gördüm.

Elinize sağlık hocam. Peki amfi ve kabin aynı anda kullanmak istediğim pedallarda (solid ya da preamp x2 vs ) zincirde sonda mı kullanmalıyım yoksa drive dist eq dan vs sonra mı. 2 türlü de kullanan insanları gördüm.
O zaman fx loopsuz amfi gibi düşünüp diğer pedalların hepsini amfi+kabin pedalından önce koyabilirsin. Eğer delay reverb equalizer pedallarınız stereo ise bunları amfi+cab’den sonra da kullanabilirsiniz. Mesela Mooer prosesörlerindeki presetlerde genelde bunları cab blokundan sonraya koyuyorlar. Prosesörlerdeki presetlerin genelde kötü olmasının sebepleri arasında sıralamayı düzgün yapmamaları da oluyor.

joyo american sound , joyo california sound ya da sansamp gt2 ile kabin simülatörü olmadan di box ile direkt sisteme giren setuplar gördüm. Bunu nasıl yapıyolar acaba? hiçbir yerde joyonun preamp pedalları içinde kabin sim yazdığını görmedim. Varsa hangi cabinin sim oluyo içinde ve nerede yazıyor bu ? Ayrıca bazı di box larda cab sim oluyo onu mu kullanıyolar.

Son düzenleme:

Geri