arkadaşlar ben olabildiğince cevap vermeye çalışayım ek sorusu olan sorabilir.
önemli olan amfi ve kabin simülatörü. diğer pedalları da oldukça sıralı koyarsınız.
pedal sırası: tuner, volume, wah, compressor, booster, drive, distortion, amfi sim, reverb, delay, chorus, cab sim
aralara da ihtiyacınıza göre equalizer atabilirsiniz fakat bence elektro gitar için en sonda 100 hz altı ve 6-7 khz üstünü filtreleyin.
amfi sim pedalları: joyo california gibi (bu joyolarda ir bulunuyor, ekstra cab sime gerek yok), mooer preamp x2 ve TONEX one (tonex şu an iyi)
kab sim pedalları: mooer cab x2 (bunu öneriyorum çünkü 2 mooer radar gibi ve arasına delay atılabiliyor, dolayısıyla welcome to stereo, toplamda 11 çift custom IR dosyası konulabiliyor ki oldukça yeterli, zaten belli bir zaman sonra belli amfilere yöneliyor insan örneğin marshall, mesa gibi)
bu arada booster ve drive pedalları dışındakiler genelde pek analog olmuyor, dijital devreyi pedala eklemişler (çok opsiyonlu delay reverb pedalları mesela)
ben olsam, compressor/booster/drive/distortion pedallarını aliexpressten kaliteli ve butik pedalların klonlarından alırım.
amfi sim için tonex one veya tonex
zaman efekt pedalları için boss delay reverb bulunabiliyorsa (tercihen stereo versiyonları) konulabilir.
cab sim için de mooer cab x2 (fiyat performans stereo için de muadili yok sanırım, 2 başka pedal almak gerekli, istenirse tek cab olarak da kullanılabiliyor).
şimdi diyeceksiniz ne bu stereo takıntısı? oldukça makul bir soru. örneğin Boss Katana 100w için ne diyor? iki tanesini alıp bağlayıp stereo yapabilirsiniz diyor, blackstar fly 2 kabinle geliyor, boss katana air/head, boss dual cube lx ve yamaha thr'lerde hep 2 hoparlör bulunuyor. stereoya geçince farkı görüyorsunuz, dolayısıyla tek IR dosyası yükleyen IR loader pedalı almayın.